Matthew Lewis:

Om Harry Potter-rollen: - Smertefullt

Skuespilleren avslører at han sliter med å se seg selv i rollen som Neville Longbottom.

REDD OG NERVØS: Neville Longbottom var i de første filmene en tilbaketrukket karakter som ikke hadde hellet med seg. Foto: Warner Bros.
REDD OG NERVØS: Neville Longbottom var i de første filmene en tilbaketrukket karakter som ikke hadde hellet med seg. Foto: Warner Bros. Vis mer
Publisert

Det er over to tiår siden Harry Potter-universet først trollbandt en hel verden, og både bøkene og filmene lever i beste velgående den dag i dag.

Skuespillerne fra filmene forbindes fortsatt med rollene som elever på trollmannsskolen Hogwarts, selv om de for lengst har vokst opp og gått videre i livet - noen har også valgt nye karriereveier.

Matthew Lewis (31) spilte den keitete og uheldige Neville Longbottom, som gjennom åtte filmer utviklet seg til å bli en modig og handlekraftig helt.

Vanskelig å se seg selv

Han er nå aktuell med den romantiske komedien «Baby Done». I den forbindelse snakker han også om sin mest kjente rolle.

- Jeg er veldig klar over at hver eneste mulighet jeg har hatt de siste ti åra har kommet på grunn av Harry Potter, sier skuespilleren til britiske iNews i forbindelse med filmlanseringen.

- Og hvis det er kompromisset, så er det mange verre filmer å bli forbundet med, enn noen av de mest suksessfulle filmene noensinne, legger han til.

I et intervju med New York Times røper han imidlertid hva slags forhold han selv har til filmene i dag, og særlig hvordan det er så se seg selv som tenåring i en av sine første filmroller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer