Astrid Uhrenholdt Jacobsen:

Om kjæresten: - Vi var klare

Den tidligere langrennsløperen følte seg klar for å dele med verden hvem hun var sammen med.

STRÅLER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen strålte på «Mesternes mester»-visning. Ikke rart hun smiler! Foto: Andreas Fadum/Se og Hør.
STRÅLER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen strålte på «Mesternes mester»-visning. Ikke rart hun smiler! Foto: Andreas Fadum/Se og Hør. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere langrennsstjernen Astrid Uhrenholdt Jacobsen (36) er på nyåret aktuell i NRK-programmet «Mesternes mester». Et knippe tidligere idrettshelter samles for å avgjøre hvem som er den beste av de beste.

Det er i forbindelse med programmet at Se og Hør får muligheten til å slå av en prat med den tidligere idrettsprofilen, som nå jobber som lege. På spørsmål om hvorfor hun takket ja til å være med på programmet kan hun avsløre at hun har fått forespørselen flere ganger.

- Du, jeg ble spurt før jeg la opp jeg. Jeg bare: «hallo, jeg satser fortsatt», sier hun lattermildt og legger til:

- Og så har jeg blitt spurt hvert år, men så har jeg studert og gått i turnus så jeg har aldri hatt fri til å være med egentlig. Men jeg ble med fordi jeg tenkte at dette er idrettsfolk - dette er ikke vanlig reality. Det var folk jeg tenkte jeg mest sannsynlig hadde lyst til å bli kjent med, og som jeg ville ha med meg videre i livet. Og det hadde jeg jo rett i, sier hun.

IMPONERER IKKE: Frida Karlssons instagram-video får de norske skijentene til å le. Video: Frida Karlsson / Instagram Vis mer

- Tøft halvår

Hun mener at til tross for at de fleste kommer fra ulike idretter så har de likevel en felles bakgrunn og felles referanser og erfaringer.

- Det gjør at grunnlaget for å bli kjent er ganske godt.

- Det er et veldig «feel good»-program. Var det med på å ufarliggjøre realitykonseptet?

- Ja, og for min del ble jeg ikke med fordi jeg ville vinne på en måte. Det er kanskje vanskelig å forstå, men da jeg ga meg på ski var jeg mett. Jeg hadde gjort nok og prestert nok. Selvsagt har jeg konkurranseinstinkt, og gjør så godt jeg kan, men jeg ble ikke med for å vinne men for å bli kjent med folk. Min erfaring var at hoveddelen av de som var med hadde samme inngang, som gjør at stemningen ble ganske avslappet.

I et konsept som «Mesternes mester» kreves det mye av deltakerne, noe som kan by på utfordringer. Uhrenholdt Jacobsen hadde gått gjennom en svært vanskelig tid, noe som preget hennes opphold.

Man kan se mye rart i skibakken, men dette er utenom det vanlige. Video: Bård Sørø Olsen, Dagbladet TV-sporten/TIKTOK/INSTAGRAM. Vis mer

- Det hadde vært et vanvittig tøft halvår før jeg dro dit. Det var det veldig få som visste om og hadde innsikt i. Men jeg hadde jo altfor dårlig overskudd egentlig, inn i en sånn produksjon. Det vil jeg si var det mest utfordrende, at jeg ikke hadde nok overskudd i utgangspunktet. Grunnen til dét skjedde etter at jeg sa ja.

- Kostet mye

I januar publiserte NRK en artikkel om den norske utøverkomiteens holdninger til inkludering av russiske og belarusiske utøvere til internasjonale idrettskonkurranser. Uhrenholdt Jacobsen hadde som leder av den norske utøverkomiteen holdt et innlegg for Den internasjonale olympiske komité (IOC).

NRKs artikkel tok utgangspunkt i det innlegget og skrev sak med tittelen «Jacobsen tok til orde for Russland-retur i IOC-møte». Dette stemte ikke, og innlegget til 36-åringen handlet om hvorvidt enkeltutøvere kunne konkurrere under nøytralt flagg.

NRK har siden beklaget artikkelen og endret tittel, og det faktum at Uhrenholdt Jacobsen ikke fikk imøtegått påstander lagt frem i saken av den svenske utøverrepresentanten Sebastian Samuelsson.

- Hva det kostet for meg kommer ikke de fleste til å forstå, og det er greit, forklarer hun til Se og Hør.

Kansas City-spiller Lo’eau LaBonta vartet opp med en feiring litt utenom det vanlige, som senere har spredd seg på sosiale medier. Video: Birthe Skingen/Dagbladet TV-sporten, KC Current Vis mer

- Jeg var ikke «på G» i juni en gang. Så det var egentlig det verste, at jeg ikke hadde det overskuddet. Men det la ikke en demper på oppholdet, det bidro mer til små knekker underveis. Når jeg ser tilbake føler jeg at jeg har fått maks uttelling.

Hun forklarer videre:

- Det er veldig hyggelig å se at folk som har vært best i sine idretter, som er ferdig, mette og har gått videre, kan konkurrere og være skulder ved skulder men også bare slappe av helt. Være løse og ledige, være lekne - være ferdig med skuffelse etter konkurransen ganske fort dersom man tapte. At man klarte å koble seg ut av det og bare være menneske. Det var noen fine folk, det tar jeg med meg.

- Så heldig

For noen måneder siden delte den tidligere skistjernen et bilde sammen med kjæresten Ingeborg Djupnes. I fjor sommer åpnet hun om legningen sin, i kjølvannet av terroren under Oslo Pride.

- Hvorfor valgte du å dele dette?

- Vi var klare for det. Jeg har alltid vært en ganske åpen person, så det er ganske naturlig for meg. Det har vært fint å dele det som en lettere sak hvis du skjønner. Alle kjenner historien på en måte, hvor vanskelig det kan ha vært før. Jeg har opplevd at andre har fortalt meg at det har vært veldig vanskelig, mens min magefølelse hele tiden har vært at det kanskje ikke er det.

Da hun valgte å være åpen om legningen sin har hun fått utelukkende positive tilbakemeldinger.

- Jeg har ikke fått noe hat. Det har vært så hyggelig, og jeg tenker at når jeg var så heldig som traff Ingeborg så kunne vi fortelle hele verden om det. Det trenger unge mennesker å høre. Jeg har tro på den neste generasjonen, de bryr seg jo ikke. Det burde være det samme som for hvem som helst.

Ytterligere detaljer om kjæresten ønsker ikke Uhrenholdt Jacobsen å dele - men hun kan avsløre at de hadde vært sammen en stund før de delte det med resten av verden.

LES OGSÅ: - Det er guffent