Kate Moss:

Om toppløsbilder: - De spilte på usikkerheten min

Forteller ærlig i nytt intervju.

SNAKKER UT: Kate Moss åpner opp om modellkarrieren i nytt intervju. Foto: Andrew Kelly/Reuters/NTB
SNAKKER UT: Kate Moss åpner opp om modellkarrieren i nytt intervju. Foto: Andrew Kelly/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Kate Moss (48) går inn i historiebøkene som en av de mest ikoniske modellene fra 90-tallet.

Moss, som ble oppdaget på et fly som 14-åring, forteller nå ærlig i et nytt intervju med BBC om at starten av karrieren var traumatisk.

48-åringen forteller om hvordan hun reiste alene rundt i landet for ulike modelloppdrag, og om hvordan hun som 15-åring hadde det hun kaller for en «grusom opplevelse». En fotograf skal nemlig ha spurt 15 år gamle Moss om å kle seg toppløs for et bilde.

- Jeg var veldig sjenert over kroppen min, og jeg kunne merke at noe var galt, så jeg tok tingene mine og løp vekk, forteller hun i intervjuet og legger til at opplevelsen skjerpet instinktene hennes om hva som var greit og ikke.

JUKS: Den norske modellen Karoline Bjørnelykke avslørte en hemmelighet fra modellbransjen på sin Tiktok. Video: Tiktok. Reporter: Edward Stenlund. Voice: Signe Elise Morthen Stenersen Vis mer

Moss forteller også at hun har grått mye opp gjennom fordi hun måtte kle seg naken for bilder.

- Hun (Corinne Day, fotograf, journ. anm) ville si «Hvis du ikke tar av deg toppen så får du ikke jobben for Elle». Det er vondt. Jeg elsket henne, hun var bestevennen min, men hun var en vanskelig person. Men bildene ble fantastiske, så hun fikk det hun ville og jeg led for dem, men til slutt gjorde de meg godt. De endret hele karrieren min.

Noen av Moss' mest kjente bilder er fra en kampanje gjort for klesmerket Calvin Klein, gjort sammen med skuespiller Mark Wahlberg.

Tross all suksessen som kom fra bildene, forteller modellen at hun får en vond følelse av å tenke tilbake til den tiden, og røper at hun måtte gå på angstdempende medisin for å komme seg ut av senga.

- De spilte på usikkerheten min. Calvin elsket det, avslører hun og legger til at hun følte seg objektivisert, sårbar, og redd.

VITNET: Kate Moss vitnet i rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard. Video: Reuters Vis mer

Vitnet for Johnny Depp

Moss snakket også kort om den mye omtalte rettsaken mellom Johnny Depp (59) og ekskona Amber Heard (36), hvor hun var innkalt som et av Depps vitner.

Depp og Moss datet i fire år på 90-tallet. I intervjuet med BBC forteller hun at hun valgte å vitne fordi hun tror på «sannhet og rettferdighet».

Rettsaken endte med at Depp fikk enstemmig medhold av juryen, og Heard ble dømt til å betale rundt ti millioner dollar til eksmannen.

LES OGSÅ: Dette gjør «Foxy Knoxy» i dag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer