Matthew McConaughey:

Om faren: - Døde under sex

Hollywood-stjernen Matthew McConaughey holder ikke tilbake i sin nye bok.

VEKKER OPPSIKT: Denne uken kommer Hollywood-stjernen Matthew McConaugheys nye bok, og der går han detaljert inn på farens dødsårsak - noe flere reagerer på. Her fotografert med kona Camila Alves i 2019. Foto: Suzanne Cordeiro/ AFP/ NTB
VEKKER OPPSIKT: Denne uken kommer Hollywood-stjernen Matthew McConaugheys nye bok, og der går han detaljert inn på farens dødsårsak - noe flere reagerer på. Her fotografert med kona Camila Alves i 2019. Foto: Suzanne Cordeiro/ AFP/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hollywood-kjekkasen Matthew McConaughey (50) har gjort stor suksess hittil i sin skuespillerkarriere. 50-åringen har blant annet en Oscar-pris i bagasjen, samt at han har blitt kåret til «Verdens mest sexy mann» av det amerikanske magasinet People i 2005.

I tillegg har han markert seg i en rekke filmer som blant annet «How to Lose a Guy in 10 Days», «Dallas Buyers Club», «The Wolf of Wall Street», og «The Gentlemen» - for å nevne noen.

Nå er Hollywood-stjernen igjen aktuell, men denne gangen i anledning sin nye bok «Greenlights», som slippes på markedet denne uken. I boken får man først og fremst et godt innblikk i 50-åringens liv, men også detaljer om farens død.

SMIL: Flere Hollywood-kjendiser har vært nødt til å smile pent til kameraet på politistasjonen etter diverse ulovlige handlinger opp gjennom årene. Vi ser på våre favoritter. Vis mer

Intim avsløring

Og det er spesielt sistnevnte tema som har fanget oppmerksomheten til medier verden over, og ikke minst Hollywood-stjernens fans.

Det var i 1992 at Matthews far, James Donald McConaughey, gikk bort. I boken beskriver skuespilleren innledningsvis om det hjerteskjærende øyeblikket han fikk vite om farens bortgang fra moren, Mary Kathlene McCabe.

MOR OG SØNN: Her ser man Matthew McConaughey med moren Mary Kathlene McCabe. Foto: Alex Berliner / BEI / REX / NTB
MOR OG SØNN: Her ser man Matthew McConaughey med moren Mary Kathlene McCabe. Foto: Alex Berliner / BEI / REX / NTB Vis mer

«Jeg fikk en telefon fra mamma: «Faren din er død». Knærne mine spente seg. Jeg kunne ikke tro det. Han var faren min. Ingen eller noe kunne drepe ham, skriver skuespilleren innledningsvis, ifølge Independent, før han kommer med en oppsiktsvekkende setning:

- Utenom mamma.

Det neste som blir avslørt i boken har trolig fått flere til å sette kaffen i halsen.

«Han hadde alltid fortalt meg og brødrene mine: 'Gutter, når jeg dør, skal jeg ha sex med moren deres'. Og det er det som skjedde. Han fikk et hjerteinfarkt da han oppnådde orgasme», fortsetter 50-åringen.

DØDSFALL: Kristin Cavallari, kjent fra «Laguna Beach» og «The Hills», mistet broren sin i 2015. Det har hun tidligere latt være å uttale seg om, men nå åpner hun opp om den tunge tiden. Video: TV 2 Sumo, Viafree Vis mer

- For en drittsekk

Dødsårsaken til Hollywood-stjernens far har ikke gått upåaktet hen, og ifølge Mirror kritiserer flere skuespilleren for å dele noe så privat om foreldrene sine.

«Er ikke dette utrolig privat? Jeg hadde ingen grunn til å få vite dette. Er det dét en sørgende sønn gjør? Får morens intimitet i nyhetene? For en taper uten klasse», raser en på Twitter, ifølge nettstedet.

«Litt for mye informasjon. For en drittsekk», skriver en annen.

Flere har også hengt seg opp i om Matthews mor har gitt ham tillatelse til å dele dødsårsaken til faren i den nye boken sin.

«Har moren gitt ham tillatelse til å dele dette med offentligheten?», spør en, ifølge Mirror, mens en annen følger opp med:

«Hvorfor vil du dele dette om foreldrene dine? Skam deg!».

Samtlige tar derimot Hollywood-stjernens avsløring med en dose humor, og spøker med at det må ha vært den beste måten å dø på.

NYTT UTSEENDE: Ben Affleck overrasker alle i denne Instagram-videoen. Foto: NTB. Video: Ben Affleck / Instagram. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Turbulent ekteskap

Som nevnt gikk Matthews far bort i 1992, og ifølge skuespilleren hadde foreldrene et svært turbulent forhold.

- De var skilt to ganger og giftet seg tre ganger. Det var som Stillehavet i en storm, har han tidligere uttalt om foreldrenes ekteskap, ifølge Page Six.

Når det kommer til Hollywood-stjernens eget ekteskap ser det imidlertid ut til å være alt annet enn turbulent.

Matthew og modellkona Camila Alves McConaughey (38) er gift på det åttende året og sammen har de datteren Vida (10) og de to sønnene Livingston (7) og Levi (12).

LØGNDETEKTOR: Jørgine Vasstrand innrømmer at hun ble revet med da hun arrangerte løgndetektortest for familien sin under innspillingen av «Funkyfam». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Familiefar

Ekteparet er ikke kjent for å avsløre for mye rundt familielivet, men i et intervju med Town & Country i juni lettet skuespilleren og kona på sløret.

50-åringen fortalte blant annet at rollen som forelder innebærer å balansere mellom ja og nei.

TREBARNSFORELDRE: Matthew McConaughey og kona Camila Alves McConaughey giftet seg i 2012 og har tre barn sammen. Her avbildet tidligere i år. Foto: Xavier Collin / Splash News / NTB
TREBARNSFORELDRE: Matthew McConaughey og kona Camila Alves McConaughey giftet seg i 2012 og har tre barn sammen. Her avbildet tidligere i år. Foto: Xavier Collin / Splash News / NTB Vis mer

- Det å elske barna sine betyr noen ganger å gi dem hva de ønsker seg. Andre ganger betyr det et nei. Velstående mennesker kan gi barna sine alt de ønsker seg, men de får vanligvis ikke det de behøver. Å elske et barn er mye vanskeligere hvis du ikke bryr deg. Et nei krever mye mer energi. Det er mye lettere å bare si ja, fortalte Hollywood-stjernen.

Videre røpet skuespilleren at han kanskje er den «snille» forelderen.

- Fra gliset kona mi gir meg, ser det ut til at jeg er den som sier mest ja. Hun har trolig rett, sa han.

LES OGSÅ: Hollywood-stjernene vil spleise foreldrene sine

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer