KONFLIKTFYLT ÅR: Billy Bush mistet jobben i oktober, og nå skal han og kona separeres. Foto: NTB Scanpix
KONFLIKTFYLT ÅR: Billy Bush mistet jobben i oktober, og nå skal han og kona separeres. Foto: NTB ScanpixVis mer

Billy Bush:

Omstridt nyhetsanker separeres etter Trump-skandale

Billy Bush mistet jobben etter at Donald Trump ba han om å «grab 'em by the pussy». Nå skal han separeres fra kona.

(Seoghør.no): Nyhetsankeret Billy Bush (45) mistet jobben i morgenshowet «Today» etter at han satt i bussen da president Donald Trump sa setningen som skulle følge ham resten av valgkampen: «grab 'em by the pussy».

Tirsdag kom nyheten om at Billy og kona Sydney Davis skal separeres etter nesten 20 års ekteskap.

- De er separert for å evaluere livene deres sammen. De elsker hverandre og barna deres, og er forpliktet til en lys fremtid sammen, sa en talsperson til nettstedet Page Six.

Billy, som er nevøen og fetteren til de tidligere presidentene George H.W. Bush og George W. Bush, har barna Josephine, Mary and Lillie med kona.

Fikk sparken etter avsløring

Separasjonen kommer et knapt år etter at de mye omtalte lydklippene fra 2005 ble lekket. I klippene kommer Trump med en rekke nedsettende utsagn om kvinner, blant annet at han som rik og kjent mann kan behandle kvinner som han vil.

- Klå henne i skrittet. Du kan gjøre hva som helst, sa Trump i videoen.

KVINNEKRITIKK: Donald Trumps omtale av kvinner er på ny gjenstand for kritikk. Denne gang grunnet en video fra 2005 der Trump beskriver hvordan man kan opptre rundt kvinner når man er rik og berømt som han er. Video: CNN Vis mer

Det var altså den daværende «Access Hollywood»-programlederen, Billy Bush, presidenten snakket med i de omstridte lydklippene som så dagens lys i oktober i fjor.

I mai snakket Billy om hendelsen i et intervju med People, og sa at han angret seg.

- Jeg følte meg helt tom etter å ha sett den videoen. Når jeg ser tilbake på hva jeg sa på den bussen, skulle jeg ønske at jeg hadde skiftet samtaleemne. Donald likte TV og konkurranse. Jeg kunne ha sagt, «Har du sett de siste seertallene?» eller noe sånt. Men jeg hadde ikke styrke eller karakter nok til det, sa han i intervjuet.

- Jeg hang bare bakpå, og jeg vet ikke om det var Gud eller hva som sa, «OK, du har vokst. Du er en ganske bra fyr. La oss se hvordan du takler dette.» Og så ka-boom! Alt datt sammen.

Saken fortsetter nedenfor.

Tidligere i sommer ble det klart at Billy prøvde å gjøre comeback på TV med et lengre intervju på «Good Morning, America» der han åpnet seg helt.

- Det eneste man lærte fra det intervjuet var at Billy virkelig vil være på TV. Han trodde at han kunne ta en pause på sju-åtte måneder og komme tilbake, få medieomtale og at folk ville løpe ned døren hans, men det skjedde ikke, sa en kilde til nettstedet Page Six.

- Han er en fantastisk programleder, men det blir en belastning å ansette ham.

Ble skilt mens kona var gravid

Billy er ikke den eneste som har fått konsekvenser på privaten på grunn av sitt forhold til presidenten.

Da Trump ansatte Anthony Scaramucci (53) som kommunikasjonssjef i slutten av juli, satte han hele Det hvite hus på hodet.

MÅLLØSE: CNNs TV-vert John King og New York Times korrespondent Julie Hirschfeld Davis visste ikke hva de skulle si etter å ha sett hva president Donald Trump retweetet. Video: CNN Vis mer Vis mer

Det viste seg imidlertid at alt ikke sto bra til på hjemmebane for Scaramucci heller.

Nettavisa Daily News skrev nemlig at Scaramuccis kone, Deidre Ball Scaramucci (38), søkte om skilsmisse fra mannen mens hun var ni måneder på vei med deres andre barn.

Flere spekulerte i om bruddet handlet om Scaramuccis mye omtalte utsagn i sin korte karriere som Trumps PR-sjef, men det ble aldri bekreftet. 53-åringen hisset nemlig på seg opptil flere fra Trumps stab.

Saken fortsetter nedenfor.

BRÅ KARRIERE: Anthony Scaramucci rakk å sette Det hvite hus på hodet før han etter ti dager fikk sparken. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
BRÅ KARRIERE: Anthony Scaramucci rakk å sette Det hvite hus på hodet før han etter ti dager fikk sparken. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

En voldsom konflikt mellom Scaramucci og den tidligere stabssjefen Reince Priebus (45) blomstret også i løpet av sommeren.

Ifølge The New Yorker omtalte Scaramucci Priebus som psykisk syk, for så å legge til at stabssjefen kommer til å få sparken.

– Han er en jævla paranoid schizofren, sa Scaramucci om Priebus.

I samtale med en av The New Yorkers journalister, skal han også ha hermet etter den tidligere lederen for Republikanernes Nasjonale Komité (RNC), for så å omtale Stephen Bannon (presidentens tidligere sjefstrateg) som en person «som forsøker å suge seg selv».

Bare ti dager etter at Scaramucci ble ansatt, fikk han - på lik linje med Bannon og Priebus - sparken.

LES OGSÅ: Disse har Donald Trump blokkert på Twitter