Johnny Depp og Amber Heard:

Om kranglene: - Førte til vold

Skuespilleren fortsetter sin forklaring i retten, og forteller blant annet om en plutselig endring hos ekskona.

REISER SEG: Johnny Depp fortsetter sin forklaring i rettssaken hvor han har saksøkt ekskona, Amber Heard, for ærekrenkelse. Video: Reuters. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se og Hør følger rettssaken!

- For omtrent seks år siden kom Heard (Amber Heard, journ.anm) med noen fryktelige og opprørende kriminelle påstander mot meg som ikke var sanne. Det var et stort sjokk. Jeg har aldri slått Heard. Jeg har aldri slått en kvinne i mitt liv, sa skuespiller Johnny Depp (58) blant annet i retten tirsdag kveld norsk tid.

Rettssaken startet mandag forrige uke i Virginia i USA, etter at «Pirates of the Caribbean»-stjernen har saksøkt ekskona for ærekrenkelse.

Onsdag fortsetter han sin forklaring i vitneboksen, hvor han blant annet forteller sin versjon av den mye omtalte Australiaturen.

I 2015 var det da nygiftede paret på ferie i landet da det skal ha brutt ut en voldsom krangel. I raseri skal Depp ha kuttet av seg fingertuppen mens han var ruset på alkohol og ecstazy. Det som var igjen av fingertuppen skal han ha brukt for å male utroskapsanklager mot Heard med blod og maling på veggen. Dette er Heards versjon.

Ulike klipp av Johnny Depp i forbindelse med skilsmisse-skandalen. Video licensed from NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Depp skal situasjonen ha vært en litt annen.

- Jeg tror jeg endte opp med å låse meg inn på minst ni soverom eller baderom den dagen mens hun hamret på døren.

Etter en liten stund gikk han utslitt ned til baren og tok et par slurker vodka.

Da skal Heard ha kommet ned, begynt å skrike til han og kastet to vodka-flasker mot han. Den første sneiet han så vidt, men knuste bak ham. Den andre traff hånda hans og eksploderte.

SKADET: Johnny Depp viser rettssalen den skadede fingeren sin. Foto: Evelyn Hockstein / AP / NTB
SKADET: Johnny Depp viser rettssalen den skadede fingeren sin. Foto: Evelyn Hockstein / AP / NTB Vis mer

- Jeg kjente ingen smerte først, jeg kjente bare at det brant. Da jeg så ned på fingeren min så jeg bare beinet som stakk ut mens det pumpet blod.

- Jeg vet ikke hvordan et nervøst sammenbrudd føles, men det er nok det nærmeste jeg har vært.

- Kranglene eskalerte

På spørsmål om hvordan det begynte å gå nedover i forholdet med Heard, forteller han at hun endret seg.

SØKSMÅL: Johnny Depp gikk til sivilt søksmål mot den britiske avisen The Sun. Video / Foto: NTB. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

- Måten hun begynte å snakke til meg på. Ting begynte å komme opp og plutselig hadde jeg feil i alt.

Depp forteller at det utviklet seg til store krangler som flere ganger førte til at han låste seg inn på badet bare for å komme seg vekk fra Heard. Han beskriver konas tilnærming som rent hat og sinne.

I RETTEN: Johnny Depp møter ekskona Amber Heard. Foto: Evelyn Hockstein/AFP/NTB
I RETTEN: Johnny Depp møter ekskona Amber Heard. Foto: Evelyn Hockstein/AFP/NTB Vis mer

- Hvis kranglene eskalerte ytterligere og hvis jeg prøvde å få frem min versjon, førte det ofte til vold. Det kunne være slag, et dytt, å kaste fjernkontrollen mot hodet mitt eller et vinglass i ansiktet mitt.

Heard har imidlertid også anklaget eksmannen for vold, blant annet under den mye omtalte Australiaturen.

Dårlig forelder

I tillegg til utskjelling og vold, forteller skuespilleren at ekskona brukte barna hans mot ham.

- Det var flere tilfeller hvor hun fortalte meg at jeg var en dårlig forelder og at jeg ikke ante noe om å være en forelder. Og det kom til et punkt hvor jeg visste at hun sa det kun for å bruke det som et våpen og for å holde meg nede.

SKILLES: Det er duket for aller siste episode av «Keeping up with the Kardashian», og der forteller Kim Kardashian hvorfor hun vil skilles. Video: Hayo via TV 2 play Vis mer

Han legger til at hun også holdt han igjen fra å besøke barna sine, fordi hun ville ha ham for seg selv.

Ved spørsmål om hvorfor han ble værende ved hennes side, forteller Depp at han tenkte han kunne få forholdet til å fungere og at han ønsket å hjelpe henne.

- Jeg ble fordi jeg selvfølgelig ikke ønsket å mislykkes, jeg ville ikke såre noen, spesielt Heard. Jeg ville ikke knuse hjertet hennes.

Rusmisbruk

Dette er tredje gang eksparet møtes i retten. Tidligere har Depp tapt to rettssaker mot den britiske avisen The Sun, etter at filmstjernen mente seg feilaktig fremstilt som konemishandler.

Som nevnt begynte skuespilleren sin forklaring tirsdag. Der ble han også spurt om sitt forhold til rusmidler, hvorpå det kom frem at hans rusbruk skal ha vært et problem i forholdet med Heard.

Videre forklarte Depp at han bare var elleve år gammel første gang han tok en av morens «nervepiller». Disse skal han ha tatt for å slippe unna den vanskelige oppveksten som han beskrev.

Skuespilleren skal ha tatt en pille for «å slippe å føle så mye», og for «å slippe den kaotiske livssituasjonen han var i».

- Jeg er ikke stolt av å innrømme det, men jeg visste ikke om noen annen måte å unnslippe på, forklarte han.

GJENFORENT: Jennifer Aniston og Brad Pitt gjenforenes for første gang på skjermen siden 2001. Vis mer

Vil renvaske navnet sitt

Han slo også tilbake mot ekskonas beskyldninger om rusmisbruket, og beskrev det som grovt overdrevet.

- Mye av det er ren og skjær løgn. Jeg tenker det var en enkel blink for henne å skyte på. Når du har fortalt noen mye om deg selv kan den informasjonen brukes mot deg, sa han.

Skuespilleren påpekte også i sin forklaring tirsdag at han med denne rettssaken ønsker å renvaske navnet sitt, ikke bare for seg selv, men også for barna sine.

Han beskrev også ekskona som en snill, morsom og kjærlig person i starten, men at hun halvannet år senere var «blitt en helt annen person».

Tidligere i saken har det også kommet frem rystende beskrivelser fra forholdet mellom de to skuespillerne. Under rettens andre dag kom det blant annet frem anklager de tidligere har holdt utenfor rettens lokaler.

Skuespillerne var gift i ett år i 2015, etter at de møttes under innspillingen av filmen «The Rum Diary». Skilsmissen ble imidlertid ikke ferdigstilt før i 2017.

LES OGSÅ: - Jeg var fanget

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer