Piers Morgan:

Om hertugparet: - Billig, smakløst og uheldig

Piers Morgan nekter å legge seg flat i sitt første intervju etter at han måtte gi seg i jobben i «Good Morning Britain».

RASER: Piers Morgan sluttet i programleder-jobb etter heftig kritikk av hertuginne Meghan. Nå har han gitt sitt første intervju siden da. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske journalisten og tv-profilen Piers Morgan (56) kan vel sies å være den som har slengt mest med leppa de siste åra når det gjelder hertuginne Meghan (39), og har så å si gjort sport i å kritisere hertugparet av Sussex.

I begynnelsen av mars toppet imidlertid det hele seg, da hun sammen med ektemannen ga et lengre intervju til talkshow-stjernen Oprah Winfrey. Meghan og Harry (36) hadde lite pent å si om den britiske kongefamilien, noe som har fått flere til å reagere i etterkant.

Piers Morgan var blant dem som mente intervjuet var et skammelig svik mot dronning Elizabeth (94) og resten av kongefamilien. I ettertid har imidlertid kritikken av Meghan gått hardt utover karrieren hans.

Den omstridte programlederen, som hadde kommet med en rekke uttalelser om prins Harry og hertuginne Meghan, sluttet nemlig i jobben i «Good Morning Britain».

STORMER UT: Her stormer Piers Morgan ut under «Good Morning Britain»-sendingen. Video: ITV. Vis mer

«På mandag sa jeg at jeg ikke trodde på det Meghan Markle sa i Oprah-intervjuet. Jeg har hatt tid til å reflektere rundt denne påstanden, og jeg tror henne fremdeles ikke», skrev han blant annet på Twitter i etterkant.

Hevder han støttes

Det er imidlertid først nå Morgan gir sitt første intervju etter at jobben gikk i vasken. Det gjør han til journalist i Fox News, Tucker Carlson, hvor han ikke akkurat legger seg flat etter kritikkstormen mot hertuginnen.

Derimot hevder 56-åringen at han støttes av store deler av det britiske folk etter uttalelsene om Meghan.

- Gamle, unge, svarte, hvite, det spiller ingen rolle. De har kommet opp til meg i hopetall hver dag, sier han ifølge The Guardian.

Videre i intervjuet beskylder Morgan hertugparet for å fortelle mange latterlige løgner i Oprah-intervjuet. Samtidig avviste han beskyldningene om at han er rasistisk ettersom han ikke tror på uttalelsene deres.

RASER: Journalist og programleder Piers Morgan raser over nattens intervju med Meghan og Harry. Video: CBS/ITV Vis mer

Morgan beskriver Meghan og Harrys intervju som blant annet «billig, smakløst og uheldig». Ifølge Morgan har han fått en rekke jobbtilbud etter «Good Morning Britain»-exiten.

- Ble kvalm

Etter å ha blitt konfrontert med den benharde kritikken han har rettet mot hertuginne Meghan ved flere anledninger av medprogramleder Alex Beresford i «Good Morning Britain», fikk Morgan nok og stormet ut av studio. I etterkant har han som kjent sluttet i jobben.

«ITV har akseptert denne beslutningen og har ingenting ytterligere å legge til», skrev kanalen da.

- Jeg beklager, men jeg tror ikke på noe av det hun sier. Jeg ville ikke trodd henne om hun ga værmeldingen. Og det faktum at hun har angrepet vår kongelige familie. Jeg synes det er forkastelig, sa Piers Morgan om Meghan etter det store intervjuet, og fortsatte:

- Jeg ble kvalm over det jeg så. Dette er et to timer langt slaktemaraton av vår kongefamilie, monarkiet og alt dronningen har jobbet så hardt for. Og alt dette blir gjort med prins Philip liggende på sykehuset.

SPEKULASJONER: Kjolen Meghan brukte under intervjuet med Oprah skaper spekulasjoner. Video: CBS Vis mer

LES OGSÅ: Om Harry og Meghan: - Respekterer dem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer