Hedvig Sophie Glestad:

Om diagnosen: - Mange som skammer seg

Letter på sløret om diagnosen.

MER ÅPENHET: Hedvig Sophie Glestad synes at åpenhet om diagnosen sin har gjort den lettere å akseptere. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
MER ÅPENHET: Hedvig Sophie Glestad synes at åpenhet om diagnosen sin har gjort den lettere å akseptere. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN/OSLO (Se og Hør): Influenser Hedvig Sophie Glestad (30) ble for alvor et kjent ansikt da hun sammen med ekskjæresten David Eriksen (55) åpnet opp hjemmet i reality-serien «Alle elsker David».

Mange ble sjarmert av den noe klumsete 30-åringen, og etter serieskuksessen har hun etablert en solid følgerskare i sosiale medier.

Nylig delte Glestad at hun har ADD på Instagrams historiefunksjon med sine nesten 60 000 følgere.

SATT UT: David Eriksen blir satt ut av datingspørsmål. Dette svarer han. Video: Rød Løper Vis mer

Ifølge Lommelegen er ADD ikke lenger en offisiel diagnose. Symptomene hører i dag under diagnosen ADHD. ADD var tidligere en betegnelse på ADHD som ikke inkluderer kontinuerlig bevegelse og fikling. Grensene er uklare, og i dag er alle varianter lagt inn under hoveddiagnosen ADHD.

Overfor Se og Hør kan hun røpe hvorfor hun nå velger å dele åpent om diagnosen.

- Mange som skammer seg

- Veldig mange har påpekt det på grunn av at jeg har vært på TV. Folk har påpekt ting ved personligheten min. Jeg har fått litt sånn «aha»-opplevelse og synes at det er fint å være åpen om det fordi det er så mange som setter pris på det, sier Glestad når Se og Hør møter henne under TV 2s høstlansering i Bergen.

Hun trekker også frem at hun ønsker å hjelpe andre med å føle seg bedre i forbindelse med diagnosen, og at mange velger å dele sin historie med influenseren.

- Det er mange som skammer seg, og sliter med selvbildet, forteller hun ærlig.

Hun røper også at flere har pekt på oppførselen hennes i reality-programmet.

- Det er veldig mange som kommenterer på det at jeg søler og roter, og at alt bare er spill. Noe av det er diagnose og noe av det er personligheten min.

«Feil» diagnose

Influenseren hadde en spørsmålsrunde tirsdag forrige uke hvor hun fikk spørsmålet: «Har ADHD selv og kan bli redd for å ikke mestre jobb osv. pga. det. Har du følt på det før?»

- Det har vært mitt store problem så lenge jeg kan huske, fortalte Glestad åpenhjertig.

Videre delte Glestad at de som utredet henne i barndommen fant ut at hun hadde ADD, ikke ADHD.

ÅPEN: I kveldens episode av «En kveld hos Kloppen», avslører TV-personlighet og skuespiller Håvard Lilleheie at han fikk ADHD-diagnosen i voksen alder. Foto: TV 2 Vis mer

Glestad sa videre at det virket som at det ikke var så farlig når det «bare» var ADD og ikke ADHD.

- Jeg fikk ikke tilbud om medisiner, men det var åpenbart at ting ikke var som det skulle oppi hodet.

- Jeg er ganske irritert og sur på dem som utredet meg for at jeg ikke fikk ordentlig oppfølging der. Kanskje livet mitt kunne vært ganske annerledes, funderer den som oftest sprudlende influenseren.

FOR DRØY En kommentar i «Alle elsker David» måtte klippes bort fordi den var for drøy. Video: TV 2/ Anna Celine Hanisch Vis mer

Har funnet aksept

For Glestad har det vært en lang kamp for å akseptere seg selv for den hun er, men hun har endelig fått det til.

- Jeg har akseptert hvordan jeg er, jeg fungerer ikke som alle andre oppi hodet med konsentrasjonen min og hvordan jeg gjør ting. Det har tatt meg sykt lang tid å akseptere, forteller Glestad.

Den åpenhjertige realityprofilen sier at når hun klarer å akseptere diagnosen for det den er, så får hun det mye bedre med seg selv. Da unngår hun å klandre seg selv og føle seg dum.

- Jeg sliter med å formulere setninger, konsentrere meg, jeg er veldig distré. Det er mange sånne ting som har fått meg til å føle meg helt idiot i oppveksten og som har tæret på mitt selvbilde, utbroderer 30-åringen.

Når hun er klar over at det er diagnosen som gjør at hun er sånn, er det mye lettere å ikke la seg selv dras ned.

BRUDD: I slutten av juni bekreftet Mayoo Indiran at han og samboeren hadde gått fra hverandre. Nå forteller han om bruddet. Reporter: Celina Morken. Video: Kine Falch. Klipp: Nora Skavhaug Vis mer

LES OGSÅ: Bekrefter ny sesong etter bruddet

GRUET SEG: Det gikk hardt for seg da Hedvig Glestad skulle feire 30-års dag, heldigvis var TV-kameraene fra «Alle elsker David» med. Video: Steffen Pettersen/ TV 2 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer