Heine Totland:

Om marerittet: - Vi ble skylt innover

«Farmen kjendis»-profilen forteller om tsunamikatastrofen hvor han og familien kjempet for livet.

KATASTROFE: Heine Totland forteller åpenhjertig om dødstsunamien i Thailand. Foto: Alex Iversen/TV 2
KATASTROFE: Heine Totland forteller åpenhjertig om dødstsunamien i Thailand. Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For 18 år siden opplevde «Farmen kjendis»-deltaker og musiker Heine Totland (51) manges største mareritt da han og familien ble fanget midt i tsunamien som fant sted i Thailand.

51-åringen har fortalt om den skremmende opplevelsen tidligere, men aldri har han fortalt hele historien. Det gjør han nå.

Les hele det rørende intervjuet her, på Se og Hør Pluss.

Måtte svømme for livet

Sammen med kona Silje Nergaard (55) har musikeren barna Erle (24) og Karla (18). Familien på fire var på ferie sammen med andre familiemedlemmer i 2004.

På et tidspunkt satt Totland igjen med de to barna, som den gang var syv og halvannet år gamle. Samtidig passet han på sin ni år gamle niese Hannah, og den syv år gamle nevøen Birk.

SLÅTT PÅ MÅLSTREKEN: Den tredje og siste finalisten er klar for finale av «Farmen Kjendis» 2022. Video: Rød Løper Vis mer

Da tsunamien kom måtte han velge hvilke av barna han skulle velge. Totland ba derfor de eldste barna svømme for livet, mens han tok seg av Karla.

- Jeg måtte ta hånd om Karla, for de andre kunne svømme. Vi har vært opptatt av å lære dem å svømme fra de var fire år gamle, forklarer Heine i Se og Hør-intervjuet.

Reddet datteren

Far og datter drev med strømmen, samtidig som førstnevnte holdt et fast grep i den lille jenta.

- Mage mot mage ble vi skylt innover. Vi gikk til bunns, fikk en solseng i hodet, alt var kaotisk, forteller han åpenhjertig om dramaet, og forklarer at mens han var sammen med sin yngste datter, visste han ikke hvor de tre andre barna befant seg.

Alle overlevde tsunamikatastrofen.

STYGT SKADD: Under «Farmen Kjendis» aller siste ordinære tvekamp denne sesongen, klarer en av deltakerne å skade seg stygt etter tvekampen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Måtte kjempe for livet

Totlands kone, Silje Nergaard, har tidligere også fortalt om marerittet, som fant sted da familien var på ferie på paradisøya Ko Lanta.

I starten forsto hun ikke hva som var i ferd med å skje. Sammen med søsteren gikk hun langs stranden, og de så flere fisker som lå og sprellet i sanden. Plutselig slo bølgen over dem og Nergaard klarte å klamre seg til en palme mens alt rundt henne ble lagt i ruiner.

- Jeg husker jeg tenkte tanken: Jeg må kjempe nå. Jeg må kjempe for mitt liv, har hun fortalt til Dagbladet.

Gjenforent med familien

Da hun og søsteren etter en stund turte å svømme inn til hotellet, oppdaget de at det så ut som kulissene til en skrekkfilm.

- De kom ut, på rekke og rad, mannen min og en del thailendere. Jeg husker det veldig godt. De bar barna våre, som hang helt slappe over skuldrene deres. Heine og barna hadde hatt sine forskjellige kamper i bølgene og blitt spredt, men han klarte å låse hun minste fast i grepet sitt, de tre fant hverandre igjen og overlevde, fortalte hun.

Hun påpekte at selv om deres familie var heldige, var det ikke slik for alle.

- Tsunamien er et minne som alltid vil være der, men jeg har en distanse til det. Jeg husker ikke lenger følelsen av dødsangst. Ikke nå. Du kommer fort tilbake dit hvor dagene suser av gårde igjen, sa hun.

LES OGSÅ: «Farmen kjendis»-profilen om sykdommen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer