Isabel Raad:

Omstridt nettbutikk: 430 000 på én måned

Influenserens omstridte nettbutikk Trendy Things dro inn nesten en halv million i første måned.

AVVIK: Miljødirektoratet har avdekket flere avvik i nettbutikken «Trendy Things», startet av influensene Isabel Raad og Pierre Louis. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av september lanserte influensere Isabel Raad og Pierre Louis nettbutikken Trendy Things.

Her solgte de blant annet smykker og andre assessoarer, men fikk kjapt heftig kritikk for å selge det som tilsynelatende var billigvarer importert fra Kina.

- Jeg hadde forventet dette, når man er et kjent navn eller har mange øyne på seg, er det alltid noen som er negative, som vil se deg mislykkes og gjør alt i sin makt for at du ikke skal være suksessfull. Jeg er veldig vant til det etter å ha vært i denne bransjen i seks år, svarte Raad på egen Instagramkonto etter kritikken.

Kort tid seinere banket også Miljødepartementet på døra, og kunne mot slutten av fjoråret konstatere flere avvik i bedriften Isabel Raad AS, som driver nettbutikken. Verken Raad eller Louis har kommentert rapporten.

VISER FREM: Isabel Raad er klar for en ny sesong av «Isabel». I den nye sesong blir vi også bedre kjent med kjæresten Jack. Video: TV 2 Vis mer

Dette tjente hun

Kritikk til tross, bedriften har levert inn godkjent mellombalanse til Brønnøysundregistrene, som viser at folk var villig til å betale for produktene. Regnskapet strekker seg fra januar til oktober, og viser altså at Trendy Things dro inn 426 593 kroner i løpet av sin første måned.

Å kjøpe inn produktene kostet bedriften 172 153 kroner. Det er også spesifisert andre utgifter knyttet til nettbutikken, som nettside til 4196 kroner og en post på «diverse utgifter» på 7897 kroner.

Det er også oppgitt en post på frakt og toll på rundt 100 000 kroner, uten at det er spesifisert at dette gjelder Trendy Things.

Dersom man trekker fra alt dette sitter de to influenserne igjen med 138 716 kroner i profitt for oktober alene.

I 2020 tok Raad ut et utbytte på 2,8 millioner kroner, i tillegg til lønn på 761 666 kroner. I den ferske kunngjøringen fra selskapet står det at hun tar ut et ekstraordinært utbytte på 2,5 millioner kroner. Utbytte er overskudd i selskapet, og ettersom Raad er eneste aksjonær, går hele potten til henne.

TREKKE SEG: Isabel Raad vil trekke seg etter første etappe av «71 grader nord - norges tøffeste kjendis» Vis mer

Man kan ta ut ekstraordinært utbytte dersom man ikke ønsker å vente til årsregnskapet det påfølgende året er klart.

Det er også ført opp 552 703 kroner i lønn til influenseren fra januar til oktober.

Punget ut for villa

Det foreløpige årsresultatet ligger på 3,35 millioner kroner.

I den nye kunngjøringen fra Isabel Raad AS kommer det også fram en rekke andre utgifter. Blant annet punget influenseren ut med 423 505 kroner for å leie villa i Málaga sammen med kjæresten Jack Beaumont. Der bodde de to i tre måneder sammen.

Ellers oppgir Raad reiseutgifter på 237 511 kroner, i tillegg til «Youtube-utgifter utland» på 110 762 kroner.

Det har ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Raad.

LES OGSÅ: Så mye tjente influenserne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer