Espen Rostrup Nakstad:

Om kona: - Full match

Espen Rostrup Nakstad snakker åpent om privatlivet.

GIFT: Espen Rostrup Nakstad er gift, og sammen med kona har han to barn. Foto: Javad Parsa / NTB
GIFT: Espen Rostrup Nakstad er gift, og sammen med kona har han to barn. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Espen Rostrup Nakstad (47) er en mann Norge har sett mye av de siste årene. Som assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet ble han omtrent fast gjest hos diverse nyhetskanaler, for å opplyse nordmenn om coronapandemien.

Til tross for at Espen er en mann vi har sett mye til i mediene, kjenner vi han bare som assisterende helsedirektør. I et intervju med Dagbladet slipper imidlertid legen leserne inn i privatlivet.

Møttes på gresk øy

Espen vokste opp i tidligere Skedsmo kommune, i dag Lillestrøm, med mamma, pappa, lillesøster og tvillingbroren Anders.

Til Dagbladet beskriver han seg selv som en vanlig ungdom, som var opptatt av jenter. Han kunne ofte sitte i soveromsvinduet, kikke opp mot Romeriksåsen og drømme om de uoppnåelige jentene i parallellklassen.

Til tross for interessen, innrømmer legen at han ikke alltid hadde motet som skulle til. Men under en ferietur til den greske øya Mykonos, kicket motet inn.

Da Espen gikk i land for å ta bilde av vindmøllene på øya, fikk han øye på en svensk kvinne som ventet på båten. Helt spontant tok han kontakt med henne, og de kom i prat.

KJÆRESTESPØRSMÅL: Dette svarer Sophie Elise om at hennes forhold til «Farmen kjendis»-kollega. Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen Vis mer

- Hun var en flott jente. Vi pratet lenge nok til at det var naturlig å utveksle e-post-adresser. Så tok jeg kontakt i ettertid, da hun studerte i utlandet. Etter en stund møttes vi og ble bedre kjent. Det var et forhold som utviklet seg over tid, forteller han til avisen.

- Nøyaktig på meteren

Flere år senere flyttet Espens flamme tilbake til hjemlandet Sverige, og det var først da flørten blomstret til noe mer.

Da legen gjestet podkasten «Ida med hjertet i hånden», fortalte han at paret i en periode var i et avstandsforhold.

Etter hvert ble de samboere, og Espen gikk ned på kne på øya der de først traff hverandre.

- Det var på samme sted altså, ganske mange år etterpå. Da var vi på en reise hvor vi tilfeldigvis tenkte at her kan vi ta en avstikker til den øya. Så gjorde vi det. Så det var på samme sted, nøyaktig på meteren samme sted, fortalte han til programleder Ida Fladen.

BRYLLUPET: Petter Pilgaard fridde til Vendela Kirsebom i 2019, men har måtte utsette bryllupet pga av pandemien, men nå ser det ut til at de endelig kan gifte seg. Reporter: Anniken Aronsen Video: Steffen Pettersen/Rød Løper/TV 2 Vis mer

For noen år siden ga Espen og kjæresten hverandre sitt «ja», og ble med det mann og kone. Paret har to barn sammen.

Legen tror det er flere faktorer som bidrar til et lykkelig ekteskap.

- Jeg tenker at det er noe med å lytte til hverandre, respektere hverandre og gi hverandre rom også. Både jobbmessig, men også det å kunne ha kontakt med gamle venner og ikke måtte endre for mye av livet sitt, selv om man blir samboere eller gift, fortalte han i podkasten.

- Kan prate om alt

Legen vil ikke røpe for mye om konas identitet, men til Dagbladet beskriver han dem som en god match.

SLIK FRIDDE HAN: Skuespiller og komiker Vidar Magnussen overrasket de andre deltakerne da han gjestet «En kveld hos Kloppen» denne uka. Video: TV 2 Vis mer

- Hun viste seg å være en som tenker ganske likt som meg, og som jeg trives veldig godt sammen med. Det var full match på det meste. Vi er på samme bølgelengde og kan prate om alt.

- Barna og familien er det viktigste for meg. Jeg setter også stor pris på den øvrige familien, som jeg har mye kontakt med.

LES OGSÅ: Derfor må de sitte sånn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer