Ulrikke Brandstorp:

Om mulig comeback: - Kjente på kribling i magen

Ulrikke Brandstorp flørter med tanken om å snart delta i Melodi Grand Prix igjen.

KLAR: Ulrikke Brandstorp måtte få det litt på avstand, men nå begynner hun å bli klar for et nytt Melodi Grand Prix-eventyr. Foto: Morten Eik / Se og Hør
KLAR: Ulrikke Brandstorp måtte få det litt på avstand, men nå begynner hun å bli klar for et nytt Melodi Grand Prix-eventyr. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hun skulle stått på Eurovision-scenen 2020, men spredningen av coronaviruset satte en brutal stopper for den store drømmen.

Mars 2020 ble det kjent at Eurovision Song Contest ble avlyst - og det for aller første gang i historien.

Nå har det gått to år siden Ulrikke Brandstorp (26) fikk drømmen knust, og ettersom Melodi Grand Prix-sirkuset er i gang for fullt igjen her til lands, er det flere som ønsker seg et gjensyn med «Attention»-stjernen.

Nylig fikk Ulrikke-fansen et snev av håp servert i form av et innlegg på Instagram. Ulrikke henvendte seg til manageren, Christoffer Gunnetsad (31), med et spørsmål om det ikke snart kunne være på tide med et comeback.

I sosiale medier, som for eksempel på Jodel, nevnes det av flere at man gjerne ønsker å se henne i musikk-konkurransen snart igjen. Se og Hør har forsøkt å komme til bunns i om tiden er inne for at man nå kan begynne å glede seg.

AVLYST: Ulrikke Brandstorp forteller til Dagbladet at hun fikk vite om Eurovision-avlysningen via sosiale medier. Video: Marie Røssland Vis mer

- Vi har jo alltid tenkt at vi må gjøre Melodi Grand Prix igjen, vi har jo på en måte fått den største Eurovision-teasen, sier Ulrikke Brandstorp til Se og Hør, og tydeliggjør at hun alltid snakker om «vi» når det kommer til MGP.

Det er nemlig ikke bare Ulrikke Brandstorp som eventuelt skal tilbake til sirkuset, det er Ulrikke og Christoffer.

DUO: Ulrikke Brandstorp legger vekt på at de er to om alt som har med Melodi Grand Prix å gjøre. Foto: Privat
DUO: Ulrikke Brandstorp legger vekt på at de er to om alt som har med Melodi Grand Prix å gjøre. Foto: Privat Vis mer

Kribling i magen

- I fjor var jeg på ingen måte klar for å gjøre Melodi Grand Prix igjen, sier en tankefull Ulrikke, som heller ikke i år er blant deltakerne.

- Men da artistene i år ble sluppet, så åh, kjente jeg på sånn kribling i magen.

Ulrikke Brandstorp forteller at det for hennes del er viktig med magefølelse. Ting skal kjennes riktig, hun er opptatt av å følge hjertet. Derfor har hun hatt behov for å la tanken modne.

COMEBACK?: Ulrikke Brandstorp er ikke fremmed for å gjøre comeback i MGP. Foto: Morten Eik / Se og Hør
COMEBACK?: Ulrikke Brandstorp er ikke fremmed for å gjøre comeback i MGP. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Etter både stemmekaos og avlsyning fikk artisten det hele litt i halsen - noe sangstjernen poengterer at hun tror er helt naturlig - men etter å ha fått det på avstand er hun nå tilsynelatende klar igjen.

Akkurat når Ulrikke står foran MGP-lyskasterne igjen, vet hun ikke. Det eneste hun vet er at det ikke skal gjøres halvveis.

- Uansett når det blir til at vi blir med igjen, så vet vi hvor mye jobb det ligger bak en seier - og vi tar det på ingen måte for gitt. Vi må nok bare tenke at vi ikke har gjort dette før, vi kan ikke la frykten for å ikke vinne stoppe oss, sier Ulrikke og erkjenner at hun ser fallhøyden.

- Vi får bare gå enda hardere til verks, og være enda mer sultne. Tenke at dette er første gang, på nytt, konstaterer Ulrikke.

- Med for å vinne, ikke for å delta

Ulrikke ser bort på manager og venn Christoffer Gunnestad og sier at hun føler de er som et gammelt ektepar som snakker om barnet sitt.

Manageren tar ordet:

- Uavhengig av når vi kommer tilbake, om det er neste år, om to år eller tre år - så er vi med for å vinne, ikke for å delta. Det er mentaliteten.

VANT: Ulrikke Brandstorp er vinneren av «Maskorama», og her avslører hun hvordan hun forsøkte å lure fansen til å tro at det ikke var hun som gjemte seg bak trollet. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

Sammen fortelles det med et stort engasjement om hvor lyst de har til å representere Norge i Eurovision, og om hvor seriøst de tar jobben.

Duoen påpeker også at per nå mangler de det absolutt viktigste: Låten.

«Attention» var en låt som ga både Ulrikke og Christoffer en kjempe-magefølelse. De hadde troen på seier i den norske finalen, og avslører at de også trodde på topp-plassering internasjonalt.

- Jula 2019 hadde vi et juleselskap hvor alle skulle skrive ned et ønske på en julekule og henge kulen på treet. Det skulle være noe spesielt, og jeg skrev ned 15. februar og «Attention». Da var det jo ingen som visste jeg skulle delta engang, forteller Ulrikke, nærmest med stjerner i øynene.

Både manager og artist er enige om at det er viktig å ta konkurransen seriøst, at de skal ha troen på at de har en vinnerlåt når de stiller.

Hadde mareritt

Ulrikke Brandstorp har, som mange andre artister, blitt rammet av corona. Da Se og Hør møtte artisten, skulle hun egentlig ha vært superopptatt med rollen sin som «Sophie» i «Mamma Mia!», men istedenfor hadde hun fått litt uventet fritid.

Heldigvis har Norge åpnet opp igjen nå, og sangeren er tilbake på teaterscenen.

Før dette var et faktum, kunne Ulrikke fortelle at det krevde sitt å ikke vite noe om når man skal få lov til å komme tilbake til jobb - tilbake til det man elsker å drive med.

- Men hvordan er det, kan man bare hoppe rett inn i en slik rolle etter en nedstengning?

- Jeg hadde mareritt senest i natt, om at jeg ikke husket hva jeg skulle, innrømmer Ulrikke, før hun forteller hvor viktig det er å trene og øve også mens teateret er stengt.

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

- Det er jo en utrolig tung fysisk forestilling å gjøre. Kroppslig så er det kjempeskadelig for kroppen å bare hoppe rett inn i det. Man bygger jo opp en stamina, sier Ulrikke alvorlig, og konkretiserer:

- Det er knær som skal tåle en million hopp!

Gjennom nedstengningen var Ulrikke derfor opptatt av å trene jevnlig for å at kroppen skulle være klar, i tillegg til at hun ofte øvde på scener i hodet, blant annet mens hun stod i dusjen.

NEKTER: Da «Mamma Mia»-premiere gikk av stabelen på folketeateret dukket flere kjendiser opp. En av dem var Eva Weel Skram som nektet å svare på dette spørsmålet. Reporter Sofie Losen Video: Steffen Pettersen Vis mer

Gikk galt

Nå er den blide sangerinnen og skuespilleren tilbake i rollen sin, noe hun virkelig har gledet seg til. Men 26-åringen kan også avsløre at ikke alt, alltid går etter planen.

I en av scenenene skjedde det nemlig noe nokså dramatisk.

- Det var en understudy, som var inne fordi en er syk, en som ikke hadde vært der før. Så er beinet til den personen litt i veien, så jeg faceplanter på scenen og drar nesten med meg Sky.

Selv ikke for en rutinert og scenevant Ulrikke var det lett å holde masken da det skjedde.

- Hvordan reddet du inn den?

- Jeg reddet ikke inn den. Det var en god landing. Men det var raskt opp igjen, og så tenkte jeg at dette her er andre scene, jeg har masse tid til å ta igjen dette på.

STOR ROLLE: Ulrikke Brandstorp er for tiden aktuell i rollen som Sophie. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STOR ROLLE: Ulrikke Brandstorp er for tiden aktuell i rollen som Sophie. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Ble det lagt merke til?

- Å, ja! Det var center stage. Så hvis du ikke la merke til den faceplanten der, da har du sett på mobilen din for å si det sånn.

Ulrikke kan ellers fortelle at skuespiller-dagene ikke alltid er så glamorøse som man skulle tro. Hun og medspilleren Thomas Brasel, som har rollen som Sky, har blant annet opplevd å skalle når de skal kline.

- Det er ikke alltid like sexy

PAR: Ulrikke sammen med kjæresten, Oskar Nordberg, under premieren. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PAR: Ulrikke sammen med kjæresten, Oskar Nordberg, under premieren. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

I tillegg har hun også opplevd at hun i et løft aldri kom seg opp slik hun skulle, da var det en som ikke hadde vært med på løftet før som løfta, og personen var ikke klar over at det fantes en telling.

- Det skjer ting hele tiden, forteller Ulrikke, som ser ut til å ha et nokså avslappet forhold til det hele.

Ulrikke har for tiden vært en del i studio også, det er nemlig ny musikk på gang.

Hun har allerede delt en smakebit på TikTok, og fansen kan altså glede seg til noen ferske låter snart.

Ulrikke forteller at de har brukt en del tid i studio for å finne det riktige utrykket, og at hun nå har blitt eldre og dermed forsøker å finne ut av hva hun vil med musikken.

- Skummelt

- Det er skummelt når det er så lenge siden man har sluppet noe, avslører Ulrikke, før hun raskt er på med smilet og optimismen.

- Men vi skal ikke være redde. Vi skal ikke la frykten stoppe oss.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Duoen Ulrikke og Christoffer tror folk kommer til å sette pris på musikken som nå kommer, som skiller seg litt ut fra tidligere slipp.

- Det blir svært og organisk, men samtidig veldig nært, avslører manager Christoffer.

Ulrikke har også et snev av håp om at det nærmere sommeren skal bli mulig å gjøre mer live - og ikke minst er hun klar for flere julekonsterter når den tid kommer.

- Jeg elsker jul! sier Ulrikke, og skyter inn:

- Sa hun dramatisk, i januar!

DRØMMER OM SEIER: Duoen er tydelige på at de drømmer om en Eurovision-seier.
DRØMMER OM SEIER: Duoen er tydelige på at de drømmer om en Eurovision-seier. Vis mer

- Hva er den store drømmen, da?

- Vi skal jo vinne Eurovision da, sier Ulrikke med et stort smil.

- Det er sykt klisje å si det, men det er noe med alderen vettu: Det viktigste for meg er at jeg står opp om morgenen og har lyst til å gå på jobb. Men jeg drømmer jo om å skrive masse musikk som spilles i hele verden.

- Jeg drømmer bare om å kunne leve av dette for alltid, sier hun konkluderende.

Ulrikke drømmer også om å gjøre enda mer ut av jul og julemusikk, noe det høres ut som om duoen allerede jobber med.

- Noen må jo ta over Kurts trone, sier hun, og følger raskt opp:

- Vi drømmer om bli den nye Kurt etter hvert. Bare gi oss noen år!

LES OGSÅ: Dette synes kjæresten om kyssescenene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer