«The Crown»

- Ondskapsfull fremstilling

«The Crown»-skaper forsvarer den fjerde sesongen, og at den inneholder flere scener som ikke nødvendigvis stemmer med hva som egentlig skjedde i den britiske kongefamilien.

DIANA: Fjerde sesong av serien om dronning Elizabeths regjeringstid har omsider kommet frem til åttitallet og forholdet mellom prins Charles og Lady Diana. Sistnevnte spilles av Emma Corrin som vises på bildet. Foto: Des Willie/Netflix via AP/NTB
DIANA: Fjerde sesong av serien om dronning Elizabeths regjeringstid har omsider kommet frem til åttitallet og forholdet mellom prins Charles og Lady Diana. Sistnevnte spilles av Emma Corrin som vises på bildet. Foto: Des Willie/Netflix via AP/NTB Vis mer
Publisert

Netflix-suksessen «The Crown» hadde premiere på søndag og to nye historiske karakterer er nå inkludert i dramaserien om den britiske kongefamilie, statsminister Margaret Thatcher og prinsesse Diana.

Den fjerde sesongen har fått varm mottakelse, og Dagbladets anmelder ga serien terningkast seks. Men ikke ta alt serien formidler for god fisk, skal vi tro både kritikere og serieskaperen selv.

I første episode av serien ser vi arveprinsen Charles bli konfrontert av sin grandonkel og farsfigur Lord Mountbatten om hvorfor han ikke har giftet seg ennå.

I episoden mottar Charles et krast brev fra Mountbatten hvor han insisterer på at den unge prinsen finner seg en søt, uskyldig og temperamentsløs jente, uten en trøblete fortid. Heller før enn senere, for å unngå og påføre familien mer skuffelse.

Kritikere mener at et slikt brev aldri har funnet sted, skriver CNN.

Innrømmer oppdiktning

I en podkast om «The Crown» innrømmer serieskaper David Morgan at han ved flere anledninger har måtte bruke fantasien til hjelp for å få historien til å stemme.

- Scenen med brevet fant jeg på. Uansett om det er riktig eller galt så vet vi at Lord Mountbatten presset Charles til å gifte seg. Alt som står i brevet er det jeg tror har skjedd, basert på alt vi vet og har lest. Men vi kommer aldri til å få vite om dette faktisk var kommunisert i brevform fra Mountbatten til Charles, sier Morgan i podkasten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer