Hedvig Sophie Glestad:

Om diagnosen: - Mange som skammer seg

Letter på sløret om diagnosen.

MER ÅPENHET: Hedvig Sophie Glestad synes at åpenhet om diagnosen sin har gjort den lettere å akseptere. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
MER ÅPENHET: Hedvig Sophie Glestad synes at åpenhet om diagnosen sin har gjort den lettere å akseptere. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN/OSLO (Se og Hør): Influenser Hedvig Sophie Glestad (30) ble for alvor et kjent ansikt da hun sammen med ekskjæresten David Eriksen (55) åpnet opp hjemmet i reality-serien «Alle elsker David».

Mange ble sjarmert av den noe klumsete 30-åringen, og etter serieskuksessen har hun etablert en solid følgerskare i sosiale medier.

Nylig delte Glestad at hun har ADD på Instagrams historiefunksjon med sine nesten 60 000 følgere.

Ifølge Lommelegen er ADD ikke lenger en offisiel diagnose. Symptomene hører i dag under diagnosen ADHD. ADD var tidligere en betegnelse på ADHD som ikke inkluderer kontinuerlig bevegelse og fikling. Grensene er uklare, og i dag er alle varianter lagt inn under hoveddiagnosen ADHD.

Overfor Se og Hør kan hun røpe hvorfor hun nå velger å dele åpent om diagnosen.

- Mange som skammer seg

- Veldig mange har påpekt det på grunn av at jeg har vært på TV. Folk har påpekt ting ved personligheten min. Jeg har fått litt sånn «aha»-opplevelse og synes at det er fint å være åpen om det fordi det er så mange som setter pris på det, sier Glestad når Se og Hør møter henne under TV 2s høstlansering i Bergen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.