Angrepet på Kongressen:

Om Trump-familien: - I historiens søppelbøtte

Skuespiller George Clooney langer ut mot president Trump og familien hans etter onsdagens opprør.

VERBAL UPPERCUT: George Clooney legger ingenting i mellom når han uttaler seg om Kongressen-opprøret og Trumps påvirkning. Foto: Tolga Akmen/AFP/NTB
VERBAL UPPERCUT: George Clooney legger ingenting i mellom når han uttaler seg om Kongressen-opprøret og Trumps påvirkning. Foto: Tolga Akmen/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Onsdagens angrep på Kongressen sete, Capitol, av president Donald Trumps supportere, har preget nyhetsbildet de siste dagene.

Fem personer er døde, 14 politifolk er skadet. Over 50 personer er så langt pågrepet. Politikere på begge sider har gått hardt ut og fordømt angrepet, som beskrives som et angrep på demokratiet.

Opprøret har satt mange sinner i kok, langt utenfor USAs grenser. Ikke bare politikere har tatt til orde mot onsdagens hendelser, som har fortsatt med ettervirkninger de siste dagene.

Den avtroppende presidenten Donald Trump har fått mye av skylda for angrepet, blant annet fordi han i ukevis har bestridt valgresultatet og oppildnet supporterne sine til å forsvare ham.

Det var også ham som oppfordret følgerne til å marsjere til Capitol Hill under stemmetellingen som formelt og offisielt ville erklære Joe Biden president.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Ut mot hele familien

Skuespiller George Clooney (59) har sett seg mektig lei av Trump og hele familien hans. Han gjør det klinkende klart hvem han legger skylda hos for Capitol-angrepet.

- Dette setter Donald Trump, Donald Trump jr. Ivanka, alle sammen, i historiens søppelbøtte. Det navnet vil for alltid bli assosiert med opprør, tordner 59-åringen i en kommende episode av podkasten «The Business», ifølge Hollywood Reporter.

Clooney forteller imidlertid at opprøret kan føre noe positivt med seg - i form av en oppvekker.

- Hvis det er dette som skal til for at vi kommer på riktig vei, ikke at det er verdt det, det er det ikke på noen som helst måte, men i det minste ville vi funnet noe håpefullt som kunne kommet ut av denne katastrofen, sier han.

TABBE: Avtroppende førstedame i USA, Melania Trump, får kritikk etter et besøk på et barnesykehus i Washington, D.C. Foto: AP Vis mer

Trump-familien har i varierende grad uttalt seg om hendelsen, og flere av dem har fått sylskarp kritikk for måten de har håndtert den.

Presidentdatter Ivanka måtte slette en Twitter-melding etter å ha kalt opprørerne «patrioter». Førstedame Melania Trump har derimot sittet stille i båten, og har heller ikke vist seg offentlig.

«Terrorisme»

Flere kjendiser har delt sine tanker rundt angrepet på Kongressen. Blant dem er også Lady Gaga (34), eller Stefani Joanne Angelina Germanotta, som hun egentlig heter.

BIDEN-SUPPORTER: Lady Gaga var tydelig på hvem hun støttet under valget. Her under en av Joe Bidens drive-in-kampanjer i november. Foto: Jim Watson/AFP/NTB
BIDEN-SUPPORTER: Lady Gaga var tydelig på hvem hun støttet under valget. Her under en av Joe Bidens drive-in-kampanjer i november. Foto: Jim Watson/AFP/NTB Vis mer

Hun kommenterer den pågående diskusjonen om å avsette Trump gjennom det 25. grunnlovstillegget, eller å stille Trump for riksrett og på den måten avsette ham ved en fellende dom.

«Jeg håper vi fokuserer på å stille Trump for riksrett slik at Kongressen har den konstitusjonelle autoriteten til å muligens diskvalifisere ham fra framtidige valg - det 25. grunnlovstillegget diskvalifiserer ham ikke. Han framprovoserte terror i landet. Hvor mye mer vold må finne sted? Dette er terrorisme», skriver artisten.

Blant kjendisenes som tidligere har uttalt seg om angrepet er artisten Pink (41), skuespiller Ashton Kutcher (42) og skuespiller Sarah Jessica Parker (55).

LES OGSÅ: Britneys eksmann i Kongress-opptøyene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer