Ane Dahl Torp fra «Heimebane»:

Om foreldrerollen: - Jeg har vært mye borte i det siste

Skuespiller Ane Dahl Torp etterlater både logistikkproblemer og tidsklemma til ektemannen.

SESONGKLAR: Ane Dahl Torp har mange reisedøgn i året, og det er mannen som må stille opp og få tiden til å strekke til. Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld er det endelig premiere på sesong to av NRK-suksessen «Heimebane».

Det er trolig mange nordmenn som utålmodig har ventet i mange måneder for å finne ut hvordan det går for fotballklubben Varg - og ikke minst med de sentrale karakterene i serien, som man så lett kan kjenne seg igjen i.

Mens første sesong skapte debatt om kvinnelige fotballtrenere og seksuell trakassering, ser det ut til at andre sesong vil sette homofili i fotballmiljøet på dagsordenen.

Mange gleder seg til NRK starter opp den nye sesongen av suksess-serien Heimebane. Og utifra de første bildene å regne, blir det både dramatikk og romantikk i Varg IL. Video fra NRK. Vis mer

Åpen om morsrollen

Da Se og Hør møtte skuespiller og hovedrolleinnehaver Ane Dahl Torp (43), som spiller fotballtrener og alenemor Helena Mikkelsen, på pressetreff for serien tidligere denne måneden, kunne hun avsløre at hun gleder seg til å vise TV-seerne hva de har jobbet med.

TILBAKE: Førstkommende søndag er «Heimebane» tilbake på NRK. Denne sesongen dukker kjente og kjære karakterer opp igjen. Vi skal også få bli kjent med nye roller. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TILBAKE: Førstkommende søndag er «Heimebane» tilbake på NRK. Denne sesongen dukker kjente og kjære karakterer opp igjen. Vi skal også få bli kjent med nye roller. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

43-åringens karakter var med på å bringe blant annet tematikken om kvinnelige fotballtrenere på banen. Samtidig fikk TV-seerne et nært innblikk i hvordan hun hun sjonglerte karriere med det å være mor.

Morsrollen til Helena Mikkelsen er noe som interesserer Ane Dahl Torp.

- De er et av de temaene som interesserer meg på hennes vegne, sier Dahl Torp og fortsetter:

ÅPNER OPP: John Carew deler detaljer om hvordan drømmedama skal være. Vis mer

- For min del så er foreldrerollen noe man kan se på og snakke om gjennom deres forhold. Jeg tenker noen ganger at det er ganske snevre rammer for hvordan man skal være som foreldre i dag.

Videre påpeker skuespilleren, som har barna Sigurd (9) og Liv (7) med ektemannen Sjur Miljeteig (45), at det er visse forventninger som følger med det å bli foreldre, noe som ikke passer for alle.

- Man skal sitte der og se på når barna skal trene, og de kan ikke trene uten at foreldrene sitter og klapper på sidelinjen. Man skal være veldig oppofrende og bli enige med barna sine om alt. Være veldig kompis og på lag, sier hun og fortsetter:

- På mange punkter er jo Helena veldig bra, men noen av de områdene får hun absolutt ikke toppscore på. Det kan være en inngangsport til å snakke om foreldrerollen.

- Du har jo barn selv, kjenner du deg igjen i Helena som mor?

- Det er vanskelig å si, synes jeg.

- Hvordan er du som mamma, Ane?

- Det er jo det som er vanskelig å si. Jeg har sittet mye og synes det er veldig koselig å se på barna mine. Drikke kaffe og prate med de andre foreldrene. Det gjorde jeg seinest i går, jeg innrømmer det, sier hun lattermildt.

- Jeg synes det er veldig koselig, for nå har jeg vært mye borte i det siste og det var lenge siden sist. Så jeg skal innrømme at jeg synes det er gøy, fortsetter hun.

Ane Dahl Torp intervjues etter at hun mottok «Wenche Foss' ærespris» og forteller om sitt forhold til Wenche Foss. Vis mer Vis mer

Reiser fra familien

Videre påpeker «Heimebane»-skuespilleren at det er noe ved dette som irriterer henne voldsomt.

- Det klør litt i meg. Det adelsmerket om at man må være så til stede for barna hele tiden, som man jo skal og må, men man vet jo aldri hva som ligger bak.

- Du har tidligere sagt at du synes synd på mannen din som må være så mye hjemme alene. Føler du at du er mye borte hjemmefra?

Skuespilleren bryter ut i latter før hun svarer:

- Nå for tiden så er jeg mye borte, og det er ikke noen hemmelighet. Tidsklemma er et utrolig irriterende og teit ord, men akkurat nå har jeg ikke noe problem med det, for alt er etterlatt til mannen min.

- Jeg har vært borte i to uker, og skal reise bort i seks nye uker nå. Så mannen min skal få kose seg uansett om man kaller det logistikkproblemer eller tidsklemme eller hva. Det får han gjøre akkurat som han vil med, for det kommer ikke jeg til å legge meg borti, sier hun.

AVSLØRER FØLELSER: Skuespiller Nicolai Cleve Broch avslører på «Senkveld» at han var hemmelig forelsket i sin tidligere skolekamerat og skuespiller Ane Dahl Torp. Video: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg holdt pusten hver kveld i ukevis

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer