Sissel Kyrkjebø:

Om kjærligheten:
- Satset flere ganger

Sissel Kyrkjebø giftet seg for første gang som 23-åring.

SATSET: Kyrkjebø har satset på kjærligheten flere ganger. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SATSET: Kyrkjebø har satset på kjærligheten flere ganger. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Sissel Kyrkjebø (52) fikk oppmerksomhet som 16-åring med sanger som «Kjærlighet» og «Å Vestland, Vestland». 1986 ble dermed året for hennes store gjennombrudd, og siden den gang har hun vært en av verdens største artister.

Tre år senere møtte hun den 25 år eldre danske humoristen, musikeren og entertaineren Eddie Skoller (74). Etter å ha vært kjærester i fire år, ga den da 23 år gamle Kyrkjebø Skoller sitt «ja» i hennes hjemby, Bergen.

EKSPAR: Sissel Kyrkjebø og Eddie Skoller etter vielsen i 1993. Foto: Aleksander Nordahl / NTB
EKSPAR: Sissel Kyrkjebø og Eddie Skoller etter vielsen i 1993. Foto: Aleksander Nordahl / NTB Vis mer

Ekteskapet med Kyrkjebø var Skoller sitt tredje, og paret bodde sammen i Danmark. I et nytt intervju med Dagbladet forteller sopranen hvordan hun satset på kjærligheten den gang.

SNART KLART: Om to små måneder er det klart for Lisa Anckarman og Henrik Borgs bryllup. Nå begynner nervøsiteten å komme. Reporter: Kine Falch. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Jeg har satset flere ganger når det har vært noe jeg har trodd på og håpet er riktig. Den første gangen var da jeg var 20 år, hadde giftet meg og flyttet fra Norge til Danmark. Vi har ganske lik kultur og språk, men jeg visste ikke om jeg ville få venner der eller hvordan det ville bli, innrømmer artisten, og legger til at hun liker å kaste seg ut i nye ting.

– Jeg liker å ha kontroll på jobben min, men forsøker å gi slipp på kontrollen ellers. Har man full kontroll, mister man deler av livet. For meg var det befriende å komme til et nytt land, og å være noe helt annet enn jeg var her, fortsetter hun.

Giftet seg på nytt

Til Dagbladet letter 52-åringen også på sløret om hvordan det var å bli et kjent fjes i tidlig alder.

– Jeg følte jeg satt på et tog som gikk veldig fort etter at jeg ble kjent. Det var kjempegøy og spennende, men da jeg var 20 år følte jeg for å stoppe litt opp. Jeg reiste rundt i to måneder, og etterpå skjønte jeg at ville flytte til Danmark, som jo endte med at jeg giftet meg, innrømmer hun.

FORELSKET: Monica Gaustad, kjent som «Moccababe» forteller at hun har funnet kjærligheten. Reporter: Thea Hope. Klipp: Celina Morken Vis mer

I 2004 tok imidlertid ekteskapet slutt, og etter 21 år i Danmark flyttet Kyrkjebø hjem til Norge.

Også denne gangen flyttet stjernen for kjærligheten.

GIFTET SEG: Ernst Ravnaas og Sissel Kyrkjebø giftet seg i 2013. Foto: Fredrik Hagen / NTB
GIFTET SEG: Ernst Ravnaas og Sissel Kyrkjebø giftet seg i 2013. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

2013 giftet bergenseren seg for andre gang med skatterettsadvokat Ernst Ravnaas (67). Bryllupet sto i en hemmelig seremoni i Hov kirke, en korskirke fra 1781 i Søndre Land kommune, uten noen gjester til stede.

Tidligere i år ble det kjent at sopranen skulle gi ut en låt med ektemannen. Til VG fortalte paret at Ravnaas, som spilte piano som tenåring, hadde forestilt seg konas varsomme stemme og klimpret frem lengtende toner en gang hun var på turné.

BRYLLUPET: Petter Pilgaard fridde til Vendela Kirsebom i 2019, men har måtte utsette bryllupet pga av pandemien, men nå ser det ut til at de endelig kan gifte seg. Reporter: Anniken Aronsen Video: Steffen Pettersen/Rød Løper/TV 2 Vis mer

Kyrkjebø beskriver sangen som vakker, og begynte å skrive om for å finne en riktig storyline. Det ble starten på et samarbeid som ender med en trilogi, hvor to av sangene allerede er sluppet: «I Rest My Eyes» og «The Journey».

Solgte leiligheten

I fjor ble det kjent at Kyrkjebø og Ravnaas hadde lagt ut sin fasjonable leilighet på Frogner i Oslo for salg.

De hadde bodd i den 192 kvadratmeter store leiligheten siden 2010, tre år før de giftet seg. Den gang punget de ut 8 750 000 kroner for boligen, som i ettertid har gått gjennom en rekke oppgraderinger.

I fjor meldte imidlertid Finansavisen at boligen til slutt ble solgt for denne nette sum på 32,5 millioner, tre millioner over takst. Det er nesten det firedobbelte av hva ekteparet ga for boligen for elleve år siden.

NY FLØRT: Vi har observert Linni Meister på fjellet med en mystisk fyr. Når vi spør om hun har fått seg kjæreste, svarer hun en smule kryptisk. Video: Luna Lea/Discovery+ Vis mer

I dag bor Kyrkjebø og Ravnaas på Søndre Land. Overfor VG har ikke artisten lagt skjul på at hun følte seg mer og mer hjemme der.

– Så tenkte vi å gi det sjansen, og med hjemmekontor og alt, så fikk vi virkelig testet det. Vi merket jo under coronaen at vi ikke savnet så mye det å komme inn til Oslo, vi syntes egentlig at det var mest deilig å være på gården, fortsatte artisten til avisen.

LES OGSÅ: Derfor oppsto skilsmisseryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer