Durek Verrett:

Om Harry og Meghan: - Respekterer dem

Durek Verrett tar bladet fra munnen om hertugparets mye omtalte intervju med Oprah Winfrey.

STØTTENDE: Durek Verrett deler sine tanker rundt hertuginne Meghan og prins Harrys intervju overfor Dagbladet. Her avbildet med kjæresten, prinsesse Märtha Louise. Foto: Daryl Henderson / NTB
STØTTENDE: Durek Verrett deler sine tanker rundt hertuginne Meghan og prins Harrys intervju overfor Dagbladet. Her avbildet med kjæresten, prinsesse Märtha Louise. Foto: Daryl Henderson / NTB Vis mer
Publisert

Natt til mandag kom intervjuet flere hadde ventet i spenning på. Da dukket hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) opp på tv-skjermen i USA sammen med talkshowdronningen Oprah Winfrey (67).

Hertugparet delte flere oppsiktsvekkende historier i løpet av det flere timer lange intervjuet, og spesielt det at Meghan på et tidspunkt ikke ønsket å leve, har skapt overskrifter. Manglende støtte fra det britiske kongehuset i en vanskelig tid, var også noe som ble lagt på bordet.

Det at hertuginnen snakket åpent om at hun slet med å tilpasse seg det kongelige livet, er noe som også prinsesse Märtha Louises (49) kjæreste, Durek Verrett (46) kan kjenne seg igjen i.

SNAKKER UT: Thomas Markle snakker ut etter intervjuet med Harry og Meghan. Video: ITV Vis mer

Glad de har hverandre

Etter at det ble kjent at de to ble et par har de vært under et stort press fra mediene og folket, noe de begge har snakket åpent om ved flere anledninger. Verrett har tidligere innrømmet at han kjenner seg igjen i hertuginnens situasjon. Det kom frem i et intervju med Tatler i 2019.

Verrett fortalte at han skjønte hva hertuginne Meghan gikk gjennom, og at også han hadde måttet takle mediepress etter at han og Märtha Louise bekreftet forholdet sitt i mai 2019.

I samme intervju ba Verrett også prinsesse Märtha Louise om å tilby hjelp til hertuginne Meghan. Dette på bakgrunn av at kong Harald (84) og dronning Elizabeth (94) er tremenninger.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Overfor Dagbladet deler Verrett nå sin mening om det mye omtalte intervjuet med hertugparet.

Innledningsvis påpeker Verrett at han ikke ønsker å kommentere for mye på det av respekt for kong Harald og dronning Elizabeth.

- Det jeg vil si er at jeg respekterer Harry og Meghan, og de valgene de gjør som er rett for deres familie - slik jeg gjør med alle. Jeg elsker min kjæreste, prinsesse Märtha Louise med hele mitt hjerte, fortsetter han.

Verrett påpeker imidlertid at han er glad for at Harry og Meghan er der for hverandre, slik han er der for kjæresten, prinsesse Märtha Louise.

STORMER UT: Her stormer Piers Morgan ut under «Good Morning Britain»-sendingen. Video: ITV. Vis mer

Mottatt drapstrusler

I det ovennevnte intervjuet med hertugparet var også rasisme et tema, og prins Harry innrømmet at rasisme i Storbritannia var en stor grunn til at de valgte å trekke seg tilbake. Rasisme er også noe prinsesse Märtha Louise tok et hardt oppgjør med på Instagram i fjor.

I et innlegg på Instagram skrev prinsessen at hun til da ikke hadde snakket om rasismen hun hadde sett mot kjæresten sin, og at dette var en del av problemet.

«Jeg har ikke tatt grep som jeg burde, men dette stopper i dag. Jeg vet at jeg og sjaman Durek vil handle for forandring hos oss selv og inspirere for forandring i andre», fortsatte hun.

Prinsessen anklaget også mediene for å fremstille Verrett som en løgner, voldelig og som en trussel mot hennes familie og henne selv. Hun mente også at pressen hadde delt Verretts ekskjærestes historie uten å sjekke fakta, fordi historien «støtter trossystemet som allerede er på plass for ham.»

«Dette er rasisme! Vi har begge mottatt dødstrusler for å være sammen og har ukentlig blitt fortalt at vi skammer vårt folk og familiene for å ha valgt hverandre», skrev hun videre.

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg har brakt skam over henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer