FÅR IKKE STILLE: Lisa-Marie Moen Jünge vant Frøken Norge i fjor, men får ikke delta i Miss Universe i år. Les hvorfor under. Foto: SCANPIX
FÅR IKKE STILLE: Lisa-Marie Moen Jünge vant Frøken Norge i fjor, men får ikke delta i Miss Universe i år. Les hvorfor under. Foto: SCANPIX Vis mer

Omkamp om Miss Universe

Lisa-Marie Moen Jünge får ikke stille i Miss Universe i juli. Dermed blir det omkam om tittelen.

SEHER.NO: Ulik tolkning av regelverket har ført til at fjorårets vinner av Frøken Norge, Lisa-Mari Moen Jünge, ikke får delta i Miss Universe-finalen i Vietnam 14. juli.

Arrangørene av Miss Universe aksepterer ikke at skjønnheten stiller som norsk deltaker - hun er ikke lenger nasjonal tittelinnehaver!

Lisa "abdiserte" nemlig under Frøken Norge-finalen 20. april i år, da hun ga fra seg tronen til Stavanger-jenta Lene Egeli.

I stedet for Miss Universe, vil Lisa-Mari representere Norge i verdens tredje største missekonkurranse, Miss International, til høsten.

- Jeg er selvfølgelig veldig skuffet over at jeg ikke får reise til Vietnam og representere Norge i Miss Universe, da jeg har forberedt meg og sett frem til dette i et halvt år. Jeg velger nå å se fremover og konsentrere meg om Miss International i november, noe som blir veldig spennende, sier Jünge.

Missegeneral Geir Hamnes sier han er stolt av Lisa-Mari som har tatt det hele med stor ro.

Og forklarer:

- Hadde Miss Universe-finalen blitt avviklet i mai, slik den har blitt i 18 av de siste 20 årene, ville Miss Universe akseptert Lisa-Mari som deltaker fordi den nye vinneren – rent praktisk – ikke ville nå å stille i den internasjonale finalen, sier han.

Hamnes forteller at de selvsagt ikke kan gjøre annet enn å akseptere arrangørens beslutning, og at han føler at de sammen har kommet frem til en veldig god løsning.

Omkampen vil avvikles lørdag 31. mai på Storm P på Smuget i Oslo.

Detaljene for showet, som vil bli ledet av modell og programleder Kathrine Sørland, vil bli bestemt i løpet av kort tid.

- Det blir en ny jury under finalen. Alle skal føle at de konkurrerer på lik linje – vi går inn i den nye konkurransen med blanke ark, sier Hamnes.

Lisa-Mari Moen Jünge kommer til å sitte i juryen. Hvem de øvrige blir vil bli bestemt neste uke.

EN AV DISSE KAN DERMED BLI NORSK MISS UNIVERSE 2008:

(Klikk på lenkene for å se jentenes profiler på Froken.no)

MARIANN BIRKEDAL (21), STAVANGER

LENA BJØRNÅS (26), BARDUFOSS

FARSANEH DAVODI (19), OSLO

CECILIE HELEN EIDE (20), STAVANGER

TONJE GARVIK (18), ULSTEINVIK

CHRISTINA RUSTE HINNA (18)  HØNEFOSS

JULIA IVERSEN (17), BERGEN

JEANETT PAULSEN (17), LØRENSKOG

LINE RASCH ROGNE (22), KOLBOTN

HANNE SAGSTUEN (19), NARVIK