Hasse Hope:

Om singellivet: - En tragedie

«Camp Kulinaris»-aktuelle Hasse Hope har byttet ut dating med planter.

61 PLANTER: Hasse Hope har fått planter som hobby etter at pandemien brøt ut. Foto: Privat
61 PLANTER: Hasse Hope har fått planter som hobby etter at pandemien brøt ut. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Denne våren har «Camp Kulinaris» samlet en rekke ulike personligheter på kjøkkenet. Det har skapt mye drama, men en som akkurat gikk klar av det er Hasse Hope (35), som kom inn i programmet som utfordrer.

Selv omtaler han seg selv som «blant de mest elendige på kjøkkenet i Norge», og måtte derfor gå noen runder før han takket ja.

- Da jeg var ferdig dro jeg hjem med en enorm selvtillit og inviterte på middagsselskap hos meg pronto. Jeg skulle lage torskefilet med hollandéssaus, som vi laget der inne. Sausen så ut som melk som hadde stått flere måneder i kjøleskapet, og fileten ble svidd. Jeg rakk heldigvis å bestille tre pizzaer før gjestene kom, oppsummerer han sine nyvunnede kokkeferdigheter.

FERDIG: Maria Moen trekker seg fra «Camp Kulinaris». Video: Viaplay Vis mer

Skyhøyt Foodora-forbruk

En skulle kanskje tro at med deltakelser i både «Masterchef», «Fire stjerners middag» og «Camp Kulinaris» skulle bidra til noen imponerende ferdigheter på kjøkkenet, men den gang ei.

Hope livnærer seg på knekkebrød og mat levert på døren, og anslår at han bruker opp mot 8000 kroner på Foodora månedlig.

- Det er kjempevondt og forferdelig å tenke på. Jeg kunne spart så mye penger på å bare være litt flinkere, sier han oppgitt.

- Men du bidrar jo mye til restauranter som kanskje sliter under corona?

- Ja, der sier du noe! Det er derfor jeg gjør det. Det er bare fordi jeg er opptatt av lokalt næringsliv, sier han humoristisk.

STORMER UT: Når Anna Rasmussen tar over en av oppgavene til Richard på «Camp kulinaris» blir han så forbannet at han stormer ut av kjøkenet. Vis mer

Måtte avbryte innspilling

Under «Masterchef» mener han at innspillingen måtte settes på pause fordi programleder og mesterkokk Eyvind Hellstrøm (72) fikk latterkrampe av retten han serverte.

- Vi skulle lage kålruletter. Da jeg tok frem retten til Eyvind så han på den og lo. Produsenten måtte avbryte innspillingen i fem minutter så han kunne gå ut og le fra seg. Det så helt jævlig ut. Da han kom tilbake sa han «jeg nekter å spise maten din, det er livsfarlig». Da var det rett hjem!

INGEN MESTERKOKK: Hasse Hope kan ikke skryte på seg gastronomiske ferdigheter etter «Camp Kulinaris»-oppholdet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
INGEN MESTERKOKK: Hasse Hope kan ikke skryte på seg gastronomiske ferdigheter etter «Camp Kulinaris»-oppholdet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Hope legger ikke skjul på at han gjerne skulle funnet en dame som var flink til å lage mat, men at det er langt viktigere ting han ser etter.

- Hun må finne seg i at jeg kødder 70 prosent av tiden. Det er mye ironi, absurditet og teit humor. Også må hun kunne sette ned foten når det blir for mye. Som sier: «Nå roer vi oss litt ned, også ser vi på 'The Office'». Også må hun ikke minst ha selvtillit, sier han.

MEMORY LANE: Rød Løper har snakket med programleder Hasse Hope om det legendariske datingprogrammet «Dagens mann» som gikk på skjermen i 2011. Video: Rød Løper/TV3 Vis mer

Crushet på Mia Gundersen

Coronapandemien har imidlertid satt en stopper for datingen. Det blir i så fall med Tinder og turer.

- Det er jo hyggelig det, men når man har gått ti turer ... Jeg savner å gjøre hyggelige ting som minigolf og bowling, eller å ta noen øl på en pub. At jeg ikke klarte å få kjæreste før corona er en tragedie, sier han og ler.

- Nå er jeg 35 år, så jeg får sørge for at denne pandemien tar slutt slik at jeg kan få kone og barn, og flytte til Tåsen eller Ullevål Hageby!

Under «Camp Kulinaris» innrømmet han også at han som 12-åring hadde et aldri så lite crush på meddeltaker Mia Gundersen (59).

- Da hun dukket opp i «Offshore» på NRK var det henne jeg så på. Hun er jo veldig flott, og har en ekstrem varme. Det er alltid et kraftfelt rundt henne som stråler ti meter til alle kanter. Jeg er tydeligvis en kar som er glad i morsfigurer, forteller han.

UT MOT SPILLGIGANT: I programmet «I lomma på Silje» hjelper forbrukerøkonom Silje Sandmæl kjendiser med økonomien. Og det var særlig en oppdagelse som har gjort Mia Gundersen fly forbanna. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken/Viaplay/Rød Løper Vis mer

Gundersen selv sier til Se og Hør at det er smigrende.

- Herlige Hasse, han er en fin fyr, og vi storkoste oss i Portør. Jeg tror han nevnte at jeg hadde vært et crush, men jeg håper jo ikke det har gått ut over oppholdet, sier hun humoristisk.

Omringet av planter

Selv om det har skrantet på datingen har imidlertid komikeren og programlederen ikke ligget på latsiden under pandemien.

I tillegg til å arrangere quizzer digitalt, skrive bok og være med i ymse innspillinger, har han skaffet seg en ny hobby - planter.

OVERRASKER: Deltakerne på «Camp Kulinaris» fikk seg et syn utenom det vanlige. Video: Rød Løper / Viaplay Vis mer

- Jeg har 61 planter. Jeg bruker ganske mye tid på dem, rundt fire-fem timer i uken. Jeg fører skjema over hvor mye jeg har vannet dem, og når, når de skal ha gjødsel og så videre. Det var det siste jeg trodde jeg skulle drive med, forteller han, og avslører at helgen blant annet har gått med til å ompotte flere av eksemplarene.

- Jeg har noen venner som har spurt om det går bra med meg. Men det går ekstremt bra. Jeg tror at når man er singel så trenger man noe eller noen å ta vare på. Så da er det plantene, da!

LES OGSÅ: Om «Camp»: - Pinlig å være med

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer