Haddy N'ije om datteren:

- Ønsker ikke at hun følger i mine fotspor

Den populære NRK-profilen håper datteren (15 mnd) velger et liv utenfor rampelyset.

EN SLITSOM BRANSJE: Haddy N'ije har den siste tiden vært mest oppslukt av morsrollen, men er snart å se på NRK som programleder i «Sommeråpent». Hun håper derimot ikke at datteren Maria følger i hennes fotspor når hun blir voksen. Foto: NRK
EN SLITSOM BRANSJE: Haddy N'ije har den siste tiden vært mest oppslukt av morsrollen, men er snart å se på NRK som programleder i «Sommeråpent». Hun håper derimot ikke at datteren Maria følger i hennes fotspor når hun blir voksen. Foto: NRK Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Det vakte stor oppmerksomhet da det sommeren 2014 ble kjent at Ap-politikeren Trond Giske og TV-profilen Haddy N'ije (38) var blitt kjærester.

I mars i fjor ble de foreldre til datteren Maria (15 mnd), som ikke kommer til å vise seg i rampelyset med det første.

Det er viktig for meg å skjerme Maria, for hun har ikke valgt det. Trond og jeg må bare tåle det, for vi har valgt det, men vi var på vår første premiere sammen nå for litt siden.

– Dere har holdt en lav profil?

– Ja, og det handler om at jeg er veldig glad i å være hjemme sammen med familien. Men det viktigste nå er at Maria slipper å være en del av det sirkuset der, til hun skjønner mer hva det handler om. Tronds datter synes derimot at det er veldig hyggelig å være med.

LIKER Å VÆRE HJEMME: Haddy liker best å være hjemme med samboeren Trond Giske og datteren Maria. Av og til viser paret seg på rød løper, slik som her.
LIKER Å VÆRE HJEMME: Haddy liker best å være hjemme med samboeren Trond Giske og datteren Maria. Av og til viser paret seg på rød løper, slik som her. Vis mer

Giske har også datteren Una (14) fra forholdet med sin tidligere samboer Anne Grethe Moe (45).

- Håper hun blir glad og snill

Haddy har ledet store sendinger som «TV-aksjonen», og Eurovision Song Contest, og Idrettsgallaen. Hun har også vært reporter for Dagsrevyen og som artist har hun gitt ut flere album. Nå er hun også klar som programleder i NRKs «Sommeråpent».

TV-karrieren startet hun allerede som 21-åring i populære «Midt i Smørøyet» i 1990. Hun håper derimot at datteren velger en annen vei, når den tid kommer.

- Jeg skulle ønske hun valgte noe annet, men det må hun få bestemme selv. Men jeg kommer ikke til å gjøre noe som helst for at hun skal velge politikk eller journalistikk eller TV eller kultur eller musikk. Jeg håper hun får brukt kreftene sine på noe som oppleves verdifullt for henne. Det tenker jeg at er det viktigste . Og at hun blir glad og snill!

- Hvorfor vil du ikke at hun skal gå den veien?

- Hvis hun vil det, så må hun gjerne det, men jeg vet at jeg har vært kjempeheldig – som får masse jobb og har en givende og spennende hverdag.

- En slitsom bransje

Ettbarnsmoren understreker at selv om hun jobber mye, er det mange flinke folk som opplever å ikke få jobb.

- Det er mange veldig flinke, som likevel kjemper ikke får nok jobb i den bransjen jeg er i. Så sånn sett er det en slitsom bransje å være i. Jeg har bare vært på rett sted til rett tid, truffet mennesker som har sett meg, og som har gitt meg muligheter, og så har jeg jobbet hardt innenfor de mulighetene jeg har fått, men det er det som sagt mange som gjør. Så velger hun det, så må hun det, men jeg vil ikke anbefale det!

ANNERKJENT: Haddy er annerkjent både som programleder og sanger. Her står hun på scenen under Idrettsgallaen i 2011.
ANNERKJENT: Haddy er annerkjent både som programleder og sanger. Her står hun på scenen under Idrettsgallaen i 2011. Vis mer

Det var høsten 2015 at kjendisparet avslørte at de ventet sitt første barn sammen. I mars året etter annonserte de at den vesle jenta var kommet til verden.

«Lillejenta kom til verden i går ettermiddag. Takknemlige foreldre og glad storesøster gleder seg over det nye familiemedlemmet» skriver Giske.

Ikke kjærlighet ved første blikk

Stjerneparet var nære venner i flere år, men i 2014 oppsto det varme følelser mellom turtelduene. Det bekreftet paret overfor Se og Hør den sommeren.

Paret har holdt en relativt lav profil når det gjelder forholdet, men Haddy har tidligere åpnet seg til VG Helg om hvordan de to falt for hverandre.

- Vi ble kjent gjennom felles venner. Det var ikke noe «første blikk»-greie. Det var vel sånn det vanligvis skjer: Man er litt i samme kretser, og på samme arrangementer. Og så blir man bedre venner, og så plutselig: «å, jøss», sa 36-åringen til avisen.

LES OGSÅ: Haddy åpner opp om forholdet til Giske

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer