«Farmen kjendis»:

Om vinneren: - Uverdig

Isak Dreyer vant «Farmen kjendis». Det får enkelte til å reagere.

VINNER: Dette er vinneren av «Farmen Kjendis» 2022. Reporter: Celina Morken. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer
Publisert

TV-profil Mads Hansen (38), som leder den vanlige versjonen av «Farmen», uttalte tidligere i år at han var både forfjamset og provosert etter at flere av årets deltakere i kjendisutgaven hadde smuglet inn goder på gården fra utsiden.

Tidligere har det kommet frem at blant andre Sophie Elise Isachsen (27) og Isak Dreyer (28) var med på «ulumskhetene».

GÅRDSROMANSE: Det kommer i små drypp, men nå letter Isak Dreyer og Sophie Elise litt mer på hvordan forhold de egentlig fikk inne på «Farmen Kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

At sistnevnte søndag stakk av med seieren i «Farmen kjendis», er ikke Hansen særlig imponert over.

- Det er ikke noe mer å si enn at det er en ufortjent vinner. En uverdig vinner. Når man jukser såpass inngående og går så all inn for å jukse som Isak gjorde ..., sier han.

- Ikke veldig tøff

I saken som Se og Hør tidligere har publisert kom det frem at det ble en konkurranse mellom «smuglerne» og produksjonen.

- «Farmen» er basert på tillit, akkurat som en quiz er. Du kan google alle svar og få alle svarene riktig. Du får fordeler, sier Hansen, og fortsetter:

STYGT SKADD: Under «Farmen Kjendis» aller siste ordinære tvekamp denne sesongen, klarte en av deltakerne å skade seg stygt etter tvekampen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Det heter «Kampen for tilværelsen», man skal klare seg på mindre mat og det man får på gården. Og da er det også påfallende at Isak, som har fått og skapt et rykte som en villmarksfyr og tøff fyr som har vunnet «Norges tøffeste», ikke klarer seks uker på «Farmen» engang med den maten man får. Da er du ikke så veldig tøff da.

Se og Hør har vært i kontakt med Isak Dreyer som opplyser om at han ikke ønsker å kommentere saken.

Hansen påpeker imidlertid at han bare kjenner til saken gjennom det som har kommet frem i mediene.

Konsekvens

Tidligere i vanlige «Farmen» har en deltaker blitt kastet ut av konkurransen etter at smugling fra utsiden ble avslørt. På spørsmål om hvordan Hansen ville reagert om noe liknende som det som har skjedd i årets kjendis-versjon hadde skjedd i utgaven han leder, svarer han:

Det ble full klinsj mellom Øyunn Krogh og Niklas Baarli etter førstekjempevalget på «Farmen kjendis». Video: TV 2/Steffen Pettersen Vis mer

- Det er det som er greia. Alt handler om hva produksjonen får nyss i. Det kom jo fram i den forrige sesongen min også at noen hadde jukset. Men man hadde ikke bevis på det, og det er det som er vanskelig.

- Jeg vet jo ikke hva produksjonen visste. Selv om man er 98 prosent sikker på juks, så kan man ikke kaste ut noen. Jeg mener at hvis noe blir bevist 100 prosent, så er eneste måten å bli kvitt det på å kaste alle som gjør det på huet og ræva ut. Men det er lettere sagt enn gjort. Da må man ta noen på fersken, de må innrømme eller tilstå. Hvis ikke kan man jo ikke kaste ut noen, fortsetter han.

- Bryter kontrakten

- «Farmen» er jo et spill?

- Men juks er ikke en del av spillet. Det å sabotere er en del av det. Mange har reagert på at deltakerne stjal på markedet. Men det var jo produksjonen klar over, altså er det en del av spillet, svarer han.

INGEN STJELING: «Farmen Kjendis» tok grep om tidligere stjeling på markedet. Video: Rød Løper Vis mer

Ifølge Hansen klarer alle som vil jukse på gården å få det til.

- Men man er ikke særlig smart eller lur. Alle som vil jukse og motta mat utenfra får til det. Det er ikke smart, det er bare pur juks, mener han.

Han påpeker også at man ved juks bryter både den moralske og skriftlige kontrakten med produksjonen.

- Man er en jukser og bryter både den moralske og skriftlige kontrakten med produksjonen.

«FARMEN KJENDIS»: Det ble tøft for Tomine Harket å sjekke inn på gården. Det var derimot lite forståelse å hente fra Niklas Baarli. Video: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Avslører ekkel hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer