Chris Holsten:

Om kjærlighetssorgen: - Det var beinhardt

Artisten skulle gi ut en samling positive låter, men innså at han fremdeles ikke var over ekskjæresten. - Det ble mye tristere enn jeg hadde sett for meg.

BEARBEIDER BRUDD: Chris Holsten har hatt en lang prosess hvor han jobber seg gjennom kjærlighetssorg. Foto: NTB Scanpix
BEARBEIDER BRUDD: Chris Holsten har hatt en lang prosess hvor han jobber seg gjennom kjærlighetssorg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Denne våren har tv-seere vært vitne til en svært følelsesladet Chris Holsten (26) i «Hver gang vi møtes». Her innrømmet han at mange av låtene hans handler om én person - ekskjæresten hans.

Etter innspillingen av programmet, i fjor høst, reiste Holsten til en villa i Lillehammer med en gjeng andre artister, som SKAAR og Ruben, for å spille inn sin første EP - «Cold Hearts», som slippes fredag.

Tanken var å lage et kapittel to - positive, oppløftende låter om å ha gått videre.

- Det har vært tungt

I prosessen innså han at han ikke hadde kommet så langt i bearbeidelsen av sorgen som han hadde trodd.

- Jeg skulle ta det videre, det var det som var tanken. Men etter hvert som vi skrev låtene, ble det tristere enn jeg hadde sett for meg. Vi satt oss bare ned og skrev og skrev, og innså at «dette her er mørke greier». Jeg prøvde å skrive en gladlåt, men ble dratt ned i kjelleren igjen, forklarer Holsten til Se og Hør.

UNGDOMSOPPRØR: I kveldens «Hver gang vi møtes» forteller Sol Heilo om oppveksten i et kristent hjem, og behovet for å gjøre opprør. Video: TV 2 Vis mer

Nå understreker han imidlertid at han er på et mye bedre sted, selv om han tror at kjærlighetssorgen alltid på en eller annen måte alltid kommer til å være der.

- Den har blitt en del av meg, og formet meg til den jeg har blitt. Jeg tok et tøft valg for en stund tilbake, og jeg står for det. For meg føles det riktig, selv om det har vært tungt. Jeg har klart å se positivt på det, og hva jeg har lært av det. Det har tatt lang tid, jeg er fortsatt i prosessen, men jeg har kommet mye lenger enn jeg var da EP-en ble skrevet, forklarer han.

Introvert og full av følelser

Bruddet ligger flere år tilbake, men Holsten har tidligere fortalt at det var en lang periode hvor han ikke var klar til å søke etter kjærligheten igjen.

- Det var den første kjærlighetssorgen, og det var beinhardt og tok meg på sengen, rett og slett. Det var en periode av livet hvor jeg var nede i kjelleren. Men nå er jeg mye blidere, sier han og ler.

Holsten har kanskje fått et «kjekkas»-stempel i starten av karrieren, men forteller at det ikke stemmer. Det håper han at han har fått vist frem i «Stjernekamp» og «Hver gang vi møtes».

ÅPNER OPP: I en episode av «Senkveld» på TV 2, blir det mange følelser for Julie Bergan når hun forteller om hvordan det oppleves å ha kjærlighetssorg som artist. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg tror nok de fleste har sett på meg som en kar som alltid vil hoppe og sprette rundt, en «happy, go, lucky»-type som ofte er i sentrum. Men jeg er mer introvert enn ekstrovert, og har mye følelser, forteller 26-åringen.

Det ble tydelig tidligere i våres, da tårene spratt under det populære TV 2-programmet. Selv ser han tilbake på det og tenker at det var viktig å vise at det kan være fint å gråte.

- Jeg føler at dem som følger med har blitt bedre kjent med meg som artist ved at de har blitt kjent med meg som person.

Holder motet oppe

Holsten er i likhet med de fleste artister i musikk-Norge påvirket av coronakrisen, og ble nødt til å utsette vårturneen sin til høsten. Utgivelsen av EP-en ble heller ikke som planlagt, men 26-åringen er likevel ved godt mot.

- Det er noe jeg ikke prøver å tenke så mye på. Det er noe vi kommer til å komme oss gjennom, og jeg prøver å være positiv. Ny musikk er noe som motiverer meg veldig, og som motiverer andre til å stå på, slik at vi blir kvitt det dritet her, forteller han.

FORELSKA: Nå forteller Henrik Borg hvorfor han befinner seg i Sverige. Det er det nemlig en kvinnelig grunn til. Video: Henrik Borg/ Rød Løper Vis mer

Sammen med artist Frida Ånnevik, som også var å se i samme sesong av «Hver gang vi møtes», gjorde han en norsk coverversjon av låten «If The World Was Ending».

- Det er heldigvis tiden for å streame og spille musikk. Alle i bransjen klarer på et vis å tilpasse seg situasjonen. Det er måte å aktivisere seg selv, og å holde kreativiteten og motet oppe, sier han.

LES OGSÅ: Bryter tausheten om bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer