Kit Harington:

Om «Game of Thrones»-stjernen:- Han var veldig opprørt

Den populære seriens kostymedesigner uttaler seg om Kit Haringtons tilstand før innleggelsen.

FÅR HJELP: I slutten av mai ble det kjent at «Game of Thrones»-stjernen Kit Harington har sjekket inn på et behandlingssenter. Siden den gang har det vært stille fra Harington, men nå uttaler seriens kostymedesigner seg om tilstanden til 32-åringen før innleggelsen. Foto: NTB scanpix
FÅR HJELP: I slutten av mai ble det kjent at «Game of Thrones»-stjernen Kit Harington har sjekket inn på et behandlingssenter. Siden den gang har det vært stille fra Harington, men nå uttaler seriens kostymedesigner seg om tilstanden til 32-åringen før innleggelsen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I slutten av mai meldte flere amerikanske medier at «Game of Thrones»-stjernen Kit Harington (32) hadde sjekket inn på et behandlingssenter på grunn av utmattelse, stress og alkoholmisbruk.

- Kit har bestemt seg for å utnytte denne pausen mellom jobber til å tilbringe tid på et behandlingssenter for å jobbe med noen personlige problemer, sa en av Haringtons representanter i en uttalelse til Reuters den gang.

- Følsom sjel

Siden den gang har det vært stille fra 32-åringen. Nå uttaler derimot TV-seriens kostymedesigner, Michele Clapton seg om stjernens tilstand før innleggelsen til Us Weekly.

UTTALER SEG OM STJERNEN: Michele Clapton mener at hun merket at Kit Harington hadde problemer mot slutten av tv-serien. Foto: NTB scanpix
UTTALER SEG OM STJERNEN: Michele Clapton mener at hun merket at Kit Harington hadde problemer mot slutten av tv-serien. Foto: NTB scanpix Vis mer

Til magasinet forteller Clapton at flere av skuespillerne var svært unge da serien startet innspillingen av den første sesongen, og at da tv-serien kom til veis ende var det akkurat som at sikkerhetsnettet deres ble borte.

- Alle ble venner med hverandre og plutselig har de ingenting å gå tilbake til. Jeg kan tenke meg at det hadde noe med saken å gjøre. Han (Kit Harington, journ. anm.) mistet seg selv litt, forteller hun til nettstedet.

Videre forteller Clapton at hun merket at skuespillerstjernen hadde problemer.

STJERNER: Her er Kit Harington avbildet sammen med flere av tv-seriens skuespillere i 2016. Fra venstre: Maisie Williams, Emilia Clarke og Sophie Turner. Foto: NTB scanpix
STJERNER: Her er Kit Harington avbildet sammen med flere av tv-seriens skuespillere i 2016. Fra venstre: Maisie Williams, Emilia Clarke og Sophie Turner. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Han var virkelig en følsom sjel og han var veldig opprørt under den siste gjennomlesingen av manuset fordi jeg tror det føltes som et hjem for dem (skuespillerne, journ .anm.) - også innså de at det var over.

Clapton påpeker i intervjuet at det nok er en stor omveltning for Harington å gå fra flere år med innspilling av den verdenskjente tv-serien til å ikke vite hva neste skritt i karrieren er.

Vis mer

Åpen om problemer

Tidligere har Kit Harington vært ærlig om problemene med å takle berømmelsen som kom som følge av serien.

- Det var tider der jeg var en drittsekk, egoistisk og alt for selvsentrert. Men jeg var omringet av folk som satte meg på plass, og som lot meg få høre sannheten, sa han i et intervju med den danske avisen BT i april.

Han innrømmet videre at han måtte til psykolog for å takle problemene.

32-åringen har også snakket åpent om sesong fem og seks av serien, og at det var en påkjenning for ham å spille Jon Snow i serien, da presset ved å være en av hovedpersonene i en så populær tv-serie var «helt for jævlig skremmende».

TØFFING: Kit Harington har tidligere vært åpen om problemene med å takle berømmelsen som følge av tv-serien. Foto: NTB scanpix
TØFFING: Kit Harington har tidligere vært åpen om problemene med å takle berømmelsen som følge av tv-serien. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det var ikke en bra tid for meg. Jeg følte at jeg burde føle meg som verdens heldigste person, men egentlig var jeg veldig sårbar. Jeg startet i terapi. Jeg var utrolig bekymret for om jeg i det hele tatt var en skuespiller som kunne spille, fortalte 32-åringen i mars.

Saken fortsetter nedenfor.

Fant sin utkårede på settet

Det er ikke akkurat en hemmelighet at den britiske skuespilleren har blitt verdensberømt for sin rolle som den tøffe krigeren i «Game of Thrones».

Kjekkasen kan ikke bare takke den populære serien for karrieren sin, men også for at han ble introdusert til kona Rose Leslie (32).

Paret har vært i et av-og-på forhold siden de spilte mot hverandre på TV-skjermene i 2012, men i 2017 ble det med ett mer alvorlig da han gikk ned på kne og fridde til kjæresten Rose.

LEKKERT PAR: Her er ekteparet avbildet på den røde løperen til Olivier Awards i 2017. Foto: NTB scanpix
LEKKERT PAR: Her er ekteparet avbildet på den røde løperen til Olivier Awards i 2017. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ni måneder senere ga turtelduene hverandre sine ja i en romantisk vielse på et slott i Skottland.

Hater å se kona kysse andre

For fem år siden hadde Leslie hovedrollen sammen med den britiske skuespilleren Harry Treadway (34) i science fiction-filmen «Honeymoon». Her spiller duoen et nygift par som feirer kjærligheten med å dra på bryllupsreise.

I april avslørte Harington at han nylig så filmen sammen med både sin kone og Treadway, som er en god venn av ekteparet, og at opplevelsen ikke var særlig hyggelig.

- Hun kliner med kompisen min Harry Treadway gjennom halve filmen, så etter fem minutter måtte jeg lukke øynene fordi jeg ikke orket å se mer, fortalte han til Daily Mirror, ifølge Contact Music den gang, og fortsatte:

- De spilte et kjærestepar som var på bryllupsreise og det var ikke hyggelig. Mens jeg så på begynte jeg å tro at hun virkelig elsket denne mannen, for hun er en fantastisk skuespiller. Jeg satt mellom Rose og Harry og så filmen, og det var helt forferdelig.

LES OGSÅ: Se «Game of Thrones»-stjernenes forvandling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer