Whitney Henriquez:

Om trakasseringen: - Kvinnefiendtlig

Amber Heards søster snakker ut.

UT MOT DEPP: Amber Heards søster, Whitney Henriquez, går ut mot hetsen av søsteren sin. Foto: Tolga Akmen / AFP / NT
UT MOT DEPP: Amber Heards søster, Whitney Henriquez, går ut mot hetsen av søsteren sin. Foto: Tolga Akmen / AFP / NT Vis mer
Publisert

Under rettsaken mellom eksparet Johnny Depp (59) og Amber Heard (36) tidligere i år, så det ut til at verden ble delt i to: Team Johnny eller team Amber.

Rettsaken, som ble streamet for alle som ville se, ble fort til en snakkis, og på sosiale medier bugnet det over av støttemeldinger og kampanjer for superstjernen Depp. Fans verden rundt var i ekstase da det ble kjent at Heard ble dømt til å betale eksmannen rundt 100 millioner kroner.

Fem måneder etter dommen har 36-åringens søster, Whitney Henriquez (34), tatt til Instagram for å snakke ut om hetsen som har kommet i kjølvannet av rettsaken.

E! News er blant mediene som har omtalt saken.

Får offentlig støtte

Nylig ble det nemlig kjent at flere organisasjoner og individer går sammen og gir sin støtte til Heard. Det gjør de via et åpent brev på nettsiden amberopenletter.com.

SNAKKER UT: Amber Heard snakker ut om hetsen hun fikk etter rettssaken mot eksmannen Johnny Depp. Video: NBC Vis mer

«Vi fordømmer den offentlige hetsen av Amber Heard, og støtter henne og alle som rapporterer partner- og seksuell vold», skriver de i brevet.

Henriquez har delt brevet med sine følgere på Instagram, hvor hun blant annet skriver:

«Å si at jeg har satt spørsmål ved min tro på menneskeheten etter rettsaken vil være en drøy underdrivelse. Ikke bare fremhevet det noen jævlig store feil i rettssystemet, det viste også hvor kvinnefiendtlig denne verden er og hvor akseptert det er å trakassere de som uttaler seg og har en annen mening».

Videre deler hun at det åpne brevet har gitt henne et håp for fremtiden.

«Dette er en verden jeg er redd for å oppdra barna mine i, og hver dag virker den bare mer og mer vanskelig å navigere og håndtere. Inntil i dag.... Å se dette brevet signert av over 130 eksperter og organisasjoner var et friskt pust. Endelig!».

- Motbydelige

Henriquez var blant de som vitnet mot Depp i rettsaken, og har i ettertid støttet søsteren sin flere ganger i sosiale medier.

VITNER: Rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard har på ingen måte gått ubemerket hen, og flere av øyeblikkene vil huskes. Som dette. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

Da Depp gjorde sin første TV-opptreden etter rettsaken, under MTV Video Music Awards, fikk det henne til å tenne på alle plugger.

«MTV, dere er motbydelige og åpenbart desperate! Jeg håper virkelig ingen av dere som bestemte dette har døtre», skrev hun på Instagrams historiefunksjon den gang.

LES OGSÅ: Slik er Amber Heards nye liv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer