Linnéa Myhre:

Om Riise-mobbing: - Skammer meg

Linnéa Myhre innrømmer at hun var en av dem som gjorde narr av John Arne Riise i etterkant av den mye omtalte SMS-skandalen. Dette legger hun seg flat for.

BA OM UNNSKYLDNING: Influenser og forfatter Linnéa Myhre tar opp den mye omtalte SMS-skandalen til den tidligere fotballspilleren John Arne Riise, i den nyeste episoden av VG-podkasten «Gi meg alle detaljene». Der innrømmer Myhre at hun er blant dem som har tullet og spøkt på Riises bekostning. Dette legger hun seg flat for. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BA OM UNNSKYLDNING: Influenser og forfatter Linnéa Myhre tar opp den mye omtalte SMS-skandalen til den tidligere fotballspilleren John Arne Riise, i den nyeste episoden av VG-podkasten «Gi meg alle detaljene». Der innrømmer Myhre at hun er blant dem som har tullet og spøkt på Riises bekostning. Dette legger hun seg flat for. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Året var 2005, da den tidligere fotballspilleren John Arne Riise (40) havnet på forsiden av VG. Bakgrunnen var at Riise hadde sendt den samme tekstmeldingen til flere kjendiskvinner, for å be dem med på stevnemøter.

Flere medier slang seg etter hvert på, og Riises handling endte opp med å bli omtalt som «SMS-skandalen».

Etter at VGs forside ble delt med resten av Norges befolkning, valgte Riise å forholde seg taus, før han til slutt uttalte seg til Se og Hør samme år.

- Det var idiotisk, og jeg har ledd litt av meg selv i ettertid. Jeg flørtet kanskje litt for mye, men jeg fikk bare hyggelige svar. Hensikten har bare vært å få kontakt med noen søte jenter jeg setter pris på. Og jeg sier ikke nei til en SMS-flørt, uttalte han.

Til Dagbladet har Riise tidligere uttalt at medieomtalen gikk hardt inn på ham. Den tidligere fotballproffen la ikke skjul på at han følte seg latterliggjort og misforstått.

BIG SPENDER: John Arne Riise får kjørt seg i denne ukens episode av «I lomma på Slije». Video: TV3/Viafree Vis mer

- Jeg har aldri opplevd maken til skriverier. Alle tv-program skulle drite meg ut. Det var tungt, og jeg var langt nede i perioder, innrømmet han.

I samme intervju lovet Riise et solid oppgjør med SMS-skandalen i egen selvbiografi, og det han mente var en skjev og feilaktig fremstilling. I 2017 kom boken «Fordeler og ulemper med å være John Arne Riise», og der var som lovet: SMS-skandalen var et av temaene. Det kan du lese mer om her.

Innrømmer mobbing

I den ferske episoden av VG-podkasten «Gi meg alle detaljene», hvor influenser og forfatter Linnéa Myhre (30) styrer showet, er det nettopp Riises SMS-skandale som er tema.

I 35 minutter får man høre om den mye omtalte hendelsen fra start til slutt, hvor influenseren blant annet omtaler tidligere saker og intervjuer. Det er på tampen av episoden at Myhre kommer inn på sin egen Riise-historikk.

ANGRER: Linnéa Myhre innrømmer at hun gikk over streken. Foto: Vidar Ruud / NTB
ANGRER: Linnéa Myhre innrømmer at hun gikk over streken. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

Myhre kommer først med en klar oppfordring om at man må huske på å være snille med hverandre, før hun innrømmer at hun selv var en av dem som slang seg på og gjorde narr av Riises SMS-oppstyr.

- Selv om man blir en jævlig god fotballspiller, så får man fortsatt varige men av å bli utestengt og ertet. Og der må jeg selv legge meg flat, som også har falt for fristelsen og vært morsom på John Arnes bekostning. Jeg har gjort narr av ham bare fordi alle andre gjorde det, og det skammer jeg meg skikkelig over, uttaler Myhre ærlig i podkasten.

BEKLAGER: Linnéa Myhre har beklaget seg til flere etter å ha skrevet om dem på den tidligere bloggen sin. Video: Thea Hope / TV2 Sumo. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Beklaget

Influenseren påpeker i podkasten at hun på et tidspunkt tok til seg motet og ba om unnskyldning til Riise.

- Jeg må innrømme at det var hardt å gå bort til John Arne Riise på fest og be om unnskyldning, men enda hardere er det å være han som alltid har blitt ertet, mobbet, følt seg utestengt, annerledes og misforstått, fortsetter hun.

Videre innrømmer Myhre at hun ble svært overrasket over Riises reaksjon på beklagelsen.

- At han skulle smile, ta meg i hånda, si at det var greit og at vi glemmer det. Men det burde jeg jo ha visst, han er jo the one and only, John Arne Riise - legenden, sier hun.

Overfor Se og Hør forteller Myhre at hun er glad for at hun forsto konsekvensene av hakkingen, og fikk bedt om unnskyldning.

- Det tok imidlertid litt tid og livserfaring før jeg forsto det, men når man gjør det, er det minste man kan gjøre å be om unnskyldning. Det er ikke sikkert det hjelper, men John Arne var raus og tok imot, og det er jeg takknemlig for, skriver hun i en tekstmelding til Se og Hør.

Satte pris på unnskyldningen

John Arne Riise påpeker at Myhres latterliggjøring var en del av et større bilde.

- Hennes mobbing var fortsatt harmløs i motsetning til hvordan enkelte kvinner med podkastsuksess sitter ukentlig og mobber, og fremmer falske påstander, sier han.

VONDT: Linnea Myhre må ta seg skikkelig sammen under den første oppgaven i finalen av «Camp Kulinaris». Vis mer

Riise understreker at han ikke bærer noe nag til Myhre i dag.

- Jeg synes Linnéa er smart og reflektert, og en person jeg respekterer høyt. Hun har bedt om unnskyldning, og det krever mot og styrke. Skulle ønske flere var som henne, mener den tidligere fotballstjernen.

Riise påpeker videre at hvis han selv har bidratt til at mange har ledd og kost seg, selv på hans bekostning, er det bedre enn at de er sinte.

- Jeg er en person som mange hater, men jeg tror de fleste som hater meg ikke kjenner meg. Jeg får jobbe med hvordan jeg fremstår i media. Jeg er vel en person som noen ganger tenker mer med hjertet enn med hodet, mener han.

Når han i dag ser tilbake på SMS-oppstyret, mener Riise først og fremst at alle kvinner fortjener å bli behandlet unikt og spesielt.

- Det lærte jeg på den harde måten, slår han fast overfor Se og Hør.

LES OGSÅ: Vraket Drammen - kjøpte luksusvilla i Tønsberg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer