Petter Stordalen på bryllupsdagen:

Om Gunhild: - Trodde aldri jeg skulle møte en kvinne som deg

Delte romantisk Instagram-innlegg i anledning bryllupsdagen.

BRYLLUPSDAG: Petter og Gunhild Stordalet giftet seg for ni år siden og i anledning bryllupsdagen delte førstnevnte en kjærlighetserklæring på Instagram til sin kone. Foto: Andreas Fadum
BRYLLUPSDAG: Petter og Gunhild Stordalet giftet seg for ni år siden og i anledning bryllupsdagen delte førstnevnte en kjærlighetserklæring på Instagram til sin kone. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 12. juni 2010 giftet hotellkongen Petter Stordalen (56) seg med sin utkårede, lege og «EAT»-grunnlegger Gunhild Stordalen (40), men det skulle vise seg å være vanskelig å kapre 40-åringens hjerte.

Da Gunhild først møtte sin fremtidige ektemann på en fest, trodde hun at han var en «profittjagende kapitalist», men inntrykket endret seg da de senere inngikk et veddemål. Hvis han løp fra henne måtte hun bli med i et bryllup i Finland.

- Når du er hard i troen, har du gjennomslagskraft. Men når det gjelder Petter var det han som insisterte på at vi skulle date, ikke jeg, har Gunhild tidligere fortalt til Dagbladet Magasinet.

Kjærlighet ved første blikk

Paret har vært gjennom tykt og tynt sammen, spesielt de siste årene hvor Gunhild har kjempet mot den livstruende bindevevssykdommen systemisk sklerose.

I anledning bryllupsdagen onsdag, delte Petter Stordalen et langt innlegg med en kjærlighetserklæring til kona på Instagram, fulgt av et bilde av paret sammen.

- Det er på dagen ni år siden jeg giftet meg med Gunhild. For meg var det kjærlighet ved første blikk. Det tok litt lengre tid for Gunhild, skriver hotellkongen, og fortsetter:

- Men etter to år gikk hun med på å ta en første date. Og siden var det oss. Jeg trodde aldri jeg skulle møte en kvinne som deg. Du er høyere enn meg, smartere enn meg og større i kjeften enn meg. Jeg er utrolig stolt over å være mannen din Gunhild.

Det er tydelig at flere heier på kjærligheten og i kommentarfeltet strømmer det inn med gratulasjoner til det populære ekteparet - blant annet fra flere kjendiser.

- Gratulerer fine dere. Dere stråler, kommenterer Vendela Kirsebom.

Morten Hegseth på sin side mimrer tilbake til tiden han dekket bryllupet til Petter og Gunhild som journalist.

- Det var litt av et bryllup å dekke for en 23-åring, det. Royaaals. Grættis!!, skriver han.

Carina Dahl (33) har kommentert et hjerte, noe som også Jan Thomas (52) og Kathrine Sørland (39) har gjort.

Avslørte infeksjon

Petters hyllest til Gunhild kommer kort tid etter at sistnevnte delte et innlegg på Instagram hvor hun avslørte at hun har vært dårlig som følge av en infeksjon.

Det var under et bilde av seg selv og ektemannen på tur med hunden, at Gunhild kom med oppdateringen til sine mange følgere. I teksten fortalte hun blant annet om et infeksjon som frem til nå nylig har vært hemmelig for offentligheten.

«Jeg har vært stille en stund fordi jeg har følt meg dårlig som følge av en infeksjon. Men disse to og antibiotika gjør livet så mye bedre. Håper å være tilbake snart - og til å kunne være med på EAT #dreamteam i de siste forberedelsene til EATforum19!», skrev hun i innlegget.

EAT forum 2019 foregår i Stockholm 12. og 13. juni. Konferansen samler flere av de store, globale selskapene og tiltrekker seg innflytelsesrike personer fra mange ulike miljøer. Blant annet har kongelige fra både Norge og Sverige tidligere vært med på å kaste glans over arrangementet.

På Instagram delte hun et innlegg dagen før hun skulle innta scenen.

«Slik ser en romantisk hotellnatt ut dagen før dagen. Syk eller ei, i morgen skal jeg gå på scenen og ønske den voksende familien av de som vil endre matsystemet velkommen. Det kommer 1000 mennesker fra mer en 80 land til EAT-konferansen i år. Jeg er så stolt av EAT-teamet og takknemlig for at jeg har den beste tale-coachen som finnes.», skrev Gunhild.

Gunhild var ved godt mot da hun onsdag morgen trosset sykdommen og inntok scenen under konferansen, og var ifølge Dagbladet svært engasjert da hun åpnet talen sin med å hylle den svenske klimaaktivisten Greta Tunberg (16).

RØRENDE ØYEBLIKK: Petter Stordalen ga følgerne sine et innblikk fra da han barberte hodet til Gunhild i sykesengen. Video: Instagram / NTB Scanpix. Klipp: Helén Skogstad / Ørjan Ryland Vis mer

Fikk tilbakefall

Til tross for at Gunhild Stordalen har bygget seg en enorm karriere som lege, gründer og leder av EAT Foundation, har hun som tidligere nevnt slitt med alvorlig sykdom de siste årene. I oktober 2016 erkjente hennes ektemann at hun ikke kommer til å få et langt liv.

Året etter åpnet Petter seg om de siste årene i et intervju med Anna Hedenmo i SVT-programmet «Min Sanning».

Hotellkongen la ikke skjul på at konas sykdom er svært alvorlig, og fortalte at Gunhild var den første i verden som gikk gjennom en stamcelletransplantasjon for andre gang, med denne type sykdom.

Etter at ekteparet fikk vite at de beste spesialistene holdt til i Nederland, så de seg ikke tilbake og tilbrakte en lengre periode der. Da 40-åringen hadde gjennomgått første transplantasjon, var Petter Stordalen optimistisk.

- Vi trodde det hadde gått bra, men så får hun et jævla tilbakefall, sa han.

- Da visste vi at det var den siste sjansen vi hadde. Kommer det tilbake nå, så har vi ingenting, fortsatte Petter.

Kjendisgallaen 2015: Gunhild Stordalen får prisen "Årets grønne pris", og mannen hennes Petter Stordalen mottar prisen på Chateau Neuf for henne. Vis mer

Pleier kjærligheten

Fra utsiden kan det virke som om det går i ett for paret, og at pausene er få. Det stemmer også, om vi skal tro det de fortalte i novemberutgaven av magasinet Elle.

Det har nemlig hendt at de bare har rukket å møte hverandre til måltider om de har vært på ferie sammen, og hverdagen generelt er svært forskjellig for dem begge. Om de likevel klarer å slappe av sammen, gjøres det foran TV-en.

- Vi kan sitte en hel kveld og se på for eksempel «Bloggerne» og «Charterfeber». Og begge elsker vi en god fest, og noen ender raskt med å danse på bordet om det spilles DDE, lo Gunhild overfor magasinet.

STJERNEPAR: Petter og Gunhild Stordalen er et travelt par på hver sin kant, men de finner likevel tid til å koble av. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
STJERNEPAR: Petter og Gunhild Stordalen er et travelt par på hver sin kant, men de finner likevel tid til å koble av. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Det var tidligere ELLE-redaktør Signy Fardal (57) som tok en prat med det usedvanlig utilgjengelige paret. Det var lenge siden de hadde stilt opp i et lignende intervju sammen. Hverdagen deres krever en helt unik form for disiplin, om alle treningstimene, møtene, foredragene og reisene skal gå opp.

- Jeg pleide å tenke at jo mindre jeg sov, dess mer fikk jeg gjort. Men jeg skjønner nå at søvn og hvile er viktig. Det er viktig å finne hvilepulsen for å kunne være til stede. Jeg gikk på et meditasjonskurs i sommer, og det endret livet mitt. Jeg har forstått at god helse ikke bare handler om kosthold og trening, men om hvile, søvn og mindfulness, sa Gunhild åpenhjertig.

Om ekteparet får en sjelden kveld sammen hender det også at de skrur på en film. De kunne avsløre at julefilmen «Love Actually» er favoritten, og at de helst ser den to ganger i året.

På bordet står det da gjerne pizza, og noen glass med noe godt i. Man skal heller ikke se bort fra at de har papir i nærheten, etter som Gunhild avslørte at Petter ofte gråter av den romantiske komedien.

LES OGSÅ: Gunhild Stordalen fikk lunsjbesøk av sitt store barndomsidol

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer