Charli D'Amelio:

Om hetsen: - De er redde

Den 16 år gamle TikTok-dronningen svarer på kritikken fra fansen.

STJERNESKUDD: Charli D'Amelio har oppnådd stor suksess på underholdnings-appen TikTok. Her avbildet sammen med storesøsteren Dixie. Foto: Andrew H. Walker/Shutterstock/NTB
STJERNESKUDD: Charli D'Amelio har oppnådd stor suksess på underholdnings-appen TikTok. Her avbildet sammen med storesøsteren Dixie. Foto: Andrew H. Walker/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Det sosiale nettverket TikTok fostrer stadig flere internettstjerner, deriblant Charli D'Amelio (16). Med sine 100 millioner følgere er hun per definisjon større enn stjerner som Rihanna (32) og Jennifer Aniston (51) på Instagram, og kjendisstatusen har medbrakt både filmroller og sin egen sminke-kolleksjon.

Charli, som bor i USA, har blitt søkkrik på videoer som inneholder dans og «lipsync», der hun bruker populære sanger og trender for å underholde følgerne sine.

Med stjernestatus følger også medaljens bakside. Den siste tiden har den unge stjernen vært i hardt vær for å ha endret på utseendet underveis i pandemien, men nå velger hun å snakke ut om kritikken. Det melder blant andre People.

- Pleide å se bedre ut

På litt over ett år har Charli blitt den mest fulgte personen på appen TikTok, og har oppnådd en nær guddommelig status i appens samfunn. Når man har nesten 200 millioner øyne på seg til enhver tid, vil det være vanskelig å komme unna med den minste detalj.

Tidligere denne uka inviterte TikTok-stjerne Larray sine influencer-venner til bursdagsfest og det fikk internett til å koke. Vis mer

Derfor har fansen nå lagt merke til hvor annerledes stjernen så ut før corona, sammenlignet med det utseendet hun har nå. Men kritikken har ikke gått ubemerket hen hos den unge stjernen.

I den nyeste episoden av Charlis podkast, «Charli and Dixie: Two Chix», snakker hun med søster og med-vertinne Dixie (19), om det nye utseende.

- Jeg husker jeg så en video av deg fra første uken i karantene, og du så helt annerledes ut, forklarer søsteren, og legger til at den yngre søsteren hadde på øyevipper og var veldig brun i videoen.

Charli slår fast at det er fler som har lagt merke til en forandring i hennes ytre, men at hun likevel er frustrert over hva hun skal gjøre med kritikken.

- Faktum er at alle sier at «jeg pleide å se bedre ut», men hva vil du at jeg skal gjøre?, spør den frustrerte TikTok-stjernen.

KRITISERT: TikTok-legenden er under press for hvordan hun har valgt å endre på sitt ytre. Her er hun ute og går i hjembyen Los Angeles, California. Foto: RHTY/starmaxinc.com/Shutterstock/NTB
KRITISERT: TikTok-legenden er under press for hvordan hun har valgt å endre på sitt ytre. Her er hun ute og går i hjembyen Los Angeles, California. Foto: RHTY/starmaxinc.com/Shutterstock/NTB Vis mer

I episoden prøver storesøster Dixie å forsikre Charli om at alle har «glowed down» som følge av pandemien, som er et begrep for å beskrive at noens utseende har blitt verre.

Charli forklarer likevel at hun «hater» hvordan hun ser ut nå, fordi hun ønsker å «se ut som hun gjorde da», og legger til:

- Men når jeg så sånn ut, så likte jeg ikke det heller, så hva vil de at jeg skal gjøre? Bare være lei meg?

Storesøsteren poengterer at kritikken startet da Charli valgte å endre lengden på håret sitt, og forklarer til søsteren at hun ikke skjønner hvordan «10 cm med hår forandret henne så mye».

- Fordi det ga meg selvsikkerhet, og de likte at jeg var sårbar. Det er sant. De er redde for en selvsikker kvinner, svarer Charli.

SVARER: Hailey Bieber svarer på kritikken hun fikk på en TikTok-video. Vis mer

Truet med å banne appen

Den kinesiske appen TikTok, tidligere kjent som Musical.ly, har blitt en svært populær underholdningstjeneste for unge mennesker verden over.

I appen finner man korte videoer om alt fra dans til politikk, og andre populære sjangre som mote, astrologi og humor.

Selv om appen er med på å skape morgendagens stjerner, har den også fått annet celebert besøk av blant andre sangerne Halsey (26) og Cardi B (28). Kylie Jenner (23) har også en konto på appen der hun - i likhet med Charli - danser og «lipsyncer» til populære sanger.

LETTKLEDD: Kylie Jenner har hevet seg på «Carole Baskin»-trenden på Tiktok, og det går ikke ubermeket hen. Vis mer

Likevel er det ikke alle som morer seg like mye med TikTok. Den avtroppende presidenten, Donald Trump (74), prøvde nemlig tidligere i år å fjerne appen for de amerikanske statsborgerne.

Trump ønsket å forby appen i landet grunnet bekymringer for den nasjonale sikkerheten. Han godtok ikke vilkårene til IT-selskapet bak appen, ByteDance, men nå ser det likevel ut til de har kommet til enighet etter en ny avtale ble fremlagt, ifølge BBC.

Enn så lenge vil derfor TikTok finnes tilgjengelig for de amerikanske brukerne.

LES OGSÅ: Dette er TikToks største stjerner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer