OnklP:

OnklP er blitt pappa

- Jeg bare henger ut med dattera mi, jeg.

BLE FAR: Rapper Pål Tøien, også kjent som OnklP. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
BLE FAR: Rapper Pål Tøien, også kjent som OnklP. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

(Seoghør.no): Rapperen Pål Tøien (33), bedre kjent under artistnavnet OnklP, er blitt pappa.

Det forteller han selv i et offentlig innlegg på sin Facebook-profil, der han også røper kjønnet og navnet på den nyfødte:

«Torsdag 5 oktober kom nydelige Amanda til verden. Nesten 4 kg og 51 cm. Alt står bra til med Helene & baby:) Tusen takk til alle som har hjulpet til i denne perioden, og til pressen som har respektert vårt ønske om privatliv. Jeg bare henger ut med dattera mi jeg, Peace» skriver han i innlegget.

Både gratulasjoner og likerklikk strømmer naturlig nok under det åpne innlegget.

OnklP er kjæreste med Helene Holst.

Fra konkurs til suksess

Sammen med Johnny Engdal Silseth (35) ble Pål Tøien kjent som rap-duoen Jaa9 & OnklP, og de senere årene har han gjort suksess med OnklP & De fjerne slektningene.

Sistnevnte gruppe ble nominert til Spellemannprisen 2014 i klassen urban, og låta «Styggen på ryggen» ble kåret til «Årets Låt». OnklP & De fjerne slektningene ble dessuten kåret til «Årets Liveartist» under P3 Gull 2014.

Suksessen med «Styggen på ryggen» førte blant annet med seg deltakelse i TV 2s «feel good»-program «Hver gang vi møtes», der Pål deltok sammen med blant andre Jonas Fjeld, Inger Lise Rypdal og Lene Nystrøm.

Ikke mer enn et halvår før «Styggen på ryggen»-utgivelsen, ble Pål imidlertid slått personlig konkurs for andre gang på sju år, med en skattegjeld på 863 376 kroner.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 02.01.2015 FIKK GOD KONTAKT: Pål Tøyen, bedre kjent som OnklP plukket blomster til Inger Lise Rypdal når det var hennes dag under årets runde av TV 2-suksessen «Hver gang vi møtes». Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

På toppen av det hele holdt «Styggen» på å havne i søpla.

- Jeg syntes den ble for sutrete, men det var greit at vi slapp den, sa OnklP i et intervju med Dagbladet, sammen med rapmakker Jaa9, i fjor høst.

På toppen av det hele holdt «Styggen» på å havne i søpla.

- Jeg syntes den ble for sutrete, men det var greit at vi slapp den, sa OnklP i et intervju med Dagbladet, sammen med rapmakker Jaa9, i fjor høst.

Og i et annet intervju med Dagbladet i sommer, som ble gjort mens kjæresten var gravid, kunne Pål fortelle at han virkelig hadde snudd om på livet sitt.

- Jeg har kjøpt leilighet, tar lappen og trener. Det er tre ting jeg aldri så for meg at jeg skulle gjøre, men det er bra. Jeg er streitere enn noensinne, men jeg er den samme, sa han den gang.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 31.10.2014 OPPVEKST, NY PLATE OG DEN PERSONLIGE TEKSTEN: OnklP, Pål Tøien, er ute med nytt album med De Fjerne Slektningene. Men det var ett vers OnklP prøvde å få fjernet fra teksten. Video: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

LES OGSÅ: Takker folket med nye bilder av prins Gabriel