Mayoo Indiran:

Om hårtapet: - Ble psykisk nedbrutt

Realityprofilen forteller åpenhjertig om hårtapet.

HÅRTAP: Mayoo snakker i «Sofa» om at han tok grep etter at han opplevde hårtap. Video: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren og «Sofa»-profilen Mayoo Indiran (31) har den siste tiden åpnet seg på Instagram om at han sliter med hårtap.

Indiran begynte å miste håret som 26-åring, og innrømmer at det har vært en svært avgjørende faktor for at han har slitt med selvbildet sitt i flere år.

Mistet håret

I et ferskt klipp fra TV 2-programmet «Sofa» dukket imidlertid Indiran opp med en tykkere hårmanke.

Der fortalte han til makkeren og komiker Abubakar «Abu »Hussain (34) at han hadde tatt et valg om å gjøre noe med hårtapet. Når Se og Hør slår på tråden til 31-åringen forklarer han hvordan det hele startet.

- Det var da jeg satt i fengsel og stresset veldig mye. Hver gang jeg sto opp om morgenen hadde jeg mistet mye hår, forteller han åpenhjertig.

FORNØYD: Abu og Mayoo var svært fornøyd med Gullrutenpris for NRK-programmet «Sofa». Video: Dagbladet TV Vis mer

I 2016 ble han siktet for grov narkotikaforbrytelse, og varetektsfengslet med brev- og besøksforbud. Noen måneder senere ble han løslatt, men siktelsen ble opprettholdt. Fire år senere ble saken henlagt på bevisets stilling. Realityprofilen nektet hele veien straffskyld.

Som nevnt var det i fengsel Indiran begynte å miste mye hår. På spørsmål om hvordan prosessen med det «nye» håret har vært, svarer han:

- Jeg var innom en klinikk i Oslo og skulle først satse på å få hårtransplantasjon, men jeg fikk høre at jeg hadde for få hårsekker. Så det var ikke nok til å plante på toppen der jeg hadde mistet håret.

FØR OG ETTER: Mayoo Indiran sier han føler seg bedre enn noen gang etter at han fikk tykkere hår. Foto: Privat
FØR OG ETTER: Mayoo Indiran sier han føler seg bedre enn noen gang etter at han fikk tykkere hår. Foto: Privat Vis mer

Videre forklarer Indiran at han fikk nyss om det som kalles for hårdel.

- Mange forstår ikke det med hårdel og noen tror det er en tupé, men en hårdel faller ikke av. Det er trygt og ser naturlig ut, utdyper han.

Realityprofilen forklarer videre at hårdelen limes på og at den holder i omtrent fem uker. Dersom den skulle løsne før dette må han til frisøren på nytt eller fikse det hjemme.

MISTET HÅRET: Mari Haugersveen, kjent fra blant annet «Tigerstaden», har mistet mye hår etter fødselen. Video: Mari Haugersveen Vis mer

- Psykisk nedbrutt

Indiran tydde imidlertid til andre alternativer før han tok avgjørelsen om å gjøre noe med hårtapet.

- Jeg pleide å sminke håret mitt med noe som heter hårfiber og det klarte jeg å skjule bra. Men da jeg skulle bli med på «Kompani Lauritzen» passet det seg ikke å sminke håret, og da valgte jeg å ta bort alt håret mitt. Så kom jeg hjem og begynte å se på andre alternativer.

GRÅTER: Dennis Poppe, kjæresten til Kristin Gjelsvik, har klippet håret, og responsen ble ikke helt som forventet. Vis mer

- Når merket du at du hadde hårtap?

- Det var da jeg var 26 år. Det var veldig kjipt, men jeg er innforstått med at pappa mistet håret også, like før han ble 40 år. Det var jo ikke så tidlig som meg, men jeg så den komme, svarer realityprofilen.

31-åringen legger ikke skjul på at selv om han «bare» mistet håret, var det en svært tung periode hvor han slet mye.

- Man søker bekreftelse overalt og jeg ble psykisk nedbrutt av å tenke på at jeg begynte å få måne. Det er jo litt tabubelagt, iallfall i så tidlig alder. Jeg følte ikke at jeg ikke kunne ta bilder av meg selv og jeg var flau over det, forteller han til Se og Hør.

OPERASJON: Richard Liedholm fra «Ex on the Beach» får gjennomført hårtransplantasjon. Video: Dplay / Rød Løper Vis mer

Påvirket selvbildet

Indiran påpeker at hårtapet påvirket selvbildet hans i flere år, til tross for at han trente mye og var i god form. På den tiden turte han heller ikke å snakke om det med noen.

- Da håret sluttet å vokse minsket også mulighetene for å sminke det. Så det har absolutt påvirket selvbildet mitt. Etter hvert sa jeg det til Abu, men han fortalte meg at ingen ville tenkt over det. Men man klarer ikke å se det på den måten, selv om dine nærmeste sier det.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg denne uka for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skriver hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

Til Se og Hør legger han ikke skjul på at valget han tok om å få tykkere hår var svært viktig for selvbildet. Nå vil han hjelpe andre som er i samme situasjon som det han er.

- Det er veldig lett å bli mobbet for det, jo yngre du er desto verre er det. Gutter påpeker ofte det på hverandre og kommer med kommentarer på hvor store viker man kanskje har fått og håret generelt.

Han mener det ikke burde være tabubelagt eller noen skam knyttet til det å miste håret.

- Det er jo som regel arvelig og helt normalt. Hvis noen sliter er det mange steder å søke hjelp. Ellers kan man gjøre som meg og skaffe seg en hårdel. Det er på tide at gutter og menn også tar vare på seg selv, avslutter han.

LES OGSÅ: - Det er ikke mange fra min kultur som tør dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer