DØD?: Flere nettsteder melder at Matt Damon har omkommet i ørkenen i California. Her vinker han derimot til fotografene onsdag i Venezia. Foto: All Over Press
DØD?: Flere nettsteder melder at Matt Damon har omkommet i ørkenen i California. Her vinker han derimot til fotografene onsdag i Venezia. Foto: All Over PressVis mer

Onsdag ble han meldt død...

"Ble funnet død i ørkenen utenfor San Diego". Men her er Matt Damon i beste velgående...

SEHER.NO: Når kjente personer går bort, blir det ikke overraskende store overskrifter i mediene verden over.

Men iblant begår pressen feil, og da blir det flaut - spesielt om nyheten om et dødsfall ikke helt stemmer.

Tidligere har kjente personer som Britney Spears, Justin Timberlake, Miley Cyrus, George W. Bush, Will Ferrell og Fidel Castro blitt "drept av media".

Nå har turen kommet til skuespiller Matt Damon (38).

Iløpet av det siste døgnet har "nyheten" spredd seg som ild i tørt gress på internett. Og ifølge ryktene ble skal kjendisstedet TMZ ha meldt om at Damon ble funnet død i ørkenområdet rundt Palo Verde i California onsdag, etter at han ble savnet fredag. Han skal ha vært på en campingtur, og ble funnet av en sheriff.

"Damon sendte tirsdag en tekstmelding der han skrev han var tom for vann og trengte hjelp", skulle nettstedet ha skrevet.
Det som derimot strider imot ryktene som nå svirrer rundt på nettet, er at Damon for tiden skal befinne seg på en filmfestival i Venezia, der han tirsdag gjorde et intervju med flere medier, deriblant VG.

Og som om det ikke skulle være nok, så dukket det onsdag opp nye bilder av Damon og kona Luciana fra den italienske byen. Så da er det vel bare å fastslå at ryktene er gale - og Damon fortsatt i live.

Og når det gjelder TMZ, så skrev de aldri saken om Damons død. Men ryktesprederne brukte TMZ som kilde for å skape kredibilitet om ryktet.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Disse ble drept av media