Ari Behns død:

Ønsker at alle som vil får ta farvel

Forventer stort oppmøte - slik blir Ari Behns bisettelse.

BISETTELSE: Ari Behn skal bisettes fra Oslo domkirke fredag 3. januar. Nå har det kommet flere detaljer om bisettelsen. Foto: NTB Scanpix
BISETTELSE: Ari Behn skal bisettes fra Oslo domkirke fredag 3. januar. Nå har det kommet flere detaljer om bisettelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 3. januar klokken 13.00 skal Ari Behn bisettes i Oslo domkirke. Bisettelsen skal forrettes av biskopen i Oslo, Kari Veiteberg. Familiens talsperson, Geir Håkonsund, opplyser til Se og Hør at domkirken vil åpne dørene klokken 12.

- Det er forventet stort oppmøte, så vi oppfordrer folk til å være ute i god tid om de ønsker å være inne i kirken under bisettelsen, skriver han i en tekstmelding.

Se og Hør vil ha direktesending fra bisettelsen, gjennom NRK 1, og vil i forkant også ha direktesending utenfor Oslo domkirke.

- Ari Behns bortgang har rørt hele Norge, og det er mange som ønsker å følge bisettelsen fredag. Derfor er det viktig for Dagbladet å la seerne ta del i denne høytidelige seremonien for Ari, sier Jonas Jørstad, redaktør for kjendisdesken i Dagbladet og SeogHør.no.

Ønsker at alle skal få ta farvel

Håkonsund forteller til Se og Hør at det ikke er reserverte plasser for andre enn familien og de nærmeste pårørende i domkirken.

Tirsdag klokken 10 legges det ut kondolanseprotokoll i Oslo domkirke, som vil ligge fram til torsdag klokken 16, samt i nattåpen kirke på torsdag fra klokken 18.00-06.00 fredag.

- Familiens ønske har vært at alle som vil ta et siste farvel med Ari skal få muligheten til det. Jeg vil likevel minne om at dette er en familie i dyp sorg, og håper folk respekterer det, og ikke tar bilder og video av familien i kirken, skriver han.

Det er ennå ikke offentlig kjent hvilke av de kongelige som eventuelt kommer til å være til stede i bisettelsen. Se og Hør har ikke lykkes i å få en kommentar fra Slottets kommunikasjonssjef, Guri Varpe, mandag.

DØD: Caroline Vagle, kongehusekspert i Se og Hør, hyller Ari Behn, som tok sitt eget liv første juledag. Vis mer

Mange har vist sin støtte

Første juledag gikk Ari Behn bort, 47 år gammel. Dødsfallet har preget den norske befolkning i jula, og Slottsplassen har lyst opp etter at folk har strømmet til for å minnes kunstneren.

Det er derfor nærliggende å tro at det vil være mange til stede både inni og utenfor kirken fredag, noe som også er årsaken til at familien valgte Oslo domkirke, kunne Håkonsund fortelle til Se og Hør forrige uke.

I Norge er Behn kjent for sitt forfatterskap og for sin kunst, i tillegg til sitt ekteskap med prinsesse Märtha Louise. De var gift fra 2002 til 2016 og har tre barn sammen.

MINNEMARKERING: Søndag kveld hadde mange samlet seg i Ari Behns hjeemby, Moss, for å minnes ham. Reporter: Marcus Brenden. Video: Langsem. Klipp: Rydning / Dagbladet Vis mer

Behn var godt kjent for sitt kunstneriske talent og fikk sitt skrivende gjennombrudd med novellesamlingen «Trist som faen» i 1999. Verket solgte over 100 000 eksemplarer og fikk blant annet terningkast seks i VG.

2018 ble året Behn for alvor slo gjennom som kunstmaler. I Norge hadde Behn langt over 50 pop up-utstillinger over hele landet, og i 2018 solgte han malerier for 5,7 millioner kroner.

LES OGSÅ: Se kjendisenes egne bilder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer