Grevinne Alexandra:

Om sønnene: - Spennende tid

Grevinne Alexandra åpner seg om forholdet til sine to sønner prins Felix og prins Nikolai.

FAMILIE: Prins Joachim og grevinne Alexandra var gift til 2004. Sammen deler de prins Felix og prins Nikolai. Foto: CHRISTOPHERSEN/PPE/SIPA/Shutterstock/NTB
FAMILIE: Prins Joachim og grevinne Alexandra var gift til 2004. Sammen deler de prins Felix og prins Nikolai. Foto: CHRISTOPHERSEN/PPE/SIPA/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

I 2004 var en kongelig skilsmisse et faktum i Danmark, da det ble kunngjort at prins Joachim (52) og grevinne Alexandra (57) skulle skilles etter ti års ekteskap.

Det tidligere ekteparet fikk to barn sammen, prins Nikolai (22) og prins Felix (19), og samarbeidet tett om barneoppdragelsen etter bruddet. I dag har begge prinsene flyttet hjemmefra - og er godt på vei inn i voksenlivet.

Selv om mye forandrer seg i guttenes liv for tiden, er det én ting som ikke har forandret seg, skal vi tro moren.

Godt forhold

I et større intervju med danske B.T. åpner grevinne Alexandra seg om alt fra skilsmisse til ny kjæreste. Hun snakker også om hvordan forholdet til sønnene har utviklet seg med årene.

Overfor avisen forteller hun at hun på mange måter er tettere på sønnene nå som de er voksne, da de kan snakke om de samme tingene og dele livserfaringer med hverandre. Hun legger likevel ikke skjul på at prinsene søker råd fra mamma i ny og ne, selv om de er voksne.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- De kommer likevel til meg med spørsmål og råd og veiledning. Vi ser hverandre ganske ofte, hvor vi bare har det gøy sammen, forteller hun.

Grevinnen forteller at hun blant annet pleier å spille padeltennis sammen med eldstesønnen prins Nikolai, og at de nesten ses like mye nå, som da sønnene bodde hjemme.

Selv har hun flyttet fra Charlottenlund og inn til storbyen København, hvor hun bor tett på sønnene.

- Personlig synes jeg det er en veldig spennende tid å være med barna mine på, for nå kan jeg spørre dem om råd. Det går begge veier nå. Så kan jeg fokusere mer på meg selv og finne mer tid til det jeg ønsker å oppleve. De støtter meg, sier hun videre.

Tett bånd

Et godt forhold har grevinnen også til eksmannen prins Joachim. Da han i fjor brått ble hastet til sykehus og operert for blodpropp i hjernen, uttrykte ekskona stor bekymring for danskeprinsens helse.

Hun snakket om forholdet hun og eksmannen har, da hun uttalte seg i den kinesiske dokumentaren «A Bigger Role».

- Han er en god venn, og han betyr mye for meg. Kanskje er det ikke meningen at to mennesker alltid skal være sammen. Vi skulle ikke være gift i evigheter, sier grevinnen i dokumentaren, som er blitt gjengitt av danske Se og Hør.

KONGEHUSET: Kronprinsesse Mary (48) gjorde sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, noe som endte med mye tyn etter hun håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer

Videre kunne hun røpe at hun var lykkelig skilt fra danskeprinsen.

- Dersom du spør meg, er det vi har det nest beste etter et lykkelig ekteskap: nemlig en lykkelig skilsmisse. Det vi har, er ikke tvunget frem. Det er noe som føles veldig naturlig. Det er ikke bare fordi vi har to vakre barn sammen at vi føler at vi må gjøre en innsats, uttalte hun i dokumentaren.

LES OGSÅ: Sophie Elise snakker ut om dramaet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer