Petter Northug:

Om kjærligheten:
- Ikke noe jeg stresser med

Den tidligere toppidrettsutøveren stortrives i ny jobb og leilighet, men en kjæreste har han ingen planer om å skaffe seg riktig enda.

STRESSER IKKE: Den tidligere toppidrettsutøveren Petter Northug har ingen planer om å finne den store kjærligheten i 2019. Foto: NTB Scanpix
STRESSER IKKE: Den tidligere toppidrettsutøveren Petter Northug har ingen planer om å finne den store kjærligheten i 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den tidligere toppidrettsutøveren Petter Northug (33) la skiene på hylla i desember i fjor, og i våres flyttet han fra hjembyen Trondheim til hovedstaden, Oslo.

Han har imidlertid ikke kommet seg helt til rette i den relativt nye leiligheten på Helsfyr helt enda, og til VG forteller han at det eneste han har kjøpt inn er utemøbler til terrassen, en hjørnesofa og et bordtennisbord.

I dag stortrives han i sin nye jobb hos Brand Assist hvor han skal selge sportsbriller sammen med et større team. Neste uke skal han følge i flere tidligere idrettsutøveres fotspor ved å lansere sin egen sportskolleksjon, noe han gleder seg stort til.

OVERRASKET: Petter Northug skulle bare signere noen bøker i Oslo sentrum, men Rød løpers reporter Thea hadde andre planer. Video: Emilie Rydning Vis mer

Klarer ikke lage mat

Livet han lever i dag står i stor kontrast til livet som toppidrettsutøver, og til avisen forteller Petter at han sitter igjen med mer sosialt overskudd, men påpeker likevel at han fortsatt er avhengig av alenetid.

I sommer har han tilbrakt mye tid på Sørenga sammen med kamerater, og utforsket restaurantene som Oslo har å by på.

Den tidligere toppidrettsutøveren er nemlig ingen racer på kjøkkenet, og ender derfor fort opp med å spise på restaurant.

- Jeg liker å prøve nye steder, det er så mye godt. Nå har jeg bikket 90 kilo, det er seks opp siden jeg la opp i desember, forteller Petter til VG.

Petter er heller ikke ukjent for å ta seg en fest, og forteller at det er mange trøndere som bor i hovedstaden, og at det derfor fort blir noen sosiale sammenkomster. Når han først tester utelivet i hovedstaden, hender det at det blir mas om bilder.

Må passe inn i kalenderen

På spørsmål om hvordan det går med kjærligheten er han utydelig i svarene sine. Petter legger nemlig ikke skjul på at han har en tendens til å spøke med journalister om sivilstatusen sin.

- Jeg har kjærlighet til mangt og mange ... men det er ikke noe jeg stresser med. Når journalister spør, pleier jeg å si ja og nei, annenhver gang. Jeg husker ikke hva jeg svarte sist en journalist spurte, svarer han på spørsmål om han har fått seg kjæreste.

Videre forteller Petter at hvis han først skal forplikte seg, må det passe inn i den travle kalenderen hans, og at 2019 ikke blir året for en potensiell kjæreste.

- Jeg føler at dette er et slags innkjøringsår, til en mer normal tilværelse. Det er godt å få litt avstand til toppidretten, før jeg forplikter meg noe annet sted.

Damemagnet

At Petter Northug er en damemagnet er det liten tvil om. I fjor sommer svirret det lenge rykter om at han hadde funnet kjærligheten med artist Carina Dahl (33). Bakgrunnen for romanseryktene var at duoen til stadighet delte bilder av hverandre i sosiale medier.

I et intervju med avisen Fædrelandsvennen, der Northug ble konfrontert med bildet som Carina publiserte i påsken i fjor av de to, svarte nemlig skihelten følgende på spørsmålet om han var singel:

- Vi er jo sammen, men jeg ser jo at det er et veldig åpent forhold, lo han til avisen.

Journalisten stilte det samme spørsmålet igjen, og undret seg over hvorfor Carina svarte nei på samme spørsmål. Hun ble nemlig også konfrontert med kjæresteryktene, noe hun besvarte med en bastant avkreftelse.

Det virker ikke som om Northug hadde fått med seg dette intervjuet, for han hadde følgende svar å komme med da han ble konfrontert med Carina Dahls uttalelser:

- Å ja, ok. Da må det ha skjedd ting, svarte Northug glisende den gang.

LES OGSÅ: Slik setter de fart på romanseryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer