Matthew Lewis:

Om Harry Potter-rollen: - Smertefullt

Skuespilleren avslører at han sliter med å se seg selv i rollen som Neville Longbottom.

REDD OG NERVØS: Neville Longbottom var i de første filmene en tilbaketrukket karakter som ikke hadde hellet med seg. Foto: Warner Bros.
REDD OG NERVØS: Neville Longbottom var i de første filmene en tilbaketrukket karakter som ikke hadde hellet med seg. Foto: Warner Bros. Vis mer
Publisert

Det er over to tiår siden Harry Potter-universet først trollbandt en hel verden, og både bøkene og filmene lever i beste velgående den dag i dag.

Skuespillerne fra filmene forbindes fortsatt med rollene som elever på trollmannsskolen Hogwarts, selv om de for lengst har vokst opp og gått videre i livet - noen har også valgt nye karriereveier.

Matthew Lewis (31) spilte den keitete og uheldige Neville Longbottom, som gjennom åtte filmer utviklet seg til å bli en modig og handlekraftig helt.

Vanskelig å se seg selv

Han er nå aktuell med den romantiske komedien «Baby Done». I den forbindelse snakker han også om sin mest kjente rolle.

- Jeg er veldig klar over at hver eneste mulighet jeg har hatt de siste ti åra har kommet på grunn av Harry Potter, sier skuespilleren til britiske iNews i forbindelse med filmlanseringen.

MISFORSTÅELSE: Harry Potter-skuespiller Daniel Radcliffe forteller om en hendelse hvor en fremmed mann trodde at han var en uteligger. Vis mer

- Og hvis det er kompromisset, så er det mange verre filmer å bli forbundet med, enn noen av de mest suksessfulle filmene noensinne, legger han til.

I et intervju med New York Times røper han imidlertid hva slags forhold han selv har til filmene i dag, og særlig hvordan det er så se seg selv som tenåring i en av sine første filmroller.

- Jeg synes det er ganske vanskelig når så mye av meg skinner gjennom i en karakter. Det er lettere når jeg kan spille noen helt annerledes, som en politibetjent i London eller noen som er rike, sier han til avisa.

Han innrømmer også at det er vanskelig å se filmene i dag.

- Det er til tider smertefullt hvor mye av meg selv det er i Neville. Når jeg ser på tenker jeg at «det er ikke Neville, det er deg», fortsetter han.

Fikk personlig Harry Potter-scene

Lewis ble som nevnt først kjent for verden i en heller utakknemlig rolle, men i likhet med karakteren sin ble også han mer selvsikker.

UGJENKJENNELIG: Den usikre skolegutten fra Harry Potter er ikke å kjenne igjen. Her i 2016. Foto: Can Nguyen/REX/NTB.
UGJENKJENNELIG: Den usikre skolegutten fra Harry Potter er ikke å kjenne igjen. Her i 2016. Foto: Can Nguyen/REX/NTB. Vis mer

Filmregissør David Yates, som regisserte de siste Harry Potter-filmene, avslører til samme avis at det var én scene som ble skrevet med Lewis i tankene - og som ikke fant sted i boka.

Nemlig scenen i den siste filmen hvor Neville sprenger en bro inn til magiskolen for å hindre Voldemorts dødsetere i å ta seg inn i bygningen.

- Lewis ble mer selvsikker, mer nysgjerrig, mer tilstede jo lenger ut i filmene vi kom. Og mer ambisiøs, sier han om skuepsilleren.

SLO GJENNOM SOM TIÅRING: Ida Maria Dahr Nygaard var jenta som kapret hovedrollen som Lotte i barneskrekkfilmen «Lille Frøken Norge», og ble stjerne over natta. I dag lever hun et helt annerledes liv. Video: VIMEO. Foto: Privat. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Giftet seg

I 2015 fikk også flere bakoversveis da han stilte opp i baris i magasinet Attitude - og viste seg fra en helt annen side enn som den famlende skoleeleven fra «Harry Potter»-universet. Med det fikk også flere en brå oppvåkning på at den da 25 år gamle skuespilleren var blitt mann.

Blant dem var skaperen av universet selv, J.K. Rowling, som fleipet med at han burde kommet med en advarsel på forhånd.

Selv om mange nok fikk øyene opp for skuespilleren etter at han ble voksen, har 31-åringen funnet lykken. I 2018 giftet han seg med kjæresten Angela Jones i all hemmelighet.

Jones jobbet på Universal Studios i Orlando, Florida, og det var her hun skal ha møtt Lewis for første gang - på et «Wizarding World»-arrangement i januar 2016.

LES OGSÅ: Derfor er dette historisk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer