Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik:

Omsvermet som Hollywood-stjerner

Det var britiske tilstander under kronprinsparets besøk i Sydney.

FINSTASEN: Det er gjerne slik vi er vant til å se kronprinsparet. Foto: Lise Åserud / NTB
FINSTASEN: Det er gjerne slik vi er vant til å se kronprinsparet. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kronprinsesse Mary (50) og kronprins Frederik (54) av Danmark har i julen vært på besøk i kronprinsessens hjemland, Australia. Det er første gang på fem år kronprinsparet er på besøk, noe som tydelig skapte stor interesse hos den australske pressen.

Hvor man i Skandinavia kanskje kan se et mer avslappet forhold til kongefamilien, er det villere tilstander i Storbritannia, USA og Australia melder BT.

Her er det svært vanlig at paparazzier konkurrerer om å få eksklusive bilder av kjente fjes, og kongefamilien er intet unntak.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

I ny drakt

Til vanlig ser man gjerne de kongelige i flotte kjoler og dresser på forskjellige tilstelninger. Det hører til sjeldenheten at man ser dem utenfor den kongelige rollen.

På bilder som blant annet er publisert av kjendis medie Daily Mail, kan man se de kongelige i helt vanlige klær. Både på stranden i badedrakt og i treningstøy på løpetur.

Det har også vært interesse for kronprinsen sine tatoveringer. Han har nemlig en tatovering på armen og en på leggen. Begge skal stamme fra hans tid i det danske militæret.

Pressen portretterer henne også som en folkelig prinsesse, og trekker blant annet frem at hun valgte å ta et vanlig fly istedenfor å fly med privatfly.

Mye publisitet

En av grunnene som tidligere nevnt er at dette er første gang på fem år kronprinsparet er på australsk jord. Det som derimot er en større grunn er at paret har vært et oppslag i flere tilfeller av utenlandske medier.

SAMLET: Den danske kongefamilien står samlet og vinker til folket. Foto: Lise Åserud/NTB
SAMLET: Den danske kongefamilien står samlet og vinker til folket. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer

Tidligere i høst ble det nemlig kjent at dronning Margrethe (82) fjernet prins- og prinsesse titlene til prins Joachim (53) sine barn.

Dette bregrunnet dronningen med ønsket om å gi barnebarna mer frihet til å selv velge hva de skulle gjøre i livet, uten å bli holdt tilbake av kongelige plikter.

Dette skapte mye internasjonal oppmerksomhet mot den danske kongefamilien, noe som også tilspisset seg da prins Joachim og prinsesse Marie (46) uttalte seg om forholdet til kronprinsparet som komplisert ifølge BT.

LES OGSÅ: - Et bakholdsangrep

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer