«Farmen» 2021:

Om vekttapet: - Helt sykt

Heidi Persdatter Greiner Haaker gikk først ned 30 kilo. Så gikk hun ned 15 til. Da «Farmen»-deltakeren kom hjem fra TV-innspillinga veide hun bare 69 kilo.

NYTT LIV: Heidi Persdatter Greiner Haaker (t.v.) har gått ned totalt 45 kilo på drøyt fire år. Søndag vant hun tvekamp mot Amalie Lund (t.h.). Foto: Morten Eik / Se og Hør
NYTT LIV: Heidi Persdatter Greiner Haaker (t.v.) har gått ned totalt 45 kilo på drøyt fire år. Søndag vant hun tvekamp mot Amalie Lund (t.h.). Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Heidi Persdatter Greiner Haaker (55), populært kalt «Mama G», har gjort seg bemerket i «Farmen» den siste tida.

Spesielt i forrige uke da hun stormet ut etter å ha blitt valgt til førstekjempe, for deretter å nekte å snakke med de fleste av de andre deltakerne en god stund etterpå - noe som vekket reaksjoner blant enkelte.

Ifølge henne selv var det hele bare en spøk, og 55-åringen gikk seinere hen og vant i tautrekking mot Amalie Lund (24).

Hun ble dermed belønnet med nok en uke på gården.

REGELBRUDD: Vi har gjennom årene hatt flere tilfeller av regelbrudd inne på «Farmen». Nå har også juks i årets sesong blitt avslørt. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Ganske heftig

55 år gamle Haaker har opplevd litt av hvert i livet.

Til Se og Hør avslører hun også at hun for flere år siden bestemte seg for å gjøre noe drastisk, noe som skulle vise seg å endre livet hennes fullstendig.

- Jeg ble slankeoperert for cirka fire år siden. Jeg fjernet en del av magesekken. Jeg gjorde det fordi jeg var veldig dårlig, hadde diabetes, høyt blodtrykk og var i generelt dårlig form, forteller hun åpenhjertig.

FIRE ÅR SIDEN: Heidi Persdatter Greiner Haaker ble slankeoperert for fire år siden, og er fornøyd med sitt nye liv. Dette bildet ble tatt i Treviso i Italia i 2017. Foto: Privat
FIRE ÅR SIDEN: Heidi Persdatter Greiner Haaker ble slankeoperert for fire år siden, og er fornøyd med sitt nye liv. Dette bildet ble tatt i Treviso i Italia i 2017. Foto: Privat Vis mer

Hun fortsetter:

- Det var veldig spennende, for det endte i så lite matinntak at det ble ganske heftig. Jeg følte ikke sult lenger, så etterpå måtte jeg sette på klokka for å huske å spise til rett tid og slikt. Om jeg ikke gjorde det, kunne jeg gå en hel dag uten å spise.

Et «nytt» liv

«Mama G» veide drøye 108 kilo da hun bestemte seg for å legge seg under kniven. Om lag ett år etterpå hadde hun gått ned 30 kilo.

- Akkurat det føltes ganske deilig. I begynnelsen etter operasjonen raste jeg veldig fort ned i vekt, men etter hvert roet det seg litt. Det var bra, for da kunne jeg på en måte venne meg til å gå ned litt og litt. Jeg merket at energien kom tilbake, samtidig som jeg slapp å bruke tabletter for diabetes. Jeg kunne redusere drastisk på blodtrykksmedisin, og ble rett og slett i mye bedre form.

STOR FORANDRING: 55 år gamle Heidi Persdatter Greiner Haaker har ikke veid så lite siden hun var 19. Foto: Morten Eik / Se og Hør
STOR FORANDRING: 55 år gamle Heidi Persdatter Greiner Haaker har ikke veid så lite siden hun var 19. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

- Du fikk et helt nytt liv?

- Absolutt, jeg begynte til og med å løpe litt. Jeg følte meg plutselig i bedre form og hadde et energinivå som var helt supert. Mannen min ba meg til og med om å ta det lit med ro. For jeg fikk så mye energi at jeg ville gjøre alt mulig hele tida.

Gikk ned 15 kilo til

Til Se og Hør bedyrer 55-åringen imidlertid at ikke alt falt i smak som mange kilo lettere, selv om hun gikk litt opp igjen etter den store vektnedgangen på om lag 30 kilo.

- Det jeg oppdaget var at folk så på meg på en annen måte. Men inni meg har jeg jo alltid vært den samme. Jeg ble så irritert på folk, for plutselig begynte de å kommentere hvor bra jeg så ut. Hadde jeg ikke sett bra ut hele livet, liksom? Folk la merke til det, og det ble jeg litt såret av. For jeg har alltid følt at jeg var bra nok selv om jeg var 30 kilo tyngre. Det var jo helsa, ikke utseendet, som gjorde at jeg ville gå ned i vekt i utgangspunktet, sier hun.

EXIT: Amalie fikk velge gren, men trakk det korteste strået i søndagens «Farmen»-tvekamp. Den 30 år eldre motstanderen Heidi hadde en god følelse hele veien. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Ifølge Haaker har hun helt siden operasjonen hatt for vane å spise fem eller seks små måltider per dag. Men så kom «Farmen»:

- Der spiste vi plutselig bare tre ganger om dagen, men jeg spiste fortsatt like lite per måltid som før. Det endte i at jeg gikk ned 15 kilo inne på «Farmen» òg.

- Måtte sy inn trusene

Finnmarkingen har med det gått ned vanvittige 39 kilo siden hun ble slankeoperert.

- Inne på «Farmen» hadde vi ikke noe speil, men jeg merket at klærne ble løsere. Jeg måtte til og med sy inn trusene mine, for de gled bare rett ned. Heidi (Lereng, en annen deltaker, journ.anm.) kommenterte en gang at hun så ribbeina bak på ryggen min, og da jeg kom ut og så meg i speilet begynte jeg faktisk å gråte.

TOK TIL TÅRENE: Amalie Lund var helt ferdig etter søndagens tvekamp, der hun tapte mot Heidi Persdatter Greiner Haaker. Foto: Alex Iversen / TV 2
TOK TIL TÅRENE: Amalie Lund var helt ferdig etter søndagens tvekamp, der hun tapte mot Heidi Persdatter Greiner Haaker. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Hvorfor det?

. Fordi jeg så at jeg hadde gått ned så mye at ribbeina stakk ut, og fordi jeg hadde fått «hulrom» på ryggen. Det så ikke pent ut. Jeg ble lei meg, for jeg var for tynn.

- Helt sykt

Vekta skal ha vist 69 kilo etter oppholdet på «Farmen»-gården.

- Jeg har ikke veid så lite siden jeg var 19 år gammel! Det er helt sykt. Kroppen har jo forandret seg ganske mye siden jeg var 19 også, jeg har jo fått tre barn. Det var litt av en forandring å se den kroppen i speilet.

Etterpå har Haaker forsøkt å legge på seg noen kilo.

ORDKRIG: Kjell Strand var fryktelig bitter og mener feil mann røk ut av søndagens «Farmen»-tvekamp. Robert Michael Scott fyrer tilbake. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Ja, jeg har prøvd å spise litt oftere og å komme opp i normalvekt igjen. Jeg føler meg ikke bra, jeg trenger litt kjøtt på kroppen. Og det føler mannen min òg. Han synes jeg har blitt veldig, veldig tynn og prøver å fete meg opp, forteller «Farmen»-deltakeren til Se og Hør.

Denne uka var det Tonje Frigstad (21) som ble valgt til storbonde i TV 2-programmet. Frigstad valgte utfordrer Anette Svendsen (40) til førstekjempe, og søndag skal Svendsen velge hvem hun vil møte til kamp.

LES OGSÅ: Røper detaljer om forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer