Espen PA Lervaag:

Om forholdet:
- Ganske brutalt

Da komikeren møtte kjærligheten hadde han akkurat kommet ut av rehab.

ÆRLIGE: Espen og Caroline Lervaag deler ærlig om utfordringer i forholdet. Foto: TV 2
ÆRLIGE: Espen og Caroline Lervaag deler ærlig om utfordringer i forholdet. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komiker og skuespiller Espen PA Lervaag (46) har blant annet vært å se i «Kompani Lauritzen», «Farmen kjendis» og «16 ukers helvete - bootcamp», og er for tiden aktuell i TV 2-programmet «Sofa» sammen med kona Caroline Lervaag (37).

Nylig gjestet ekteparet Kathrine Sørland (43) og Andreas Holcks (52), som for øvrig også er med i «Sofa», podkast «Ekteskapet 2.0», og der ble det snakk om hvordan Lervaagene først møttes. Starten på deres forhold var litt annerledes enn for de fleste andre par.

Espen kom nemlig rett fra rehab da han for første gang møtte ni år yngre Caroline.

SPESIELT: NRK-profil Nicolay Ramm og komiker Espen Lervaag prøver seg på en sport utenom det vanlige i programmet "Helt Ramme sporter." VIDEO: NRK / Rødt Kort. Vis mer

46-åringen forteller i podkasten at han var innlagt på rehab i ti måneder for alkoholmisbruk mellom 2005 og 2006. Da han kom ut gikk han rett i behandling, og det tok ikke lang tid før han møtte kvinnen som skulle bli mor til hans to barn.

- Man er jo en idiot hvis det første man slenger i bordet når man møter en jente man har lyst på er: «For noen måneder siden var jeg på rehab, jeg». (...) Jeg tror ikke at jeg hadde sittet her om ikke Caroline hadde kommet inn på akkurat det tidspunktet. Det ble jo enda en ting som bandt oss mer sammen, forklarer komikeren.

Kona presiserer at det ikke var snakk om mange månedene før han fortalte «sannheten».

Overfor Se og Hør forteller Espen at det var vanskelig å være åpen om hva han slet med.

FÅR GJENNOMGÅ: Eks-statsminister Erna Solberg får gjennomgå i talkshow-sofaen under premieren til «ELSE!». Vis mer

- Det var jo selvfølgelig skummelt. Man har ikke mengder av selvtillit, så det krevde litt mot rett og slett. Men, på ett eller annet tidspunkt måtte man jo begynne å lage litt håp for fremtiden også, og der kom Caroline godt med.

Caroline var ganske ung da hun møtte Espen. I 2006 var hun bare 20 år, mens Espen var 29.

- Jeg ble jo kastet inn i ganske alvorlige ting. Det var ikke så lett å vite hvordan jeg kunne hjelpe ham best mulig, så våre problemer i starten handlet kanskje mest om det. Hvordan finne tillit og jobbe sammen, at han kunne snakke om de tingene og åpne seg. Jeg føler vi var ganske «easy going» ellers, men akkurat der fikk vi det ganske brutalt i begynnelsen, forteller hun i podkasten.

Bjørn Einar Romøren og kona Martine fikk i sommer sitt tredje barn: Pippi. Video: Instagram/@romoeren. Vis mer

Paret legger ikke skjul på at det var tøft, og ikke er noe de vil anbefale andre. Til tross for det føler de også at de har kommet styrket ut av det.

- Du var ikke med på det verste, men du var med på etterdønningene på en måte, og det er ikke bare bare. Men da har man på en måte vært gjennom ganske mye allerede, som alltid vil ligge der som en pekepinn på hvor dritt det kan gå. Og hvor glad man er i hverandre også. Man har på en måte kjempet for det begge to, forklarer Lervaagene i podkasten.

Til Se og Hør utdyper Espen hvordan opplevelsen i etterkant har gjort forholdet sterkere:

- Ordet «problemer» har kanskje fått en annen betydning. Vi vet begge at livet kan være ganske tøft, så da prøver vi å være takknemlig for det vi har.

LES OGSÅ: Helene Spilling hyller kjæresten