Marit Bjørgen:

Om mammalivet: - De får testet meg

Skidronningen Marit Bjørgen letter på sløret om mammalivet.

MAMMAROLLEN: Marit Bjørgen ble i fjor mor for andre gang. Her sammen med sønnen Marius i 2017. Foto: NTB Scanpix
MAMMAROLLEN: Marit Bjørgen ble i fjor mor for andre gang. Her sammen med sønnen Marius i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I mars i fjor kunne skidronningen Marit Bjørgen (39) og samboeren Fred Børre Lundberg (50) dele den glade nyheten om at de hadde fått sitt andre barn sammen, sønnen Ola. Det bekreftet sistnevnte overfor Adressa, og den nybakte faren kunne også fortelle at alt sto bra til med mor og barn.

Nå er det snart et år siden Marit ble tobarnsmamma, og da Se og Hør møtte henne i forbindelse med Idrettsgallaen på Hamar i helgen, innrømmet hun at hun er en annerledes mor enn hun kanskje hadde sett for seg.

Paret har også sønnen Marius (4) sammen.

Full fart

- Hvordan har det siste året vært for deg?

- Det har vært et fint år, jeg har kost meg, blitt mamma og det har vært godt å sitte i sofaen og nyte gode prestasjoner på tv også, svarte skidronningen.

38-åringen, som har lagt en svært imponerende karriere bak seg, kunne også fortelle at de to sønnene holder henne på tærne og setter moren på prøve.

- Jeg får ikke tid til å slappe av nei, sa hun lattermildt, og fortsatte:

- Det var mer tid til å slappe av da jeg var toppidrettsutøver.

På spørsmål om hvordan Marit Bjørgen er som mor, svarte hun følgende:

MAMMAGUTT: Marit Bjørgen med sønnen Marius i 2018. Foto: NTB Scanpix
MAMMAGUTT: Marit Bjørgen med sønnen Marius i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har merket at jeg kanskje ikke er så tålmodig som jeg trodde jeg var. De får testet meg litt, det gjør dem, men jeg håper jeg er en god mamma.

- De er mammagutter begge to, og det er jo veldig godt, la hun til.

Vanskelig valg

Da paret ventet sitt andre barn sammen la ikke 38-åringen skjul på at hun følte seg privilegert som kan få barn.

- Det er utrolig koselig. Både Fred og jeg har hatt et ønske om å få et barn til, og jeg føler meg veldig privilegert som kan få barn. Jeg er jo voksen og har drevet med toppidrett i mange år, så det er ingen selvfølge, sa hun den gang til KK.

Det var overfor Se og Hør under idrettsgallaen i fjor at Marit avslørte kjønnet på sitt andre barn. Samtidig avslørte hun at de slet med å velge navn til den kommende gutten.

- Vi sliter med navn og har ikke noe konkret ennå, så vi får se når det nærmer seg. Marius kom jo ikke opp før helt på slutten der heller, fortalte hun til Se og Hør den gang.

TO BARN SAMMEN: Fred Børre og Marit med Marius i 2017. Siden den gang har paret også fått sønnen Ola sammen. Foto: NTB Scanpix
TO BARN SAMMEN: Fred Børre og Marit med Marius i 2017. Siden den gang har paret også fått sønnen Ola sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kort tid etter fødselen i fjor, avslørte hun imidlertid at han hadde fått navnet Ola.

Hyllet samboeren

Bjørgen la skiene på hylla i april for snart to år siden, og satte med det punktum for en imponerende idrettskarriere. Med åtte gull, fire sølv og tre bronse er hun tidenes mestvinnende utøver i vinter-OL. Og med 114 seire i verdenscupen har ingen vunnet mer enn henne i noen olympisk idrett.

Marit Bjørgen i et tidligere intervjuet med Se & Hør om hvordan rollen som mor blir. Vis mer

Marit og Fred Børre har vært et par siden 2005, og tidligere har langrennsstjernen lettet på sløret om hvor viktig det har vært med en partner som vet hva det innebærer å være toppidrettsutøver.

50-åringen har blant annet stått for mye i hjemmet, og da de ble foreldre for første gang var han hjemme med Marius mens skidronningen fikk fokusere på trening og karriere.

Overfor KK avslørte 38-åringen at hun og Lundberg har tilbrakt mer tid borte fra hverandre enn sammen i løpet av de 13 årene de har vært kjærester.

- Det kunne ikke gått i et hvilket som helst forhold. Fred har hatt forståelse for det fordi han selv har drevet med idrett, sa hun til bladet.

LES OGSÅ: - Ble tatt litt på senga

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer