Emma Thompson:

Om filmtruse:
- Torturredskap

Den legendariske Hollywood-stjernen foretrekker det luftig.

INGEN TRUSEENTUSIAST: Emma Thompsen dropper helst undertøyet - men slipper ikke unna på film. Her i rollen som Baroness von Hellman. Foto: Laurie Sparham/Disney/NTB
INGEN TRUSEENTUSIAST: Emma Thompsen dropper helst undertøyet - men slipper ikke unna på film. Her i rollen som Baroness von Hellman. Foto: Laurie Sparham/Disney/NTB Vis mer
Publisert

I helgen var det premiere på Disney-filmen «Cruella», hvor den ikoniske skurken får sin helt egne bakgrunnshistorie. Allerede er flere besatt av filmens punkete preg fra London på 70-tallet.

Det er ingen tvil om at særlig antrekkene i filmen tiltrekker seg oppmerksomhet, og VGs anmelder mente Oscar-prisen for beste kostymedesign allerede burde være i boks.

I filmen møter man Emma Stone (32) i tittelrollen, kledd fra topp til tå i de råeste kreasjoner. Også erkefienden, som spilles av Emma Thompson (62), er kledd et moteikon verdig.

Det har likevel ikke kommet uten sin pris.

- Torturredskap

I et intervju med «Lorraine» kan hun nemlig beskrive kostymene som alt annet enn behagelig. Det viser seg nemlig at hun under glammen kjemper mot såkalt shapewear, som strammer seg rundt kroppen.

- Som et torturredskap. Jeg liker ikke undertøy i det hele tatt. Jeg sluttet å bruke det for lenge siden. Det er ikke min greie. Jeg liker ikke komfortabelt undertøy. Jeg synes komfortabelt undertøy er ukomfortabelt, sier hun mens motspiller Stone tørker vekk lattertårer.

CRUELLA: Se første glimt fra den nye Cruella-filmen. Video: Disney Vis mer

Thompsen legger altså ikke skjul på at Hollywood-glammen har sin pris, og at man ikke skal stole helt på det som kommer frem på skjermen.

- Undertøyet som krevdes for å gi meg den formen, kan bare beskrives som «industrielt». Det er som å skvise en tannkremtube på midten. Innholdet vil gå opp og gå ned, og lage en form. Hvis du satte «mr. Blobby» inn i det korsettet, vil han se bra ut, sier hun humoristisk.

Bjudar på

Thompson er ikke fremmed for å by på seg selv i intervjuer, og har flere ganger snakket rett fra leveren.

- Jeg gjorde alt jeg kunne få hendene mine på: Jeg var standupkomiker og opptrådte. Jeg var ute. Og ja – jeg likte menn, jeg likte sex, jeg likte drikking, jeg likte dop. Jeg mener, jeg hadde det moro, har hun tidligere fortalt Dagbladet om 20-årene.

Hun er heller ikke fremmed for aktivisme, og har sluttet seg til klimademonstrantene Extinction Rebellion og demonstrert.

DEMONSTRERTE: Emma Thompson i Extinction Rebellion-demontrasjon i 2019. Foto: Hannah McKay/Reuters
DEMONSTRERTE: Emma Thompson i Extinction Rebellion-demontrasjon i 2019. Foto: Hannah McKay/Reuters Vis mer

Også den norske regjeringen og oljeboring har hun gått hardt ut mot. Det var i forbindelse med at Statoil planla å gjennomføre en boreoperasjon i Kropfjell – den nordligste på norsk sokkel noensinne.

«Den norske regjeringen, en av de første til å signere miljøavtalen i Paris, har nettopp gitt tillatelse til å bore etter olje i arktiske farvann», skrev hun den gang i et åpent brev til politikere.

LES OGSÅ: Dette har nesten aldri skjedd før

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer