«Farmen» 2020:

Om kritikken: - Vi er ikke slemme

«Torpet»-gjengen fikk flere utslåtte «Farmen»-deltakere til å trekke seg. Dette sier de selv om reaksjonene.

TRIO: Gjengen på «Torpet» mener at de ikke var uhyggelige mot deltakerne som kom inn. Foto: Alex Iversen / TV 2
TRIO: Gjengen på «Torpet» mener at de ikke var uhyggelige mot deltakerne som kom inn. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert

Den opprinnelige «Torpet»-trioen, bestående av Karianne Amlie Wahlstrøm, Mathias Scott Pascual og Olav Harald Ulstein har tilsynelatende vært en umulig gruppe å komme inn på.

Utslåtte «Farmen»-deltakere, som har gått videre til sidekonkurransen, har som regel snudd i porten, og den iskalde oppførselen har vært det totalt motsatte av en varm velkomst.

Behandlingen fra den nevnte trioen har vært en snakkis i høst - hvor flere deltakere har tatt til orde om oppførselen. Selv mener «Torpet»-profilene at de ikke har spilt skittent.

SABOTASJE: Under onsdagens episode av «Farmen», kommer det fram at det har vært sabotasje av ukesoppdraget. Det får spesielt en deltaker til å rase. Video: TV 2/Privat/Ingebjørg Iversen. Reporter: Henriette Eilertsen/Ingebjørg Iversen. Vis mer

- På «Torpet» har vi helt klart kjempet hardt for plassen vår, men vi har behandlet alle med respekt og vært gode med alle. Vi har gledet oss til den dagen folk skulle komme inn til oss, høre hva som skjer inne på gården og lære den personen som kommer inn å kjenne, mener Mathias Scott Pascual.

- Må tåle såpass

Han forklarer videre at de gjemte unna goder som salt og av og til kaffe, noe han mener ikke er spesielt dårlig gjort, men at de ikke ønsket at «Torpet» skulle framstå som et hotell.

Ifølge Pascual ville de ha åpnet opp for nye deltakere i trioen, dersom en av dem ble slått ut og mistet plassen sin, men ønsket ikke å dele av enkelte ting på gården mens de hadde besøk.

- Bakgrunnen for at vi gjorde som vi gjorde er fordi vi ønsket å komme til finalen selv. Vi har fått en ekstra mulighet til å komme inn på «Farmen» og tok ikke lett på dette, sier han, og fortsetter:

KAMP FOR TILVÆRELSEN: Pascual forklarer hvorfor deltakerne gjorde som de gjorde, og mener de aldri var slemme med noen. Foto: Alex Iversen / TV 2
KAMP FOR TILVÆRELSEN: Pascual forklarer hvorfor deltakerne gjorde som de gjorde, og mener de aldri var slemme med noen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Vi ønsket så klart at folk skulle trekke seg, men ikke på bekostning av at de ikke trivdes hos oss, forteller han, og trekker fram at det bare er to som har sagt at de hadde det bedre på «Farmen» enn «Torpet».

Pascual sier videre at han skal stå for det han gjorde inne på «Torpet» og skal ikke ha på seg at mennesker syns han har vært stygg med dem.

- Men litt uskyldig spill syns jeg er innafor. Man ser maks 40 minutter av en hel uke med filming, og det er klart produksjonen tar med det som skaper intriger eller får seerne engasjert, og kanskje ikke den gode tida vi hadde med hver enkelt, sier han.

UTE AV FARMEN: Karianne og Karianne Vilde har blitt bestevenner inne på Farmen. Derfor er det ekstra kjipt når de må kjempe mot hverandre i denne ukens tvekamp. Vis mer

- Har aldri mobba

Når det gjelder kritikk fra seerne, forteller Pascual at han har fått to meldinger som har vært negative og tror dette handler om at man ser på skjermen at de er tydelige, men ikke slemme mennesker. Han avslører også at det har rent inn med støtte og utallige koselige meldinger.

- Angrer du på noe?

- Jeg angrer på at jeg ikke var enda tydeligere med Wiktoria (Wiktoria Rønning journ.anm.) da hun trakk seg. Vi hadde en voksen og god diskusjon hvor jeg var meget mild, men skulle ønske jeg var enda tydeligere på at det er hennes valg og ingen andres. Jeg synes Wiktoria tok rommet idet hun kom inn til oss, hadde bein i nesa og til og med etter hun trakk seg hadde vi en fantastisk koselig frokost sammen. Så jeg var sjokkert da det ble tatt opp i ettertid og syns det er veldig trist, svarer han.

Trioen hadde ifølge Pascual respektert om hun ville kjempe seg inn, men måtte si hva de mente om juks under pandemien.

- Jeg ble ikke mobba ut, det er kanskje å dra det litt langt, men jeg følte meg ekskludert. Jeg var så langt nede at de andre deltakerne der merket nok det at det ikke skulle så mye til for at det skulle bikke over for meg - og det utnyttet de jo, sa Rønning til Se og Hør da hun trakk seg fra «Torpet.

- Vi drev aldri, da mener jeg virkelig aldri, med mobbing eller utpressing, påpeker Pascual.

HETSET: Inger Cecilie Grønnerød har fått flere tilbakemeldinger på sin «Farmen»-deltakelse. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- De skulle ikke trives

Olav Harald Ulstein skjønner at det kan virke som de ikke var greie mot de andre som ankom «hjemmet» deres.

- Vi hadde noen planer om å være kalde og avvisende og å gjemme sukker og kaffe. Vi klarte faktisk aldri å gjennomføre planen, fordi vi ikke klarte å være kalde og kyniske, mener han.

- Bakgrunnen for taktikken var at dem som kom inn, ikke skulle trives. Vi tenkte at da ville de heller reise hjem enn å bli der, fortsetter han.

KLAR PLAN: Olav Harald Ulstein forteller at han og de to andre på gården gikk inn for at de som ankom gården ikke skulle trives, men at de ikke klarte å være kalde og kyniske. Foto: Alex Iversen / TV 2
KLAR PLAN: Olav Harald Ulstein forteller at han og de to andre på gården gikk inn for at de som ankom gården ikke skulle trives, men at de ikke klarte å være kalde og kyniske. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Han mener likevel at det som ble gjort av ham og de to andre, burde alle kunne tåle.

Ulstein forteller at han ikke har fått kritikk fra seerne, men derimot enormt med tilbakemeldinger fra folk «som har storkost seg og elsket trioens alle påfunn og gode humør».

Heller ikke han angrer på noe særlig, bare at Wiktoria Rønning burde fått en bedre opplevelse av tida sammen med dem.

Karianne Amlie Wahlstrøm sier til Se og Hør at livet på «Torpet» var langt hyggeligere enn hvordan det blir framstilt på TV.

VAR HYGGELIGE: Karianne Amlie Wahlstrøm står for at hun var litt rampete. Foto: Alex Iversen / TV 2
VAR HYGGELIGE: Karianne Amlie Wahlstrøm står for at hun var litt rampete. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg tar den kritikken med en klype salt. Jeg vet at vi hadde det veldig hyggelig med alle som kom inn på «Torpet». Samtidig er det kampen for tilværelsen, og vi var veldig innstilt på å holde oss inne på gården, sier hun til Se og Hør.

Hun mener at trioen var hyggelige mot alle som kom inn på «Torpet».

- Hvis noen har blitt fornærmet, så er det synd. Men jeg står for at jeg har vært litt rampete, men det er for å beholde plassen min, og det er gjort med glimt i øyet. Har noen tatt det personlig, kan ikke jeg gjøre noe med det, sier Amlie Wahlstrøm.

«FARMEN»: I uke 5 av «Farmen», var det Raymond Røskeland og Daniel Viem Årdal som møttes til tvekamp. Men taperen hevder at han tapte med vilje. Video: Steffen Pettersen/Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

«Torpet»-deltakeren sier videre at strategien var å være hyggelige mot alle som kom inn, samtidig som de planla å holde tilbake på både kaffe og salt for de andre.

Hun mener også at det gode forholdet mellom Ulstein, Pascual og henne selv kunne kommet bedre fram på tv.

- Jeg skulle ønske det kom bedre fram hvor vi mye vi lo og jobbet sammen. Vi snekret mye sammen, men det blir ikke vist i det helt. Den blomstringen vi tre hadde sammen, er det lite som er tatt med av, sier Amlie Wahlstrøm til Se og Hør.

Den opprinnelige trioen sto lenge stødig sammen, men etter at Ulstein røk ut, er Karianne Vilde Wølner med i kampen om «Farmen»-plassen.

LES OGSÅ: «Jakten»-bonden avslører ny kjæreste

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer