Charles Leclerc:

Om sorgen: - Forandrer deg for alltid

Charles Leclerc lever tilsynelatende drømmelivet. Slik har det ikke alltid vært.

SUPERSTJERNE: Charles Leclerc er i dag blant verdens fremste Formel 1-førere. Foto: George Hitchens/SOPA Images/Shutterstock/NTB
SUPERSTJERNE: Charles Leclerc er i dag blant verdens fremste Formel 1-førere. Foto: George Hitchens/SOPA Images/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Formel 1-feberen har for lengst inntatt landet, kanskje spesielt nå som en ny sesong endelig er godt i gang. Det har lenge vært en populær sport, men den fikk, om mulig, enda bredere popularitet etter at Netflix kom med serien «Formula 1: Drive to Survive».

De fleste Formel 1-fans har fått med seg når racerbilene snirkler seg rundt i Monaco Grand Prix' trange gater - i det som regnes som milliardærenes lekeplass, Monaco. Tett inntil den franske rivieraen ligger nasjonen som er blant de rikeste i verden.

Blant de som imidlertid fikk en litt beskjeden start på livet, finner vi nettopp Formel 1-føreren Charles Leclerc (24).

I dag kjører han for giganten Ferrari, og har denne sesongen ligget i toppsjiktet av pallen. Det mange kanskje trolig ikke vet, er at bak den vinnende fasaden, ligger det vel så mye sorg.

FORMULA: Det er duket for sesong 4 av den populære serien. Video: Netflix Vis mer

Monaco

Leclerc vokste opp som ett av tre søsken i Monte Carlo i Monaco. Midt blant alle hvitpussede yachter og luksusbiler vokser han og brødrene Arthur og Lorenzo, opp i enkle kår, i motsetning til store deler av Monacos innbyggere.

Monaco Grand Prix dukket først opp på Formel 1-kalenderen i 1950. Da Charles vokste opp var det derfor allerede en av verdens mest populære løp - kanskje også grunnet beliggenheten.

SUKSESS: 24 år gamle Charles gjør det stort for Ferrari.Foto: Simon Baker/AP/NTB
SUKSESS: 24 år gamle Charles gjør det stort for Ferrari.Foto: Simon Baker/AP/NTB Vis mer

Charles fatter fort interesse for biler, og oppveksten i Monaco har vært nøkkelen til Formel 1-karrieren. Det uttalte han selv til CNN.

- Monaco har gitt meg de fleste verdiene som jeg prøver å dele i Formel 1. Jeg er bare veldig, veldig stolt og veldig glad for at jeg ble født der.

Hadde ikke råd

Charles tok sitt første steg inn i en gokart da han bare var fire år gammel, og ble umiddelbart hekta på fart og spenning. Første leksjon var med den franske racinglegenden Jules Bianchi, og skoledagene ble byttet ut med motorsport.

Han ble til og med så hekta at han fortalte faren, Hervé, at han var syk og ikke kunne gå på skolen. I stedet besøkte han Bianchi på banen - hvor han kjørte til karten var tom for bensin.

DRAMATISK: Det er dramatiske bilder i traileren til sesong tre av «Forumula 1». Video: Netflix Vis mer

Sporten koster imidlertid mye penger, og for Charles og familien, som ikke hadde den dypeste lommeboka, ble det raskt for dyrt å konkurrere i sporten.

Sorg

I 2012 bestemte Nicolas Todt seg for å steppe inn som sponsor. Bare to år senere, i 2014, skulle imidlertid livet ta en trist vending.

Samtidig som Charles' karriere skjøt fart, havnet Bianchi i en alvorlig racingulykke under Japan Grand Prix. De påfølgende ni månedene lå han i koma, og året etter gikk han bort som følge av ulykken.

Den unge føreren var knust over tapet, men nektet å gi seg.

Den tunge tiden skulle imidlertid ikke stoppe der. Bare tre år senere opplevde han tragedien igjen, da hans far gikk bort.

Mistet faren

Selv har stjernen beskrevet det hele overfor The Guardian som ekstremt vanskelig, men samtidig som noe som har gjort ham sterkere som fører og person.

Bare tre dager etter farens bortgang vant Charles løpet i Baku.

- Det har vært øyeblikk som jeg har ønsket at aldri hadde skjedd, men de har gjort at jeg har vokst som fører og det har hjulpet meg. Både tapet av faren min og Jules, fortalte han i intervjuet, og fortsatte:

- Det var to ekstremt harde tider i livet mitt, som gjorde meg sterkere som person og fører. Mentalt er jeg sterkere enn jeg var tidligere.

Ifølge 24-åringen forklarte videre at slike hendelser følger en for alltid.

- Dessverre mistet jeg faren min ganske tidlig, det forandrer deg. Det forandrer deg for alltid, fortsatte han.

LES OGSÅ: Kommer med privat avsløring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer