«Hver gang vi møtes»:

Om konflikten: - Ble blåst opp

Band-splittelsen var ikke bare enkel for vokalisten.

FRONTFIGUR: Ingrid Helene Håvik er frontfigur og vokalist i Highasakite. Foto: Vegard Breie / TV 2
FRONTFIGUR: Ingrid Helene Håvik er frontfigur og vokalist i Highasakite. Foto: Vegard Breie / TV 2 Vis mer
Publisert

Ingrid Helene Håvik (36) er den neste - og den siste - som skal hylles og hedres i årets sesong av «Hver gang vi møtes».

Håvik er frontfigur i det verdenskjente bandet Highasakite, og står bak låter som «Lover, where do you live?», «Samuray Swords» og «Golden Ticket».

Bandet ble startet i 2011, av Håvik og hennes daværende kjæreste Trond Bersu (40).

Etter hvert kom det tre nye medlemmer til, men i 2017 ble det skapt overskrifter over hele landet da de tre siste medlemmene forlot bandet igjen etter det som i media ble fremstilt som uenigheter innad i gruppen.

Stemningen er allerede følelsesladd rundt middagsbordet i «Hver gang vi møtes» da Mari Boine åpner opp om oppveksten. Så blir hun overrasket med en helt spesiell gjest. Video: TV2 / Rød Løper / Jessica M. Szymanska Vis mer

Splittselsen førte også til diskusjoner om hvem som hadde rett til bandnavnet.

Selv har Håvik forholdt seg relativt taus rundt konflikten. I «Hver gang vi møtes» letter hun derimot på sløret om hvordan det hele opplevdes for henne.

Hun forteller om et profesjonelt samarbeid som ikke fungerte, og derfor ble avsluttet - og at uenigheten om navnet oppsto som følge av det, ifølge henne.

- Og så ble det blåst opp veldig i media til en veldig mye styggere krangel. Det virket som at vi hadde gått fra å være beste bestevenner til å kaste flasker på hverandre, en veldig stygg konflikt utad da (...). Jeg syntes det var litt krevende.

TÅREVÅTT: Det blir en tårevåt historie da multiinstrumentalist Odin Aarvik Staveland åpner seg om morens død i «Hver gang vi møtes». Video: TV 2 / Jessica Maria Szymanska Vis mer

Videre forteller Håvik at hun syntes det var «pinlig å bli fremstilt som så fæl», og at hun i perioden var redd for å møte nye mennesker. Likevel var det noe som var enda verre.

- Det vanskeligste var kanskje at oppi dette her så var jeg gravid, og mannen min holdt på å starte et nytt selskap, så Highasakite skulle være vår trygge inntekt. Det var ikke så kult, sier hun tydelig berørt i episoden.

I tillegg kommer det frem at hun var glad i bandet, og uttrykker at hun syntes hele konflikten var vanskelig personlig. Ikke minst var det et levebrød, og hun ble redd for å verken ha noe å leve av eller liv å tilby til det kommende barnet.

På spørsmål om hvordan dette var å stå i, med et barn på vei, svarer hun:

- Jeg kan faktisk ikke huske det svangerskapet, egentlig. Det var litt trist, akkurat det der.

Se og Hør har forsøkt å få kontakt med Ingrid Helene Håvik via TV 2, som opplyser at hun ikke ønsker å gi en kommentar til saken.

LES OGSÅ: - Vi er kjærester