Shabana Rehman:

Om endringen:
- Var ordentlig syk

«Farmen kjendis»-profilen Shabana Rehman åpner opp om den store endringen - og sin nye livsstil.

FARMEN KJENDIS: Shabana Rehman er for tida aktuell som en av deltakerne i årets sesong av «Farmen kjendis». Foto: Espen Solli
FARMEN KJENDIS: Shabana Rehman er for tida aktuell som en av deltakerne i årets sesong av «Farmen kjendis». Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets sesong av «Farmen kjendis» er godt i gang, og samfunnsdebattant og komiker Shabana Rehman (45) har allerede stukket seg ut som en av profilene denne gangen.

På skjermen framstår hun som både sunn og frisk. Slik har det imidlertid ikke alltid vært. Da Dagbladet nylig møtte Rehman kunne hun fortelle at hun har kjempet med en sykdom hele livet.

- For tre år siden nådde jeg bunnen helsemessig.

NØDVENDIG: Det var helt nødvendig for «Farmen Kjendis»-deltakeren å ta med dette inn på gården. Reporter: Svend Aage Madsen. Video: Tor Lindseth/ Rød Løper Vis mer

Drastisk endring

- Jeg har slitt med overvekt og diabetes, og stoffskifte - så jeg var ordentlig syk. Jeg har kjempet med det hele livet og man blir ganske sliten og slapp, så det er jo ikke noe hyggelig.

Rehman forteller at hun har diabetes type 2, som i stor grad regnes som en livsstilssykdom.

I januar for to år siden skjedde det imidlertid noe som skulle endre Rehmans liv.

- Jeg mistet hunden min som jeg var så glad i. Det var babyen min, på en måte.

Hun fant en måte å håndtere sorgen på, som gjorde godt både for kropp og sinn.

UBEHAGELIG: Kjendisene har ikke vært lenge på «Farmen»-gården før to søte kaniner må slaktes. «Skikkelig ubehagelig» syntes en av deltakerne. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer

- Jeg begynte å løpe litt rundt i nabolaget, løp fra sorgen rett og slett. I tillegg begynte jeg med periodisk faste, så jeg fikk kontroll på blodsukkeret.

45-åringen forteller at hun la om livsstilen. Hun begynte å trene, spiste regelmessig og fokuserte på å få i seg hjemmelaget mat. Et drøyt halvår seinere nådde hun målet sitt.

- I august 2020 var jeg frisk. Og det tok jo ikke så lang tid. Sju måneder med fullt fokus. Jeg tok tak, gikk ned 25 kilo og la om livsstilen helt. Jeg har på en måte «spist meg frisk» og medisinfri fra diabetes (type 2, journ.anm.).

Ragnhild Gjevre er klinisk ernæringsfysiolog i Diabetesforbundet, og har tidligere uttalt til Dagbladet at kosthold kan være veien mot e symptomfri hverdag.

- Mange opplever at de kan spise seg symptomfrie ved diabetes type 2, men da er vektreduksjon ofte en viktig faktor.

SKUFFA: Endelig er «Farmen Kjendis» tilbake, og allerede i første episode blir det tårer når Kjersti Grini kommenterer hvordan kua ser ut. Reporter: Bjørn Ekker/ Thea Hope. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Gikk ned 25 kilo

Nå har det gått to år, og Rehman forteller at hun altså har gått ned hele 25 kilo siden hun tok tak og la om livsstilen. Nå gjelder det å ikke falle tilbake til gamle vaner og fristelser.

- Det er den rutineendringen som er det vanskeligste. Men når man plutselig klarer det og merker framgang så blir jo det en motivasjon også. Og nå har det blitt en vane.

«Farmen kjendis»-profilen understreker imidlertid at det ikke er noe som har skjedd over natta, men at det har vært steg for steg. Og det har absolutt vært verdt det, mener hun.

- Nå har jeg kommet i balanse. Jeg har aldri hatt bedre helse og aldri vært mer på plass - så det er egentlig helt fantastisk. Jeg er der jeg skal være og jeg har aldri hatt det så bra, fastslår 45-åringen.

GJORDE ENDRINGER: Deltakelse i «Farmen» eller «Farmen kjendis» medfører vektnedgang for mange, men for Rehmans del skjedde det i forkant. Her på valgvake i 2015. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB
GJORDE ENDRINGER: Deltakelse i «Farmen» eller «Farmen kjendis» medfører vektnedgang for mange, men for Rehmans del skjedde det i forkant. Her på valgvake i 2015. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB Vis mer

LES OGSÅ: «Farmen»-Adam røper intime detaljer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer