Kenza Zouiten:

Om graviditeten: - Dårlig samvittighet

- Hvorfor føler jeg ikke en så sterk forbindelse denne gangen?

DÅRLIG SAMVITTIGHET: Den svenske influenseren Kenza Zouiten Subosic er brutalt ærlig om følelsene rundt sitt andre svangerskap. Foto: NTB
DÅRLIG SAMVITTIGHET: Den svenske influenseren Kenza Zouiten Subosic er brutalt ærlig om følelsene rundt sitt andre svangerskap. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har nå gått to måneder siden den svenske influenseren Kenza Zouiten Subosic (29) avslørte at hun venter sitt andre barn med ektemannen Aleksandar Subosic (35). Fra før av har paret den et år gamle sønnen Nicola.

Gravidnyheten delte hun på Instagram til et bilde av seg selv som holdt rundt den voksende gravidmagen sammen med ektemannen og sønnen.

«Din mamma, pappa og storebror venter på deg. Vår lille familie vokser», lød det fra den svenske influenseren.

Siden den gang har hun latt sine 1,8 millioner følgere ta del i graviditeten i form av flere innlegg på den sosiale bildedelingstjenesten.

Deler ærlige tanker

Hun har blant annet bedt følgerne sine om forslag til hva den lille i magen skal hete, røpet at de venter enda en gutt samt oppdatert om hvor mange uker som er igjen av svangerskapet.

Denne uken delte hun imidlertid et lengre innlegg på Instagram hvor hun forklarte at hun den siste tiden har hatt dårlig samvittighet.

«Jeg har hatt dårlig samvittighet i løpet av min andre graviditet. Ikke bare for Nikola, men også for lillebroren. Hvorfor føler jeg ikke en så sterk forbindelse denne gangen?» spør hun i Instagram-innlegget.

Videre innrømmer Kenza at hun er redd for følelsene hun vil komme til å kjenne på eller ikke kjenne på, når hun først ser sønnen sin for første gang.

«Jeg er redd for hvordan Nikola vil reagere når han plutselig må dele meg med noen andre. Jeg er redd for hvordan jeg vil være i stand til å håndtere et barn, et nyfødt barn og selskapet mitt samtidig», fortsetter hun.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor 14. juni i fjor etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Annerledes svangerskap

Influenseren påpeker at hun synes det er trist at hun ikke føler det samme som hun gjorde under sitt første svangerskap.

«Jeg elsket hvert øyeblikk med Nikola, og jeg kunne drømme meg bort hver dag, og tenke på hvem han var og alt vi kom til å gjøre sammen. Kjærligheten var så sterk fra det øyeblikket jeg fant ut at jeg var gravid», fortsetter hun, og legger til:

«Det er som om jeg ikke har tid til å nyte det denne gangen og før jeg vet ordet av det, vil det være over og hvem vet om jeg noen gang vil kunne oppleve dette igjen».

Avslutningsvis påpeker Kenza at hun ikke føler et behov for å skrive hvor takknemlig hun er for å bære sitt andre barn - da alle trolig har fått det med seg.

«Jeg vet også at hjertet mitt vil utvide seg slik at jeg kan elske ham like mye som jeg elsker Nicola. Alt vil ordne seg», legger hun til.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug deler klipp fra fødestua i den nyeste episoden av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

I kommentarfeltet har det strømmet inn med støtte fra flere hold. Den svenske influenseren Victoria Törnegren skriver blant annet at Kenza ikke må være for hard mot seg selv, mens Alexandra Bring på sin side kommenterer at alt kommer til å gå bra.

Andre kjenner seg igjen i Kenzas følelser og beskriver det som helt normalt å kjenne på dette. I skrivende stund har innlegget fått over 100 000 likerklikk, og hundrevis av kommentarer.

Den vordende moren har tidligere fortalt om den lange kampen hun og ektemannen var gjennom før hun ble gravid med Nikola.

ÆRLIGE BILDER: Tea Broholm, kjent fra «Paradise Hotel» er nybakt mor. Nå deler hun ærlige bilder av kroppen etter fødselen. Video: Instagram / Rød Løper Vis mer

Fant et alternativ

Da kom det frem at paret etter mange måneders forsøk på å bli gravide, valgte å få hjelp hos hele fire forskjellige gynekologer og fertilitetseksperter.

Den siste gynekologen kunne fortelle at bloggerens eggstokker var i ferd med å stenge seg ned ved å slutte å produsere hormoner omtrent 20 år for tidlig.

Allerede som 26-åring hadde hun svært få egg igjen, og som følge av dette ville hun komme i overgangsalderen om kort tid.

Kenza har tidligere forklart at hun var fast bestemt på å skulle bli mor, uansett om det var hennes eget biologiske eller ikke, og at hun derfor åpnet opp for at hun ikke kunne få sitt eget biologiske barn.

Paret endte til slutt opp med IVF (in vitro fertilisering), noe som innebærer at eggene hentes ut fra eggstokken og befruktes med mannen sæd i en glasskål. De blir deretter ført opp i kvinnens livmor slik at det kan feste seg og utvikle seg som ved en naturlig befruktning, ifølge organisasjonen Ønskebarn.

LES OGSÅ: Var «gravid» i 12 måneder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer