Terje Sporsem:

Om morens sykdom: - Trist og rart

Det er en åpenhjertig Terje Sporsem som forteller om morens sykdom og hvorfor han ønsker å prate om det.

SNAKKER UT: Terje Sporsem forteller om morens sykdom i et nytt intervju. Foto: Alex Iversen / TV 2
SNAKKER UT: Terje Sporsem forteller om morens sykdom i et nytt intervju. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert

«Farmen kjendis»-aktuelle Terje Sporsem (44) er kjent for å spøke med det meste - om det så er på tv eller standup-scenen.

Den evige diskusjonen om hva som kan spøkes med og ikke vil trolig ikke gi seg med det første, og historier og opplevelser fra eget liv gjør at publikum ofte setter drikka i halsen mens de hiver etter pusten etter en god, gammeldags latterkrampe.

Ikke nok med at Terje sprer energi på TV 2 i beste sendetid - han skal også sette opp et helt nytt standupshow til høsten, Absolute Norsk. Ifølge Dagbladet skal komikeren undersøke spriket mellom den romantiske fremstillingen av Norge og hvordan landet egentlig er blitt.

- Trist og rart

Overfor avisen kan Terje røpe at en av historiene han ønsker å dele fra scenen, omhandler morens demenssykdom.

- Mamma er nesten blitt et bilde på det Norge vi hele tiden snakker om, men som ikke lenger er slik. Den mammaen jeg hadde da jeg vokste opp, er ikke der lenger. Hun er der fysisk, men har glemt mye av sin historie, forteller han åpenhjertig til Dagbladet, og fortsetter:

- Det er trist og rart å se. Men skal vi klare å holde livet gående i familien, og ikke grave oss helt ned, må vi også tørre å snakke om og kanskje le litt av noe av det. Det er sikkert en slags forsvarsmekanisme, men humor gjør det enklere å forholde seg til sykdommen. Det gjør at man får litt distanse til de vondeste tingene.

KOMIKER: Terje Sporsem er kjent for å spøke med det meste. Til høsten skal han også fortelle morens historie i sitt kommende standupshow. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
KOMIKER: Terje Sporsem er kjent for å spøke med det meste. Til høsten skal han også fortelle morens historie i sitt kommende standupshow. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Det var moren som skaffet sønnen hans første rolle på scenen. Han forteller videre at uten henne hadde han ikke holdt på med det han gjør. Nå ønsker komikeren å snakke åpent om morens sykdom for å fjerne stigmaet rundt demens.

Ifølge Lommelegen er ikke demens en sykdom, men det beskriver en gruppe symptomer som påvirker minne, kognitive ferdigheter og sosiale ferdigheter på en negativ måte. Det gjør det vanskelig for pasienten å leve selvstendig eller fungere i dagliglivet på en trygg og selvstendig måte.

44-åringen har det siste året, gjennom coronapandemien og morens sykdom, lært å ikke ta noe for gitt. Hvordan han skal legge frem morens historie i det kommende standupshowet, gjenstår å se. Det gjør det også når det gjelder om «Farmen kjendis»-deltakelsen vil bli spøkt med fra scenen.

VENNER IGJEN: Grunde Myhrer og Terje Sporsem kjenner seg ikke helt igjen i alt vi har sett på tv-skjermen denne våren under «Camp Kulinaris». Vis mer

Fraktet til legevakt

Det har nemlig skjedd mer på gården enn tv-seerne har fått se. Tidligere denne uken kunne nemlig Terje avsløre ukjent smertedrama da han sammen med skuespiller Sølje Bergman (45) skulle bake brød gjennom natten.

Enorme smerter gjorde nemlig at 44-åringen ikke klarte å stå oppreist. Han beskrev det hele som «den verste smerten jeg noensinne har følt».

Etter en intens natt med smerter ble Terje ført til legevakten hvor det kom frem at det sannsynligvis dreide seg om nyrestein.

- Jeg fikk to eller tre forskjellige sprøyter. Og så gikk det relativt fort over. Jeg må ha tisset ut nyresteinen på et eller annet tidspunkt, fortalte «Farmen kjendis»-deltakeren, som senere i innspillingen også måtte gjennom en ultralyd inne på gården - for å sjekke om alt var i orden.

FARMEN: Her er deltakerne for årets "Farmen kjendis". Reporter: Celina Morken. Foto: TV2 Vis mer

LES OGSÅ: - Ny følelse som jeg må venne meg til

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer