Tone Damli:

Om oppveksten:
- Det er guffent

«Idol» ble redningen.

Melodi Grand Prix- Eurovision - MGP - Trondheim - Tone Damli Aaberge
Melodi Grand Prix- Eurovision - MGP - Trondheim - Tone Damli Aaberge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I podkasten «Abid & Nadia: Skyld og skam» forsøker ekteparet Abid Raja (48) og Nadia Ansar(43) å gjøre Norge til et mer følelsesvennlig sted.

De inviterer kjente nordmenn til å dele åpent om egne følelser, og denne uka var det den folkekjære artisten Tone Damlis (35) tur til å gjeste studio.

I episoden åpner hun opp om oppveksten på bygda, og da hun for første gang på videregående skole kjente på følelsen av ikke å passe helt inn.

«NAKED ATTRACTION FINLAND»: Noora, som har stått i en av boksene, blir slått akkurat på målstreken. Men det er ikke det siste vi får se til henne. Video: Discovery + Vis mer

Flyttet som tenåring

Damli er født og oppvokst i Sogndal, men flyttet cirka ti mil unna til tettstedet Sandane for å gå musikklinjen på videregående.

Artisten forteller at til tross for at hun hadde venner på skolen, hadde hun det likevel ikke helt bra i denne perioden.

Det skal blant annet skyldes ryktespredning, og 35-åringen beskriver det som guffent og vondt. Særlig fordi hun ikke kjente seg igjen i alt som ble sagt om henne.

- Der er nok bygda litt fæl tror jeg, for det er så lite og så sårbart. Når du går ut på gata, og føler at alle ser på deg. Det er guffent.

Tone Damli viser fram ringen etter det nylig ble kjent at hun er forlovet. Video: Kine Falch, Thea Hope/Rød løper. Vis mer

Hun forteller at slik hun opplever å ha vokst opp på bygda, er det ikke like vanlig å være åpen om følelser. 35-åringen slet med å fortelle foreldrene sine om at hun hadde det vanskelig.

- Jeg satt med telefonen i hånda og hadde lyst til å ringe dem, men klarte det ikke. Det var vanskelig å få fram de ordene. Så jeg satt meg ned og skrev brev med en kort oppsummering om hvordan livet var.

Da fikk hun, med god hjelp av foreldrene, en spesialtilpasset skoledag. Det gjorde fikk reise oftere hjem til Sogndal og ha hjemmeskole én dag i uka.

Se og Hør har vært i kontakt med managementet til Tone Damli, som svarer at hun ikke ønsker å kommentere noe ytterligere.

FRIR: Tone Damli har delt video på Instagram hvor man ser kjæresten Markus Foss gå ned på kne. Video: Instagram @iamtonedamli Vis mer

I 2005, da Damli var kun 16 år, deltok hun i musikkonkurransen «Idol». Den gang sang hun seg helt til finalen, men ble slått på målstreken av Jorun stiansen (39).

Tida i «Idol» beskriver hun som en redning fra den vanskelige hverdagen på Sandane.

Tross den tøffe tida med «bygdedyret» mener artisten den dag i dag at det hele var en god erfaring å ha gått igjennom:

- Jeg hadde kanskje litt godt av å kjenne på det og. Fram til da hadde ting gått ganske på skinner, så jeg tror erfaringen i ettertid har vært veldig bra. Men det å stå i en sånn situasjon er ikke særlig hyggelig, innrømmer hun.

BRYLLUP: Tone Ingebrigtsen dukket opp uten ektemannen Gjert i bryllupet til sønnen Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Tidligere i november kunne artisten dele nyheten om at hun og Markus Foss (41) er forlovet etter 10 år som kjærester. Sammen har de barna Billie (9) og Marlon (1).

LES OGSÅ: - Har fått munnkurv