Quentin Tarantino:

Om moren: - Hun får ikke en krone

Straffer moren med «barndomsløfte».

BARNDOMSLØFTE: Quentin Tarantino avslører at han i all hovedsak har valgt å ikke dele sin økonomiske suksess med moren. Her med skuespiller Margot Robbie i Cannes i mai 2019. Foto: James McCauley/ REX/ NTB
BARNDOMSLØFTE: Quentin Tarantino avslører at han i all hovedsak har valgt å ikke dele sin økonomiske suksess med moren. Her med skuespiller Margot Robbie i Cannes i mai 2019. Foto: James McCauley/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av Hollywoods mest fremstående regissører og manusforfattere Quentin Tarantino (58) står bak flere av de største kultklassikerne i vår tid, og blant hans imponerende verk finner man «Pulp Fiction», «Kill Bill», «Django» og hans nyeste film «Once Upon a Time... in Hollywood» fra 2019.

Filmgeniet har uten tvil oppnådd stor suksess på det store lerretet, og har vunnet en rekke priser for sine filmer, deriblant to Oscar.

Veien til suksess har imidlertid ikke vært plettfri, og nå åpner stjerneregissøren opp om barndommens utfordringer.

I podkasten «The Moment», ledet av Brian Koppelman, forteller nemlig filmregissøren om oppveksten, og hvordan moren, Connie Zastoupil (74), stilte seg til den unge regissørspiren.

ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD: For første gang er Hollywoods kanskje to største mannlige stjerner sammen på lerretet. Vis mer

- Du får ingenting

Allerede i tidlig alder var Tarantino interessert i filmverden, men innrømmer imidlertid at skolearbeidet var et stort hinder i barndommen hans.

Han røper at moren så på filminteressen som en «rebelsk oppførsel» for å kunne unngå skolearbeidet, og at hun alltid hadde et problem med Tarantinos skolevansker.

KUTTET AV: Regissøren kuttet av mora finansielt. Her er han avbildet sammen med Leonardo DiCaprio og kona Daniela Pick på filmpremieren til «Once Upon a Time... in Hollywood». Foto: Doug Peters/EMPICS/NTB
KUTTET AV: Regissøren kuttet av mora finansielt. Her er han avbildet sammen med Leonardo DiCaprio og kona Daniela Pick på filmpremieren til «Once Upon a Time... in Hollywood». Foto: Doug Peters/EMPICS/NTB Vis mer

- Hun kjeftet på meg om det, og midt i tiraden sa hun: «og bare så du vet det, denne lille 'skrivekarrieren'», med gåseøyne og alt. «Denne lille 'skrivekarrieren' som du driver med? Den dritten er over», forteller Tarantino om morens reaksjon, og fortsetter:

- Når hun sa det til meg i en sarkastisk tone, var jeg så inni hodet mitt og sa: «okei, kvinne. Når jeg blir en suksessrik skribent, så skal du aldri få en krone fra min suksess. Det blir ikke noe hus på deg. Det blir ikke noe ferie på deg, ingen Elvis Cadillac på mamsen. Du får ingenting fordi du sa det».

Det skulle imidlertid vise seg at det lønnet seg å fokusere på filmkarrieren - da han i dag har vunnet en rekke priser og nominasjoner.

RASER: Khloé Kardashian finner ut at moren, Kris Jenner, tilsynelatende skal ha satt opp et uventet møte mellom henne og eksmannen Lamar. Det blir ikke tatt særlig godt imot. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Da programleder Koppelman spør om Tarantino holdt løftet sitt om å ikke gi penger til moren, svarer stjerneregissøren:

- Jaja, jeg hjalp henne med noe trøbbel med IRS (Internal Revenue Service, som tilsvarer Skatteetaten, journ.anm.). Men ikke noe hus. Ingen Cadillac.

58-åringen legger til at avgjørelsen om å kutte av moren finansielt ble gjort for lenge siden, og avslutter med noen visdomsord til alle foreldre.

- Husk at det kan gi konsekvenser hvis dere tar en sarkastisk tone mot barna på det som betyr noe for dem.

Viktig navn

Connie Zastoupil, regissørens mor, har derimot tidligere forklart at hun forventet sønnens store suksess. Han skal nemlig ha blitt døpt for å bli det. Det fortalte Zastoupil til Vanity Fair i 1994.

- Jeg ville ha et navn som fylte opp hele skjermen, fortalte moren den gang.

Hun var bare 17 år gammel da sønnen kom til verden, og hun kalte ham opp etter Burt Reynolds' rollefigur fra «Gunsmoke», Quint Asper.

AVSLØRER: Justin Theroux er en amerikansk skuespiller og var tidligere gift med Jennifer Aniston. Nå avslører onkelen at «alle» har uttalt navnet hans feil. Video: Se og Hør Vis mer

- Det er et stort navn. Og jeg forventet at han skulle bli viktig. Hvorfor skulle jeg ville ha en uviktig baby, uttalte Zastoupil videre i Vanity Fair-intervjuet.

I samme intervju ble også Tarantinos hat overfor skolearbeid et tema, hvorpå moren uttalte:

- Han hadde bare sin egen agenda. Helt fra starten av livet sitt ønsket Quentin kun å vie sine våkne timer til det som moret ham.

Overraskende kallenavn

Det er ingen tvil om at den tidligere nevnte filmen «Once Upon a Time... in Hollywood», som er regissert av Tarantino, ble en stor suksess verden over.

Den ble nominert til flere priser under fjorårets Oscar-utdeling, og under Golden Globes gikk hele tre priser til filmen.

Til tross for at både Leonardo DiCaprio (46) og Brad Pitt (57) har vært blant Hollywoods største stjerner i en årrekke, var det ikke før i 2019 at fansen fikk gleden av å se duoen på filmlerretet sammen i Tarantinos filmsuksess.

GJENFORENT: Jennifer Aniston og Brad Pitt gjenforenes for første gang på skjermen siden 2001. Vis mer

At Pitt og DiCaprio ble gode venner under innspillingen, er ingen hemmelighet. I begynnelsen av 2020 kunne førstnevnte røpe overfor Entertainment Weekly at de har kallenavn på hverandre, og DiCaprios kallenavn på Pitt er kanskje noe overraskende.

KOLLEGAER: De store Hollywood-stjernene kunne glede fansen med filmsamarbeidet i 2019. Foto: Andrew Cooper/Sony-Columbia Pictures via AP/NTB
KOLLEGAER: De store Hollywood-stjernene kunne glede fansen med filmsamarbeidet i 2019. Foto: Andrew Cooper/Sony-Columbia Pictures via AP/NTB Vis mer

- «Lover». Han kaller meg «lover», sa Pitt til nettstedet den gang.

«Lover» kan på norsk oversettes til «elsker», og 57-åringen kan innrømme noe forvirring rundt kollegaens kallenavn.

- Det er litt forvirrende. Men jeg lar det gå, la Pitt til.

SLAKT: Natt til mandag var det duket for den 93. Oscar-utdelingen i Los Angeles. Tidligere Oscar-vinner Brad Pitt fikk i oppgave å presentere beste kvinnelige birolle under prisfesten og en detalj gjør at han nå får slakt på Twitter. Video: Se og Hør Vis mer

Han kaller for øvrig kollegaaen for «LDC», som er DiCaprios initialer, og Pitt utdypet samtidig hvordan det har vært å jobbe med DiCaprio:

- Man ser, med mesteparten av mennene, at vi alle stort sett heier på hverandre, vi har respekt for hverandre. Vi ler godt sammen, og det funker bra, kunne 57-åringen legge til.

LES OGSÅ: Latterliggjøres av fansen for Leo-kommentar

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer