Selma Blair:

Om den tøffe sykdommen:
- Jeg ser alt mye klarere nå

Hollywood-stjernen Selma Blair har blitt utskrevet fra sykehuset på sønnen Arthurs åtteårsdag.

NY OPPDATERING: Hollywood-stjernen Selma Blair lider av Multippel Sklerose, bedre kjent som MS. Nå deler hun et nytt innlegg om hvordan det står til med sykdommen. Foto: NTB Scanpix/ Instagram
NY OPPDATERING: Hollywood-stjernen Selma Blair lider av Multippel Sklerose, bedre kjent som MS. Nå deler hun et nytt innlegg om hvordan det står til med sykdommen. Foto: NTB Scanpix/ Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober i fjor avslørte Hollywood-stjernen Selma Blair (47) at hun hadde fått den uhelbredelige sykdommen Multippel Sklerose, også kjent som MS.

Det Blair har fått er en autoimmun sykdom som gjør at immunsystemet angriper nervecellene i hjernen og ryggmargen. Ifølge MS-forbundet kan personer med MS oppleve symptomer som synsforstyrrelser, kraftsvekkelser i arm eller ben, balanseproblemer, nedsatt arbeidsevne og tretthet, samt endret hudfølelse.

Siden hun fikk vite om sykdommen har hun flere ganger fortalt åpenhjertig om utfordringene som følger med, som blant annet inkluderer hårtap.

Utskrevet fra sykehuset

Nå deler stjernen en ny oppdatering om hvordan det går med henne. Det gjør hun i et innlegg på Instagram hvor hun også stolt viser frem det nybarberte hodet sitt.

I innlegget avslører stjernen at hun har blitt utskrevet fra sykehuset midt i hennes tøffe kamp mot sykdommen. Bildet viser 47-åringen posere smilende mens hun lener seg mot gåstolen sin på sykehuset.

- I dag er en merkedag. Jeg er blitt utskrevet fra omsorgen fra et utrolig team av sykepleiere, teknikere og en lege som tror på helbredelsen min like mye som jeg gjør. Dette har vært en prosess, og vil fortsette å være en, skriver Blair.

Nedsatt immunforsvar

Videre forteller 47-åringen at hun vil ha et nedsatt immunforsvar i minst tre måneder og ber derfor om at ingen kysser henne, for å unngå framtidige komplikasjoner. Hun ønsker ikke å fortelle om hva slags behandling hun har vært gjennom, men avslører at alt har gått bra.

- Jeg ser alt mye klarere nå, og jeg er veldig spent på å dele denne reisen med dere når jeg føler meg klar for det. Nå må jeg fokusere på å bli bedre, fortsetter stjernen.

Dagen for utskrivningen er samme dag som sønnen Arthurs åtteårsdag, og det er tydelig at Blair er svært fornøyd for å slippe ut av sykehuset på sønnens store dag.

Støttende ord har allerede begynt å strømme inn til stjernen i kommentarfeltet, og flere komplimenterer hvor godt hun ser ut.

- Du er en velsignelse for oss. Et eksempel på styrke og positivitet, kommenterer en.

- Så glad på dine vegne. Stor respekt til deg, skriver en annen.

- Du er laget av stjerneskudd. Vi tenker på deg og sønnen din, kommenterer den amerikanske skuespilleren Zoe Saldana.

Saken fortsetter nedenfor.

Emosjonell bursdagshilsen

Tidligere på dagen delte stjernen et langt innlegg til ære for sønnens bursdag. Det kan se ut til at Blair ikke hadde fått gladnyheten om at hun skulle bli utskrevet av sykehuset på tidspunktet hun delte innlegget.

- Jeg har bare sovet i to timer. Det gjør vondt. I hodet mitt. I halsen min, hvor tårene bygger seg opp. Jeg vil lukte på ham. Fortelle ham hvor stolt jeg er av ham. Holde rundt ham. Og det kommer jeg til å gjøre, bare ikke på bursdagen hans, som er i dag, skriver 47-åringen.

- Selv om vi ikke er sammen på bursdagen hans, n som får tårene mine til å renne, vet jeg at han er lykkelig sammen med faren sin og at han skal danse og leke på stranden senere i dag. Hva mer kan jeg be om. Gratulerer med dagen sønnen min. Jeg elsker deg, avslutter stjernen innlegget med.

- Forferdelig syk

Den positive helseoppdateringen kommer bare to måneder etter at Blair var brutalt ærlig om sykdommen og innrømmet at hun følte seg «forferdelig syk».

Det gjorde hun i en lengre tekst på Instagram, hvor hun også fortalte at diagnosen kom etter hele 15 år med store helseutfordringer. I innlegget la hun ikke skjul på at hverdagen med sykdommen kan være svært tøff.

- Her er sannheten. Jeg føler meg helt forferdelig syk, startet hun innlegget med.

Bildet viste Blair i sengen, hvor hun holdt godt om et kosedyr.

- Jeg spyr og alle andre ting som ikke er høflig å fortelle om. Sønnen min stakk av. Fra meg. Jeg er nødt til å få ham på skolen. Helsepersonellet gjør sitt for å hjelpe, skrev hun videre i innlegget.

Som tidligere nevnt var det i oktober i fjor at stjernen avslørte at hun hadde fått påvist sykdommen. På besøk hos «Good Morning America» i mars, gjengitt av CNN, fortalte Blair at hun begynte å gråte gledestårer da diagnosen ble oppdaget.

- Jeg gråt, men det var ikke fordi jeg hadde panikk. Jeg gråt fordi jeg visste at jeg måtte akseptere at jeg mistet kontroll over kroppen, og det var av en eller annen grunn en lettelse, fortalte Blair.

LES OGSÅ: - Jeg vil våkne opp fra denne vonde drømmen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer