Melania Trump:

Om jakkeskandalen:
- Fikk kjeft av Trump

Den daværende førstedamen skal ha blitt kalt inn på teppet av sin egen ektemann.

SKAPTE STORM: Denne jakka, på vei til en meksinask migrasjonsleir, skapte haugevis av overskrifter. Foto: Andrew Harnik/AP/NTB
SKAPTE STORM: Denne jakka, på vei til en meksinask migrasjonsleir, skapte haugevis av overskrifter. Foto: Andrew Harnik/AP/NTB Vis mer
Publisert

I 2018 stormet det mye rundt daværende president Donald Trump (75) i forbindelse med migrantfamilie-saken.

Saken gikk ut på at barn ble skilt fra foreldrene på den meksikansk-amerikanske grensen, når familien ble mistenkt for forsøk på ulovlig innvandring til USA.

I den forbindelse ville førstedame Melania Trump (51) se selv hvordan det sto til på grensen. På ryggen hennes sto imidlertid ordene «I Really Don't Care, Do U?».

Flere forklaringer

Det skapte mildt sagt reaksjoner, og flere tolket det hele bokstavelig - at hun ikke brydde seg om migrantsaken.

- Det er bare en jakke. Det er ikke noe hemmelig budskap. Etter dagens viktige Texas-besøk, håper jeg ikke at mediene velger å fokusere på garderoben hennes, sa pressesekretær Stephanie Grisham da.

OPPSIKT: Kjolen Melania Trump brukte da hun stemte under presidentvalget vekket oppsikt. Vis mer

«Påskriften på Melanias jakke refererer til de falske mediene. Melania har forstått hvor uærlig de er, og hun bryr seg virkelig ikke lenger», skrev imidlertid Donald Trump selv på Twitter like etter.

Nå skal det sies at Melania skal ha hatt flere samtaler med ektemannen for å få ham til å snu i saken. Det gjorde han også, og det var Melania som fikk æren for at presidenten gjorde helomvending.

- Det er åpenbart at jakken ikke var ment for barna. Det var for folket og venstrevridde medier som kritiserer meg. Det var for å vise dem at jeg ikke bryr meg, at de kan kritisere så mye de vil, men det vil ikke hindre meg i å gjøre hva jeg føler er riktig, sa Melania selv etter jakkevalget.

VEKKET OPPSIKT: I fjor var ivrige Twitter-brukere overbevist om at USAs daværende president Donald Trump hadde leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

Skal ha fått kjeft

Det er nettopp Grisham som nå gir ut bok fra kulissene i Det hvite hus. Boken «I'll Take Your Questions Now: What I Saw at the Trump White House» skal angivelig by på flere avsløringer fra Donald Trumps presidentperiode.

KALT INN PÅ TEPPET: Melania Trump skal visstnok ha fått kjeft av ektemannen for jakkeskandalen. Foto: Anna Moneymaker/UPI/NTB
KALT INN PÅ TEPPET: Melania Trump skal visstnok ha fått kjeft av ektemannen for jakkeskandalen. Foto: Anna Moneymaker/UPI/NTB Vis mer

Hun har ifølge Washington Post, som har fått boken i forkant av utgivelsen 5. oktober, dedisert et helt kapittel til «jakkeskandalen».

Grisham skriver ifølge avisen at hun var opptatt med mobilen for å planlegge turen, og derfor ikke fikk sjans til å stoppe Melania fra å bruke den. Da de kom tilbake skal førstedamen ha fått beskjed av en ansatt om å innfinne seg på Det ovale kontor, noe som skal ha vært første gang hun ble tilkalt foran ansatte på den måten.

DEBATT: Denne videoen av Melania Trump og ektemannen ble hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Her skal Trump visstnok ha ropt «hva faen er det dere driver med». Her skal han så ha kommet opp med genistreket å tvitre at det hele var et budskap til «Fake News Media» - som kjent også historien Melania repeterte i et senere intervju.

I boken står det også at Melania var svært selvbevisst da det kom til aksenten og rettskrivingen sin, og at hun derfor sjelden skrev noe selv.

Ifølge Grisham ble førstedamen døpt «Rapunzel» da hun sjelden forlot boligen ved Det hvite hus. Her skal hun ha brukt mye tid på å lage fotoalbum.

LES OGSÅ: - Vil ikke tilbake

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer