Katrine Moholt:

Om fremtiden: - Kommer ikke tilbake

Dette skal hun nå.

FERDIG: Katrine Moholt har ingen planer om å vende tilbake som programleder for «Skal vi danse». Foto: Morten Eik / Se og Hør
FERDIG: Katrine Moholt har ingen planer om å vende tilbake som programleder for «Skal vi danse». Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Katrine Moholt (49) vant den aller første sesongen av «Skal vi danse» i 2006 og har siden den gang ledet programmet i en årrekke.

I år vendte hun til fansen store glede tilbake til parketten for å prøve seg i «all stars»-sesongen.

Da Se og Hør møtte Moholt i forbindelse med deltakelsen, uttrykte 49-åringen at hun ikke hadde noen planer om å returnere som programleder for «Skal vi danse».

- Jeg føler det er veldig naturlig at etter ti år som programleder, og nå som deltaker, at jeg gir stafettpinnen videre til Helene som gjør en strålende jobb. Jeg er kjempestolt av Helene og Anders, skrøt Moholt i oktober.

GLIPP: Katrine Moholt og meddanser Egor Filipenko var på gulvet i «Skal vi danse: All stars», og viste kanskje litt mer enn det som var meningen. Reporter: Luna Lea. Video: Nora Skavhaug. Bilder fra TV 2 Vis mer

Likevel ser det ikke ut til at TV-seerne er helt klare for å gi opp håpet, i sosiale medier har flere stilt spørsmål om hun kommer tilbake og mange har uttrykt savn.

Under lørdagens «Skal vi danse»-finale tok Se og Hør en prat med Moholt, for å skaffe svar.

- Kommer ikke tilbake

- Jeg kommer nok ikke tilbake som programleder i «Skal vi danse», men jeg har nye prosjekter på gang over jul. Så jeg fortsetter som programleder i TV 2.

Moholt uttrykte også en viss glede over å legge dansekapittelet bak seg.

- Jeg gleder meg nå, etter ti år som programleder i «Skal vi danse», og to sesonger som danser. Så kjenner jeg at jeg har på en måte rundet «Skal vi danse» og synes det blir veldig gøy med litt nye utfordringer.

STOLT: Både storebror Tom-Erik og Jørgen Nilsen har vært å se på parketten med hver sin kjendis i «Skal vi danse» denne høsten. Men ikke nok med det. Jørgens forlovede, Helene Olafsen, debuterte som programleder lørdag 27. august. Dette syntes Jørgen om kjærestens debut. Reporter: Thea Hope. Video: Jenny Aas / Rød løper Vis mer

- Kan det hende du plutselig dukker opp i en gjesteopptreden, da?

- Absolutt! Ringer «Skal vi danse» så stiller jeg alltid opp, selvfølgelig.

Dessverre kan ikke Moholt på nåværende tidspunkt si noe mer om de nye prosjektene hun har på gang.

- Alt er jo så hemmelig i denne TV-bransjen, sier hun med mystisk blikk.

49-åringen tror imidlertid ikke det blir så lenge til fansen får vite mer.

- Får du mer tid til familien nå?

- Jeg tenker jo det at nå har jeg jobbet hver helg hele høsten i ti år, og hver sommer - hele sommerferien, syv dager i uka i 16 år, så jeg tenker jo at jeg gleder meg litt til å ha sommerferie og helgefri, sier Moholt og legger raskt til:

- Men at det blir mye jobbing, det blir det nok likevel.

KRASS: Iselin Guttormsen sier at dommerne må tåle å få kritikk. Video: Dagbladet TV. Vis mer

- Ringen er sluttet

Den rutinerte programlederen legger ikke skjul på at hun kommer til å savne universet hun har vært en del av i så mange år.

- Jeg kommer alltid til å ha «Skal vi danse» i hjertet mitt, jeg har levd med dans og «Skal vi danse» siden 2006, så det er klart jeg kommer til det.

Likevel kjennes det nå riktig å gå videre.

- Det føles egentlig litt fint. Det er en god følelse at ringen er sluttet. Jeg tror det er litt viktig at man klarer å gi slipp på ting for å gi plass til litt nye energier og nye ting, forteller Moholt og legger til:

- Hvis man bare gjør de samme tingene år etter år, så kan man fort stagnere litt. Da er det fint å kunne gå videre og prøve seg på litt nye ting og utvikle seg selv. Jeg tror det er viktig.

SIER FRA: Merete Mørk Lingjærde har fått høre det på sosiale medier etter at hun siterte feil mann under direktesending på «Skal vi danse». Nå sier hun hva hun mener om den saken. Reporter: Thea Hope. Video: Luna Lea / Rød Løper Vis mer

Moholt kommer til å holde kontakten med de hun har jobbet med i alle disse årene, spesielt Anders Hoff (46), som har blitt en av hennes nærmeste venner. Hun er ikke i tvil om at de skal klare å beholde kontakten.

- Det er jeg 100 prosent sikker på, for vi snakkes minst tre ganger i uka og jentene våre er utrolig gode venninner.

- Vi er mye sammen, og det er veldig hyggelig, legger 49-åringen til.

LES OGSÅ: Får kritikk: - Irriterende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer