OMTALTE: Årets Idol-deltagere er de mest omtalte noensinne. Hele 8756 artikler er blitt skrevet om Idolene. Foto: Scanpix
OMTALTE: Årets Idol-deltagere er de mest omtalte noensinne. Hele 8756 artikler er blitt skrevet om Idolene. Foto: ScanpixVis mer

Omtalerekord for Idol

Aldri før har det stått så mye om Idol i media som i år. Og utslåtte Åste har fått mest omtale.

SEHER.NO:  Deltagerne i Idol har aldri vært så omtalt som årets deltagere. Hele 8756 artikler er blitt skrevet om årets deltagere.


En undersøkelse foretatt av medieanalytiker Tommy Brakstad viser at årets deltagere er de mest omtalte noensinne i Idol-sammenheng.


- Det tar tid å skape medievaner, men nå er det tydelig at Idol-konseptet har satt seg. Idol er blitt en egen kjendiskategori med stadig flere aktører. I tillegg tror jeg TV 2s evne til å fornye programmet er med på å holde publikums- og medieinteressen oppe, sier Brakstad til Dagbladet.


Undersøkelsen viser også at det er lokalavisa Telen som har skrevet mest om Idol i år - kanskje ikke sår rart når to av årets finalister kommer fra Heddal/Notodden.


Kim Rune Hagen og utslåtte Åste Hunnes Sem er de to i årets Idol som er mest omtalt. Hele 1028 artikler er blitt skrevet om Åste, mens Kim Rune er blitt omtalt 927 ganger.


- Jeg tror Åste har en personlighet som skiller henne litt ut fra de andre. Hun har også fått oppmerksomhet på at hun har koret for Alejandro Fuentes i Idol-dommer Jan Fredrik Karlsens artist-stall. Samlet har det ført henne på omtaletoppen, sier han.


Medieanalytikeren har også sett på hvilke av de tidligere Idol-deltagerne det er blitt skrevet mest om i år. Lista toppes av Kurt Nilsen med 1815 artikler, fulgt av Alejandro Fuentes og Tone Damli Aaberge med henholdsvis 1457 og 1284 artikler.


LES OGSÅ: Tørker en tåre for Åste